Для вчителів зарубіжної літератури



Сторінка1/4
Дата конвертації08.04.2017
Розмір0.6 Mb.
  1   2   3   4

Методичний кабінет відділу освіти

Яворівської районної державної адміністрації

Для вчителів

зарубіжної літератури

Завдання для оцінювання навчальних досягнень учнів із зарубіжної літератури

7 клас


Яворів, 2015

Завдання для оцінювання навчальних досягнень учнів із зарубіжної літератури. 7 клас. Яворів, 2015.- 48 с.

Укладачі: Мацелюх Н.Р., Чорній Л.М., Копанська Н.П., Пурська Г.А., Шавала Л.Б., Бубісь Л.В., Мозола Г.М., Галан Л.А., Кісіль Л.Ф., Гоза Л.М. – вчителі загальноосвітніх навчальних закладів Яворівського району.

У збірнику подано матеріали на допомогу вчителям зарубіжної літератури в організації та проведенні уроків перевірки та контролю знань художніх текстів учнями 7 класу за навчальною программою: Зарубіжна література. 5-9 класи.-К.: Видавничий дім «Освіта» 2013, автор О.Ніколенко та ін. (оновлена 2015). Завдання для оцінювання знань допоможуть педагогам розвивати читацькі навички школярів, розширити та поглибити їхні знання, одержані в процесі читання, навчити отримувати естетичне задоволення від спілкування з книгою, залучити учнів до творчості.

Рецензент: Майхер О.М. – методист методичного кабінету

Схвалено на засіданні методичної ради (Протокол №3 від 26.05.2015)



РОЗДІЛ 1 «БИЛИНИ І БАЛАДИ»

«Уважний читач»



Тести для перевірки знання змісту

Балади про Робіна Гуда

  1. Найбільшим ворогом Робіна Гуда був:

А) король;

Б) шериф;

В) єпископ.


  1. Події, зображені в баладах про Робіна Гуда, відбуваються:

А) в XVII ст.;

Б) в XV ст.;

В) наприкінці ХІІ - на початку ХШ ст.


  1. Скільки творів налічує цикл балад про Робіна Гуда?

А) 15;

Б) 96;


В) 36.

  1. Коли з’явилася перша збірка балад про Робіна Гуда?

А) наприкінці XV ст.;

Б) наприкінці XVI ст.;

В) на початку ХІІ ст.

5. Батько Робіна Гуда був:

А) лісничим;

Б) лікарем;

В) садівником.


  1. Робін Гуд зі своїми товаришами жив у:

А) у Лондонському лісі;

Б) у Шервудському лісі;

В) у Йоркширському лісі.


  1. Подальша доля Робіна Гуда склалась так:

А) він загинув;

Б) став лучником короля;

В) поїхав у Палестину.


  1. Балади про Робіна Гуда належать:

А) німецькому фольклору;

Б) англійському фольклору;

В) угорському фольклору.


  1. Що означає ім‘я Робін Гуд?

А) «Роб у капелюсі»;

Б) «Роб у каптурі»;

В) «Хоробрий хлопець».


  1. Робін Гуд краще за всіх:

А) стріляв з лука;

Б) співав пісень;

В) метав списа.


  1. Балада – це …

А) героїко-патріотична пісня;

Б) ліро-епічний твір героїчного змісту;

В) поема-казка.


  1. Термін «балада» від французького balladae означає:

А) танцювальна пісня;

Б) патріотична пісня;

В) історична пісня.
Відповіді: 1-Б; 2-В; 3-В; 4-А; 5-А; 6-Б; 7-А; 8-Б; 9-Б; 10-А; 11-Б; 12-А.
Давньоруські билини та фольклорні балади

«Впізнай героя»


  1. «Одною рукою коня тримав,

Другою рукою дуба рве

Дуби рве самі коренисті

Та мости мостить,

Шлях укладає та все прямоїжджий » (Ілля Муромець)



  1. «Як засвистить … по солов’їному,

Як закричить він по-звіриному,

Як зашипить по-зміїному … » (Соловій-розбійник)



  1. «Він встромив його в рота вузьким кінцем

І враз почав сурмить,

І сімдесят його молодців

На поклик з’явились ту же мить » (Робін Гуд)


  1. «А якою, добрий молодче, дорогою ти їхав

В стольний город Київ,

Прямоїжджою чи окружною?» (Князь Володимир)



  1. «Як молодий олень, стрибнув він на великий придорожній камінь, і його обличчя опинилось врівень з головою шерифа, що сидів на коні».

(Робін Гуд)

  1. «Став … дуби з корінням виривати,

Зробив міст, переїхав на той бік». (Ілля Муромець)

  1. «Ви сміливі хлопці, король мусить знать,

Що ж ви накоїли тут,

Отож збирайтесь зо мною в путь –

На королівський суд! » (Шериф Ноттінгемський)


  1. «Та відрубав йому

Буйну голову,

Так з тої пори і не стало

… на святій Русі». (Соловій-розбійник)


  1. «Вклонився на чотири сторони

Сонечку з княжною Апраксією» (Ілля Муромець)

  1. «… в ложі з другого боку сиділа дівчина, чиє темне волосся, карі очі й витончені риси обличчя примусили Робове серце радісно стрепенутись».

(Маріан)
Тест до балад Фрідріха Шиллера «Рукавичка» та

Роберта Льюїса Стівенсона

«Вересовий трунок»

1. Хто був господарем звіринця:

А) Кунігунда;

Б) Делорж;

В) король Франциск?

2. Який звір з’явився першим на арені:

А) лев;

Б) тигр;


В) гепард?

3. Якою була поведінка лева на арені:

А) почав гарчати на глядачів;

Б) кидався на огорожу;

В) ліг на самоті?

4. Чому Кунігунда попросила дістати з арени рукавичку:

А) було жаль рукавички;

Б) щоб перевірити кохання;

В) захотілось відчути страх, споглядаючи криваві сцени?

5. Як Кунігунда змінює своє ставлення до Делоржа?

А) дає йому ще одне завдання;

Б) не звертає на нього уваги;

В) її погляд обіцяє Делоржу щастя?

6. Що зробив Делорж після повернення з арени:

А) кинув рукавичку в лице Кунігунді;

Б) мовчки віддав рукавичку;

В) запропонував руку й серце?

7. Як називається народ, який вмів варити вино з вересу:

А) шотландці;

Б) пікти;

В) хозари?

8. Хто знищив маленький народ вересового краю?

А) англійський володар;

Б) іспанський король;

В) шотландський володар?

9. Чому король був засмучений:

А) що не п’є вересового трунку;

Б) що місцевий народ знищено;

В) що верес відквітував?

10. Що пообіцяв король броварам в обмін на таємницю:

А) волю;

Б) життя;

В) гроші?

11. Чому батько попросив вбити свого сина:

А) щоб син не видав таємницю;

Б) щоб син не бачив, як катуватимуть батька;

В) щоб син не страждав під час катувань?

12. Як загинув син маленького пікта:

А) його скинули з кручі;

Б) спалили на вогнищі;

В) розстріляли?

Відповіді:



1-в, 2-а, 3-в, 4-б, 5-в, 6-а, 7-б,8-в, 9-а, 10-б, 11-а,б, 12-а.
«Давньоруські билини про Іллю Муромця»

«Обери позицію: так чи ні?»

  1. Билина – фольклорна пісня про богатирів. (Так).

  2. У билині головні герої – богатирі. (Так).

  3. У билинах присутні тільки вигадані персонажі. (Ні).

  4. В основі сюжету билин – розповідь про величні події часів Київської Русі. (Так).

  5. У билинах діють три покоління богатирів. (Ні).

  6. У билинах богатирі захищають рідну землю, борються із ворогами. (Так).

  7. У билині «Про Іллю Муромця і Соловія» богатир виїздить із Мурома.(Так)

  8. У билині «Про Іллю Муромця і Соловія» богатир залишається воєводою у Чернігові. (Ні).

  9. Ілля Муромець у билині «Про Іллю Муромця і Соловія» приїздить до князя Володимира. (Так).

  10. Ілля Муромець покарав Соловія, втопивши його у річці. (Ні).

  11. Ілля Муромець перші 30 років життя орав землю. (Ні).

  12. Ілля Муромець полишив рідний дім, щоб служити князю Володимиру і народу. (Так).


Тест-нагадування: (Теорія літератури: літературна балада)

  1. Літературна балада – це … (жанр ліро-епічної поезії фантастичного, історико-героїчного або соціально-побутового змісту з драматичним сюжетом).

  2. Особливості літературної балади … (драматичні події, трагічний фінал,наявність анафори або епіфори, рефрен, звернення до особи).

  3. Рефрен – це … (повтори).

  4. Головна відмінність літературної балади від фольклорної - … (авторство).

  5. Анафора – це … (єдиний початок твору).

  6. Епіфори – це … (єдина кінцівка твору).

  7. Три строфи, рефрен, рима аб-аб-бв-бв (ознаки літературної балади).


Впізнай баладу за її ідеєю

  1. Уславлення подвигу непримиренної боротьби з іноземними загарбниками (Р.Л. Стівенсон «Вересковий мед»)

  2. Ствердження самоцінності людського життя (Й.Ф.Шиллер «Рукавичка»)

  3. Утвердження любові до батьківщини й героїзму (А. Міцкевич «Світязь»)


Назви баладу та її автора

11.«Він рукавичку в лице її кинув:»

«Подяки, дамо, не треба мені!»

Сказав і її покинув».



(Й.Ф.Шиллер «Рукавичка»).

12.«А батько стояв на кручі –

Останній пикт на землі».

(Р.Л. Стівенсон «Вересковий мед»).
Альтернативний текст

Так чи ні


  1. Літературна балада – це жанр ліро-епічної поезії (так)

  2. Анафори – це єдиний початок твору(так)

  3. Балада не може бути фантастичного змісту (ні)

  4. Ідея – це другорядна думка (ні)

  5. Шиллер не приймав погляди Конфуція (так)

  6. Шиллер займався філософією (так)

  7. Кумиром Шиллера був Гете (так)

  8. Шиллер засуджує Делоржа (ні)

  9. Легендарна історія Київської Русі стала сюжетною основою билин (так).

  10. Билини виконувались співцями – оповідачами (так)

  11. Художник В.Васнєцов писав картини на сюжети билин(так)

  12. Робін Гуд – ватажок англійської армії (ні)


Йоганн Крістоф Фрідріх Шиллер

Біографія

  1. У 14 років його віддали до … («Академії Карла»)

  2. Перша драма Шиллера називалася… («Розбійники»)

  3. Де і ким розпочав працювати Шиллер? (полковим лікарем у Штутгарті)

  4. Усього Шиллер написав … драм. (одинадцять)

  5. Дворянське звання Шиллер отримав у … (1802 році)

  6. Народився в сім’ї лікаря в місті …(Марбух)

  7. На дев’ятому році життя хлопця віддали до …(латинської школи)

  8. У юнацькі роки улюбленими творами були … (твори грецьких класиків, Шекспіра, Лессінга)

  9. Шиллера поєднувала дружба з … (Гете)

  10. Яку посаду в 1789 році Шиллеру вдалось посісти в місті Йєні? (позаштатного професора історії університету)

  11. Уряд революційної Франції присудив Шиллеру титул … (почесного французького громадянина за те, що він «своєю мужністю послужив справі свободи»)

  12. Гете подарував Шиллеру кілька тем для творів, а саме … (балада «Івікові журавлі», драма «Вільгельм Телль»)


Король Лір і його дочки (староанглійська балада)

Вікторина «Хто швидше»

1.У якій країні жив король Лір?



(Англії)

2. Скільки дочок було у короля?



(Три)

3. Про що попросив король Лір своїх дочок?



(«як ділами своїми вони докажуть йому свою любов»)

4. Що пообіцяла батькові старша сестра?



(«Готова за вас кров пролити»)

5. Кому із дочок належать слова: «Я день і ніч готова вам служить. Стать вам найменшою слугою…»



(середущій дочці короля)

6. Що відповіла батькові на запитання найменша дочка?



(Свій дитячий довг сповняти, бути послушною)

7. Як вчинив король із старшими дочками?



(Віддав їм своє королівство)

8. Як відреагував Король Лір на слова найменшої дочки?



(обурився і вигнав її з дому, позбавивши спадку)

9. Король якої країні взяв дочку короля Ліра Корделію за королеву?



(Франції)

10. Як жилося королю Ліру у старшої доньки?



(погано, вона відняла у нього слуг.)

11. Як прийняла середуща донька батька?



(Звеліла йому жити із слугами на кухні)

12. Котра із дочок на старість Королю Ліру принесла потіху і радість?



(Наймолодша дочка, Корделія)

Тести для перевірки знання змісту балади

«Король Лір і його дочки»

1.В якій країні жив Король Лір?

а) Франції;

б) Шотландії;

в) Англії.

2.Ім’я найстаршої дочки короля:

а) Корделія;

б) Регана;

в) Кандіда;

3. Яке запитання поставив король дочкам?

а) Як вони ділами докажуть свою любов до батька;

б)Чи згідні вони вийти заміж?

В) Як поділити між ними королівство?

4. Яку із дочок вигнав Лір і позбавив спадку:

а) Старшу;

б) Наймолодшу;

в) Середущу.

5. Як поділив батько-король своє багатство?

а) Порівно розділив між дочками;

б) Поділив на дві частини;

в) Віддав старшій дочці.

6. У якій країні знайшла собі притулок найменша дочка?

а) Німеччині;

б) Англії;

в) Франції.

7. Як жилося Королю-батьку у старшої дочки?

а) Добре, у нього було усього вдосталь;

б) Погано, у нього не було прислуги;

в) Його принижували, не давали їсти.

8. Як прийняли батька середуща дочка?

а) Обняла, привітала виділила йому кращу кімнату і багато слуг;

б) Наказала жити на кухні з прислугою;

в) Вигнала зі свого палацу.

9. Що вирішив король згадавши про найменшу дочку?

а) Віднайти її і попросити прощення.

б) Дізнатися як вона живе?

в) Попросити їсти.

10. Як зустріла Корделія батька?

А) Вигнала із свого королівства;

Б) Привітно з радістю, любов’ю, прийняла батька;

В) Наказала жити з прислугою.

11. Чи повернув собі королівство Англії Лір?

А)Так;

Б) Ні;


В) Не повністю.

12. Яке велике горе переніс Король Лір на старості літ?

А) Смерть дружини;

Б) Смерть наймолодшої дочки;

В) Втрату корони.
Відповіді : 1-а, 3-а, 5-б, 7,-б, 9-а, 2-б, 4-б, 6-в, 8-б, 10-б, 11-а, 12-б.

Літературний диктант

Билина «Садко»


  1. У якому місті народився Cадко? (Новгороді)

  2. З якого дерева були зроблені гуслі героя? (явора)

  3. Хто вийшов із великої хвилі Ільмель-озера? (водяний)

  4. Про яку таємницю дізнався Садко? (як стати багатим або про - рибу золоте-перо)

  5. Якою була сума закладу Садка з купцями? (сорок тисяч)

  6. Куди відправився Садко на сорока кораблях? (у заморські землі продавати товари)

  7. Що трапилось із кораблями Садка, коли він повертався додому?(вони зупинились посеред моря)

  8. З якого дерева був зроблений перший жереб Садка? (із дуба)

  9. Що взяв із собою Садко на дубовий пліт? (гуслі)

  10. Що запропонував морський цар гусляру? (грати на гуслях, розважати його гостей)

  11. Яке ім’я було у нареченої, яку вибрав Cадко у морського царя?(Чернавушка)

  12. Хто допоміг Садку повернутися додому? (Водяний)


Тести. Билина «Садко»

1. Садко жив у місті:

А) Києві;

Б) Чернігові;

В) Новгороді.

2. З якого дерева були зроблені гуслі Садка?

А) берези;

Б) явора;

В) верби.

3. Куди запрошували Садка-гусляра?

А) розважати бояр і купців;

Б) співати у хорі;

В) грати для простих селян.

4. Чому герой пішов до Ільмень-озера?

А) його перестали запрошувати на бенкети;

Б) він хотів наловити риби;

В) вирішив скупатися.

5. З ким зустрівся Садко біля озера?

А) русалкою;

Б) водяним з Ільмень-озера;

В) купцями Новгородськими.

6. Яку таємницю розповів Садку Водяний?

А) про дерево з якого зроблені гуслі;

Б) про русалку - наречену;

В) про рибу золоте-перо.

7. Хто допоміг гусляру-сироті виграти спір?

А) купці;

Б) морський цар;

В) Водяний із Ільмень-озера.

8. Із сироти-гусляра Садко став багатим:

А) боярином;

Б) купцем Новгородським;

В) знаменитим воєводою.

9. Який спір програв Садко?

А) що він найсильніший;

Б) що він дуже багатий і може скупити у всіх купців товари у Новгороді;

В) він заволодіє містом Новгородом.

10. Кого зачарував своєю грою на гуслях Садко?

А) багатого заморського царя;

Б) дочку купця Чернігівського;

В) морського царя.

11. Хто допоміг Садку вибратися із морських глибин?

А) русалка;

Б) Водяний;

В) Морський цар.

12. Кому належать слова: «Спи-відпочивай, ні про що не думай, як мені брат Водяний господар Ільмень-озера приказав, так і буде»:

А) молодій дружині-красуні;

Б) сестрі Водяного – Чернавушці;



В) морській царівні.

Відповіді : 1-в, 2-б, 3-а, 4-а, 5-б, 6-в, 7-в, 8-б, 9-б, 10-в, 11-б, 12-б.
Адам Міцкевич. Біографія.

Літературний диктант

  1. А.Міцкевич народився у … році. (1798р.)

  2. Батько поета був … (адвокатом)

  3. Міцкевич закінчив школу у … (1815р.)

  4. Майбутній поет навчався в університеті у місті … (Вільно)

  5. Навчаючись в університеті, Міцкевич вступає … (до таємних гуртків)

  6. У містечку Конво Адам Міцкевич працює … (вчителем)

  7. Що було покладено в основу написання балади «Світязь»? (народний переказ)

  8. У 1823 році поет був заарештований за … (участь у таємних гуртках)

  9. Свої твори Міцкевич присвятив … (рідному краю)

  10. Помер поет у … (1855 році)

  11. У якому місті на Україні є пам’ятник А. Міцкевичу? (м. Львів)

  12. Коли почав писати балади А.Міцкевич? (коли працював у м.Конво учителем)


Адам Міцкевич «Світязь»

«Уважний читач»

  1. У якому краї відбуваються описані у баладі події?(Новогрудський)

  2. Які звуки можна почути опівночі з озера Світязь? (жіночий стогін,брязкання зброї, вигуки дикого бою)

  3. Хто вирішив розгадати таємницю, пов’язану з озером Світязь? (Пан із Плужин)

  4. Що велів зробити пан?(збудувати човни, зв’язати невід і пустити сіті в озеро)

  5. Хто прибув із Царина на розкриття таємниці? (Ксьондз)

  6. Кого впіймали рибалки? (жінку)

  7. Який вигляд мала дивна істота? (кучері білі, уста мов корали, сині очі)

  8. Що було на місці озера? (місто)

  9. Чиє військо оточило князя Мендога? (російське)

  10. Про що просить князь Мендог князя Тугана? (про допомогу)

  11. Що бачила донька Тугана над містом? (Ангела)

  12. На які квіти перетворилися загиблі дівчата і жони? (білі купави)


РОЗДІЛ 2 «ІСТОРИЧНЕ МИНУЛЕ В ЛІТЕРАТУРІ»

Тести до роману В.Скотта «Айвенго»
1. Що намагалися зібрати докупи вірні слуги Седрика, щоб не потрапити під зливу:
а) отару овець;
б) стадо корів;
в) купу свиней?
2. Хто вказав пріорові Еймеру неправильний шлях до будинку Седрика:
а) Гурт;
б) пілігрим;
в) Вамба?
3. Що було написано на щиті у лицаря-переможця:
а) «борець за правду»;
б) «лицар без спадку»;
в) «найхоробріший воїн»?
4. Що вчинив Айвенго з чесно виграними кіньми і обладунками:
а) залишив їх собі;
б) дозволив їх викупити за мізерну ціну;
в) усе продав?
5. Що було призом на змаганнях у Ашбі серед йоменів:
а) срібна стріла з золотим кінцем;
б) мисливський ріг у срібній оправі і медальйон святого Губерта;
в) скульптура вершника?
6. Хто виявився найкращим лучником:
а) Чорний Лицар;
б) Гурт;
в) Локслі?
7. Хто забрав закривавленого Айвенго з поля бою:
а) Ровена зі слугами;
б) Ребекка з батьком;
в) принц Джон?
8. До чийого замку потрапили Седрик зі своїми супутниками:
а) Фрон де Бефа;
б) Бріана де Буагільбера;
в) принца Джона?
9. У кого переодягнувся Вамба, щоб врятувати з полону свого господаря:
а) у лицаря;
б) в охоронця;
в) в монаха?
10. Хто підпалив замок Фрон де Бефа:
а) Ребекка;
б) Ровена;
в) Ульріка?
11. Хто врятував Ребекку від смерті на вогнищі:
а) Ательстан;
б) Локслі;
в) Айвенго?
12. Як звали дружину Айвенго:
а) Ульріка;
б) Ребекка;
в) Ровена?
Відповіді:1-В; 2-В; 3-Б; 4-Б; 5-Б; 6-В; 7-Б; 8-А; 9-В; 10-В; 11-В; 12-В.



Літературний диктант до роману В.Скотта «Айвенго»

1. Який основний конфлікт епохи зображено у романі?


(Боротьба англосаксів проти норманів)

2. З якої родини походив Айвенго?


(Був сином англосакського феодала Седріка)

3. Чому батько вигнав Айвенго з дому?


(Хотів одружити Ровену з Ательстаном,а вона кохала Айвенго)

4. Кому служив Айвенго?


(Королю Річарду І)

5. Під яким ім’ям вийшов Айвенго на перший турнір?


(Позбавлений Спадщини)

6. Кого із жінок Айвенго обрав королевою турніру?


(Ровену)

7. Чому з Ребекки під час суду зняли всі прикраси?


(Боялися,що там можуть бути амулети)

8. Чому Бріан де Буагільбер обвинуватив Ребекку у чаклунстві?


(Бо вона відмовила йому у коханні)

9. Хто міг врятувати Ребекку від страти?


(Лицар, який погодиться битися з Бріаном де Буагільбером)

10.Чому Ребекка прийшла до Ровени?


(Подякувати за те, що Айвенго її врятував)

11.Чому Ребекка не подякувала самому Айвенго?


(Бо вона його любила)

12.Чому вирішила присвятити своє життя Ребекка?


(Служінню людям)
Робота в групах

Знайомство з героями роману
Учні формують групи і дають відповіді на запитання, що їм ставить той чи інший персонаж.

І група

Бріан де Буагільбер

1.Чому у творі мене називають храмовником?


2.Розкажіть про орден, до якого я належу.
3.Коли я вперше з’являюся на сторінках роману?
4.З ким я приїхав до Седрика Сакса?
5.Про що побився об заклад з абатом Еймером?
6.Доведіть, що я загинув від Божої руки.

ІІ група

Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3   4

Схожі:

Для вчителів зарубіжної літератури iconМетодичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів зарубіжної літератури
Збірник завдань для розвитку навиків вдумливого читання на уроках зарубіжної літератури. 6 клас. Яворів, 2014. 53 с
Для вчителів зарубіжної літератури iconУроках зарубіжної літератури "Освітня галузь "мови і літератури"
Застосування кросвордів для перевірки знань учнів на уроках зарубіжної літератури
Для вчителів зарубіжної літератури iconПрограма із зарубіжної літератури для 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання рівень стандарт
О. В. Орлова; ст викл. О. К. Бицько, члени групи – учителі-методисти зарубіжної літератури О. В. Гученко, І. І. Звершховська, Ж....
Для вчителів зарубіжної літератури iconПрограма із зарубіжної літератури для 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання профільний рівень
О. В. Орлова; ст викл. О. К. Бицько, члени групи – учителі-методисти зарубіжної літератури О. В. Гученко, І. І. Звершховська, Ж....
Для вчителів зарубіжної літератури iconМетодичні рекомендації щодо впровадження нового Державного стандарту із зарубіжної літератури за новою програмою для 8-го класу
Методичні рекомендації щодо впровадження нового Державного стандарту із зарубіжної літератури за новою програмою (2012 р зі змінами...
Для вчителів зарубіжної літератури iconНаказ №35/О 05. 02. 2018 Про розвиток комунікативної компетенції школярів на уроках зарубіжної літератури, російської мови
Згідно з річним планом роботи школи, планом внутрішкільного контролю за діяльністю вчителів та рівнем знань, умінь І навичок учнів,...
Для вчителів зарубіжної літератури iconВолянська Тетяна Миколаївна, вчитель зарубіжної літератури, спеціаліст першої категорії. Світова новела. Цикл урок
Світова новела. Цикл уроків із зарубіжної літератури для 7 класу. Нерубайське. 33 с
Для вчителів зарубіжної літератури iconМетодичні вказівки до самостійної роб оти з дисципліни "Історія зарубіжної літератури" для студентів
Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни „Історія зарубіжної літератури“ для студентів 1 курсу спеціальності „Переклад”...
Для вчителів зарубіжної літератури iconАктуальні проблеми новітньої зарубіжної літератури навчальнапрограм а
Кеба О. В., доктор філологічних наук, професор кафедри германських мов І зарубіжної літератури
Для вчителів зарубіжної літератури iconЗбірник літературних диктантів із зарубіжної літератури для 9 класу
Посібник є збірником літературних диктантів із зарубіжної літератури для 9 класу


База даних захищена авторським правом ©biog.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка