Для вчителів зарубіжної літератури



Сторінка3/4
Дата конвертації08.04.2017
Розмір0.6 Mb.
1   2   3   4

Вірші зарубіжних поетів про дружбу і кохання

Р. Бернс “Любов”, Г. Гейне “Коли настав чудовий май…”,

К. Симонов “Жди меня”

Робота в групах з текстом віршів

1 Група

1.Кому присвячений вірш К. Симонова “Жди меня”?

2.Назвіть ключове слово вірша?

3.Поясніть значення словосполучень “ жёлтые дожди” , “снега метут” , “ когда жара” , “писем не прийдет.”

4.Чому поет звертається з таким палким почуттям “ только очень жди”?

5.Сформулюйте головну думку вірша словами з тексту.

6.Чому цей вірш став близьким кожному солдату?

2 Група

1.Кому присвячений вірш Р. Бернса “Любов”?

2.Що оспівує ліричний герой?

3.Що найбільше цінує ліричний герой у дівчині?

4.За що полюбив ліричний герой кохану?

5.Розкрийте значення слів “Та краща всіх вона сто крат”.

6.Що стверджує своїм віршем Р. Бернс?

3 Група

1.Коли побачила світ збірка “Книга пісень” Г.Гейне?

2.До якого циклу належить вірш “Коли настав чудовий май” Г.Гейне?

3.Прокоментуйте перші рядки вірша?

4.Який стан ліричного героя описує поет?

5.Які засоби виразності використані у вірші?

6.Сформулюйте головну думку вірша.
РОЗДІЛ 5. ЛІТЕРАТУРНИЙ ДЕТЕКТИВ
Артур Конан Дойл «Пістрява стрічка».


Робота в групах з текстом оповідання

І група

1. Знайдіть і зачитайте портрет героїні. Про що він може розповісти уважному читачеві?

2. Про що повідомила Хелен детективу Холмсу і доктору Ватсону про свого вітчима?

3.За яких дивних обставин померла сестра Хелен?

4.З яким проханням звернулася до детектива дівчина і про що вони домовилися?

5.Хто того ж ранку відвідав Холмса і чим завершилася ця зустріч? Чи підтвердив цей візит слова Хелен?


ІІ група

1. Що з’ясував Шерлок Холмс у юристів? Чому лікар Ройлотт не був зацікавлений в одруженні своїх падчерок?

2. Зачитайте опис будинку лікаря Ройлотта. Що було підозріло в ремонті одного крила будинку і повній занедбаності другого крила?

3. Що привернуло увагу детектива в кімнатах дівчини та її вітчима?

4. Для чого, на вашу думку, автор дає доволі докладний опис інтер’єра?

5. Яка важлива подія сталася в домі лікаря Ройлотта тієї ночі?

6. Яка доля могла спіткати Хелен , якби вона не зважилась звернутись по допомогу?
ІІІ група

1. Що розповів Холмс про свої спостереження і умовиводи?

2. Дайте характеристику образу Шерлока Холмса. Які риси його вдачі та які уподобання є, на вашу думку дивними для детектива?

3. Порівняйте особливості розгортання подій і розв’язання проблеми у творах Едгара По та Конан Дойла. Для кого з цих авторів характерним є неймовірний збіг обставин, а для кого – дослідження фактів, на основі яких будується гіпотеза?

4. Доведіть, що оповідання Артура Конан Дойла «Спілка рудих»і «Пістрява стрічка» належить до детективної літератури.

5. Поясніть, що таке цикл літературних творів. Чи всі твори одного письменника можуть становити цикл? Доведіть, що твори Артура Конан Дойла про Шерлока Холмса є детективним циклом.

6. Хто допомагає детективу?
Робота в групах з тестом оповідання «Спілка рудих»

І група

1. Прочитайте опис портрета джентльмена, який прийшов до Холмса. Як цей портрет характеризує героя?

2. Що помітив Шерлок Холмс у зовнішності Вілсона?

3. Як детектив дізнався про минуле відвідувача?

4. Хто такий Вілсон і яка дивна пригода сталася з ним?

5. Що героям твору видалося дивним у всій цій пригоді?


ІІ група

1. Розкажіть, яким чином Холмс досліджував місцевість поблизу контори позичкової каси та вивчав зовнішність помічника Вілсона.

2. Яким чином були затримані злочинці? Ким вони виявилися?

3. З якою метою Джон Клей наймався на роботу до Вілсона?

4. Для кого і для чого була вигадана Cпілка рудих?

5. Як злочинці використали у своїх цілях фінансову скруту простакуватого лихваря?


ІІІ група

1. Що, на вашу думку, повинно було насторожити Вілсона в поведінці Джона Клея та його поплічника?

2. Як Шерлок Холмс пояснив розгадку дивних подій, пов’язаних зі Спілкою рудих і свої дії під час розслідування?

3. Доведіть, що він одразу відчув, де треба шукати злочинця.

4. Назвіть головних героїв детективного циклу Конан Дойла.

5. На прикладі оповідання «Спілка рудих» поясніть, у чому полягає сутність дедуктивного методу Шерлока Холмса.


Артур Конан Дойл «Пригоди Шерлока Холмса»

Досьє Шерлока Холмса

Завдання: заповнивши «Досьє Шерлока Холмса», охарактеризувати образ класичного детектива.

1.Прізвище, ім’я … (Холмс, Шерлок)

2.Дата, місце народження…

(1887, повість «Етюд у багряних тонах»)

3. Адреса… (Лондон, Бейкер-стріт, №221 Велика Британія)

4. Портрет… (Височезний, худорлявий, з орлиним профілем, пронизливим поглядом, він умів майстерно перевтілюватися. . .)

5. Рід занять…



(детектив-любитель, герой детективних оповідань та повістей, зокрема, «Спілка рудих», «Голубий карбункул», «Пістрява стрічка», «Собака Баскервілів»)

6. Творець образу Шерлока Холмса…



(сер Артур Конан Дойл, англійський письменник ХІХ ст.)

7. Прототип детектива… (професор медицини Беллс)

8. Захоплення…

(розкриття злочинів, спорт (бокс), музика (гра на скрипці), філософія, література, природничі науки)

9. Яким принципом керувався Шерлок Холмс у своїй роботі? (він працював з любовю до мистецтва, а не заради грошей, ніколи не брався до розслідування, якщо справа не обіцяла чогось надзвичайного)

10. Як поводить себе Шерлок Холмс під час розслідування? (досить помірковано, не поспішає, шукає переконливі докази, логічно мислить)

11.Риси вдачі Шерлока Холмса



(розумний, інтелігентний, з добре розвиненим

логічним мисленням, професіонал у своїй справі)

12. Коротко про справи детектива, шо запам’яталися найбільше…


Тести для перевірки знання оповідання Е. По «Золотий жук»
1.Дія твору відбувається:

а) поблизу міста Дартмур;

б) на Саллівеновому острові;

в) поблизу Лондона.

2.Яку освіту мав Легран?

а) вищу;


б) добру і надзвичайно сильний розум;

в) був невігласом.

3.У мандрах Леграна супроводив:

а) чорношкірий чоловік;

б) бульдог;

в) лікар.

4.Укажіть причину, яка змусила головного героя жити самітником на острові?

а) пристрасть до незайманої природи;

б) зубожіння;

в) необхідність переховуватися через порушення закону.

5.Яке непорозуміння сталося через лівшу Юпітера?

а) заблудились;

б) переплутав праве око з лівим;

в) проминули потрібну зупинку.

6.Що друзі знайшли у розкопаному сховку?

а) незмірний скарб;

б) довгасту дерев’яну скриню;

в) зброю.

7.Як Легран знайшов вказану у пергаменті місцевість?

а) здогадався;

б) розшифрував текст пірата Кіда;

в) за допомогою випадкового збігу обставин.

8.Про що уві сні бурмотів маса Вілл?

а) про золото;

б) про жука;

в) про несподівану поїздку.

9.Що купив Юпітер у місті?

а) фрукти і овочі;

б) косу і три лопати;

в) автомобіль.

10.З якою метою Легран місяць по тому викликав свого друга?

а) щоб допоміг знайти скарб;

б) для розгадування головоломок;

в) щоб розкопати і перенести скарб.

11.Що вразило друзів у малюнку жука?

а) нерозгадана таємниця;

б) спостережливість Юпітера;

в) подібність жука формою до черепа на звороті пергаменту.

12.Твір Едгара По «Золотий жук» належить до жанру:

а) оповідання;

б) роман;

в) балада.



Відповіді:

1-Б ; 2- Б ; 3- А ; 4-Б ; 5-Б; 6-А ; 7-А; 8-А ; 9-Б ; 10-В ; 11-В ; 12-А.

РОЗДІЛ 6 «СВІТОВА НОВЕЛА»

О.Генрі "Останній листок"

Тест

1.Що мріяла намалювати Джонсі?

а) Статую Свободи;

б) Неаполітанську затоку;

в) потрет Сью.

2. Що лічила Джонсі?

а) листки на плющі;

б) листки на клені;

в) листки на дикому винограді.

3. Чому Джонсі чекала, коли впаде останній листок?

а) дівчина вважала, що тоді і вона помре;

б) дівчина хотіла швидше побачити зиму;

в) дівчина хотіла вирубати рослину.

4. Ким був старий Берман?

а) музикантом;

б) художником;

в) письменником

5. Пригадайте, про що розповідається у фіналі твору?

а) Берман приходить у гості до дівчат;

б) Джонсі одужала, а Берман помер;

в) Джонсі померла, а Берман важко захворів.

6. Чому Сью говорила Джонсі неправду про одужання?

а) їй байдужа доля подруги;

б) щоб підтримати дух дівчини;

в) так наказав говорити лікар.

7. З чим порівнює автор Джонсі?

а) з поваленим деревом;

б) із зірваною квіткою;

в) з поваленою статуєю.

8. Що поєднувало Сью і Джонсі?

а) їхні погляди;

б) спільні родичі;

в) спільні гроші;

9. Вкажіть, на кого з видатних художників був схожий Берман?

а) на Леонардо да Вінчі;

б) на Мікеланджело Буанаротті;

в) на Рембрандта.

10. Як автор називає хворобу?

а) Містер Пневмонія;

б) Містер Грип;

в) Містер Ангіна.

11. Які шанси на одужання були у Джонсі за словами лікаря?

а) жодних шансів вижити;

б) один із десяти, якщо дівчина вживатиме необхідні ліки;

в) один із десяти, але вона повинна хотіти жити.

12. Найкращим шедевром Бермана був:

а) портрет Джонсі;

б) листок плюща, намальований на стіні будинку;

в) портрет Сью.

Відповіді: 1-б; 2-а; 3-а; 4-в; 5-б; 6-б; 7-в; 8-а; 9-б; 10-а; 11-в; 12-б.
Робота в групах з текстом новели

І група

1. Зверніть увагу на опис "колонії". Про що він свідчить?

2. Які художні деталі свідчать про бідність мешканців? Які – про їхній оптимізм? Заради чого вони полишили свої домівки?

3. Чому подружилися Сью і Джонсі? Про що свідчить схожість їхніх поглядів на мистецтво, моду і салат?

4. З яким настроєм говорить письменник про своїх героїв?

ІІ група

1. Чому хворобу називають "містером Пневмонією"?

2. Яким ви уявляєте "містера Пневмонію"? Чому він напосівся на Джонсі?

3. Чому вона вирішила,що вже ніколи не одужає? Звідки у дівчини думки про смерть?

4. Якою ви уявляєте Джонсі? Спробуйте описати її зовнішність, користуючись цитатами з тексту.

5. Поясніть, як ви розумієте вираз лікаря "ослаблення організму". З вами таке бувало?

6. Які шанси у Джонсі? Коли можна буде говорити про можливість одужання?

ІІІ група

1. Чому Сью не показує Джонсі своїх сліз, адже ситуація критична?

2. Про що свідчить насвистування нею веселого мотивчика? Чи варто прикидатися веселим, коли на душі так гірко? Чи вважаєте ви це обманом?

3. Як вигадаєте, кому у цій ситуації важче? Чому?

4. Чи є у цій історії щось, надзвичайне, яскраве, що свідчило б проте, що перед вами - новела?

5. Як ви гадаєте, що відбудеться далі? Як складеться доля цих дівчат?


"Впізнай героя"

1. "...Холодний, невидимий прибулець почав бродити по колонії, торкаючись то одного, то другого своїми крижаними пальцями."



(Містер Пневмонія)

2. "...Дівчинка, нездатна поворохнутись, лежала на фарбованому залізному ліжку, дивлячись крізь невеликі шибки ірландського вікна на стіні сусіднього будинку."



(Джонсі)

3."...Заклопотаний чоловік з тими сивими бровами."



(Лікар)

4."...Дівчина вибігла в майстерню і плакала в японську паперову салфетку, аж доки та геть не промокла."



(Сью)

5."...Очі були широко розплющені. Дівчина дивилась у вікно й лічила – лічила в зворотньому порядку..."



(Джонсі)

6."...Старий чоловік, художник, жив на першому поверсі. Йому вже перевалило за шістдесят, і борода в нього, як у скульптури Мікеланджело "Мойсей".



(Берман)

7. "...У мистецтві чоловік був невдахою. Сорок років тримав він у руках пензель, але й на крок не приблизився до своєї Музи, щоб хоч торкнутися краю її мантії".



(Берман)

8."...Вона розповіла про химери Джонсі й про свої побоювання відносно того, якби її подруга не відлетіла від них".



(Сью)

9."...Я думала він неодмінно впаде вночі. Я чула який був вітер. Сьогодні він упаде, тоді і я помру."



(Джонсі)

10."... Шанси рівні, сказав чоловік, потискуючи худеньку, тремтячу руку Сью. Гарний догляд – і ви виграєте."



(лікар)

"Закінчи речення"

1. Ці проїзди утворюють химерні кути й повороти. Та модна вулиця перетинає навіть ...(сама себе разів зодва.)

2. Студія Сью і Джонсі містилась на...(горищі присадкуватого триповерхового цегляного будику)

3. У Джонсі один шанс... ну, скажімо, з десяти, - повідомив заклопотаний лікар, збиваючи ртуть у термометрі. – І цей шанс у тому, щоб вона... (хотіла жити.)

4.Очі у Джонсі були широко розплющенні. Дівчинка дивилась у вікно й...(лічила лічила в зворотньому порядку.)

5. Старий Берман був художником і жив на першому поверсі під ними, йому вже перевалило за шістдесят, і борода в нього, яку... (скульптури Мікеланджело "Мойсей"), кільцями спускалась з його голови сатира на тіло карлика.

6. У кутку стояв мольберт з підрамником, на якому було натягнуто чисте полотно, що вже двадцять п`ять років чекало...(перших штрихів шедевра).

7. Неймовірна річ! Цілу ніч періщив дощ і шаленів рвучкий вітер, а на цегляній стіні ще...(виднів листок плюща. Один єдиний).

8. Невідчепна думка про смерть опанувала Джонсі дедалі дужче в міру того, як одна по одній слабшали ниточки, що...(зв’язували її з подругою і всім земним.)

9. Коли розвидніло, Джонсі безжально звеліла підняти штору. Листок плюща...(був ще на своєму місці.)

10. Джонсі лежала й довго дивилась на нього. А потім озвалась до Сью, яка на газовій плитці розігрівала...(курячий бульйон.)

11. Сью, я сподіваюсь намалювати коли-небудь...(Неаполітанську затоку.)

12. Ах, сонечко, це і є шедевр Бермана, він намалював його тієї ночі, коли...(впав останній листок.)
О.Генрі "Дари волхвів"

Тести для перевірки знань змісту новели

1. Скільки грошей заощадила Делла?

а) 2 долари;

б) 1 долар 87центів;

в) 2 долари 50 центів.

2. На що Делла хотіла витратити заощаджені гроші?

а) собі на подарунок;

б) на подарунок Джіму;

в) на подарунок мамі.

3. На яке свято Делла хотіла зробити подарунок?

а) на Новий рік;

б) на Різдво;

в) День народження.

4. Що продала Делла?

а) волосся;

б) сумку;

в) годинник.

5. Який подарунок придбала Делла?

а) платиновий ланцюжок;

б) годинник;

в) рукавиці.

6. Скільки грошей отримала Делла за продане волосся?

а) 20 доларів;

б) 30 доларів;

в) 10 доларів;

7. На кого була схожа Делла після стрижки?

а) на подругу;

б) на хлопчиська який втік з уроків;

в) на маму.

8. Що купив Джім на подарунок Деллі?

а) набір гребінців;

б) духи;

в) каблучку.

9. Що продав Джім, щоб зробити подарунок для Делли?

а) годинник;

б) машину;

в) портмане.

10. У якій квартирі жило подружжя Янг?

а) 8доларовій;

б) 10доларовій;

в) 20доларовій.

11. Скільки доларів заробляв Джім за тиждень?

а) 20 доларів;

б) 40 доларів;

в) 50 доларів.

12. Якими речами пишалося подружжя Янг?

а) золотий годинник і волосся Делли;

б) машина та золоті речі;

в) золоті речі та власний будинок.

Відповіді:1-б; 2-б; 3-б; 4-а; 5-а; 6-а; 7-б; 8-а; 9-а; 10-а; 11-а; 12-а.
Робота в групах

І група

1. Знайти опис житла Делли і Джима. Опис одягу Делли. Які кольори і чому переважають в описі квартири та одягу?

2. Чому новела починається з фрази: "Один долар вісімдесят сім центів"? Чому так часто, упродовж твору, зустрічається ця цифра?

3. Знайдіть в тексті рядки, в яких Делла говорить про своє відношення до Джима. Чому вона не могла подарувати йому скромніший подарунок?



ІІ група

1. Які скарби були у сім"ї Юнг? Які порівняння використовує автор, щоб підкреслити їх значущість?

2. Знайдіть в тексті рядки, в яких описується, як Делла приймала рішення. Чи важко їй розлучатися зі своїм скарбом?

3. Знайдіть в тексті як Джим готував подарунок для Делли.



Складіть сенкан до слова "Любов"

Любов


Божественна, мудра.

Пожертвувати, ощасливити, відчути.

У закоханих серце одне.

Це дар.
"Закінчи речення"

1. Один долар (вісімдесять сім центів).

2. Мебльована квартира за (вісім доларів на тиждень).

3. А завтра (Різдво).

4. У подружжя Янг було дві речі, якими вони дуже пишалися. Одна – це (золотий годинник Джима), друга - (волосся Делли).

5. Прекрасне волосся Делли розсипалось каштановими хвилями, сяючи, мов (струмені водоспаду).

6. За сорок хвилин її голова вкрилася дрібними кучериками і Делла стала дуже схожою на (хлопчиська, що втік з уроків).

7. Вона мала звичку звертатися до Бога з коротенькими молитвами, з приводу всяких життєвих дрібниць і тепер швиденько зашепотіла: (Господи, зроби, будь ласка, так, щоб я все ще сподобалася йому!)

8. Він просто пильно дивився на неї, і на обличчі у нього був отой (дивний вираз).

9. Можливо, волосся на моїй голові і можна було б перелічити, - в її голосі раптом прозвучала глибока ніжнність, - але ніхто й ніколи не зможе виміряти (мою любов до тебе).

10. Ніяка стрижка, ніякі нові зачіски не примусять, щоб я (розлюбив тебе, дівчинко).

11. Дайно мені свій годинник. Я хочу побачити, який вигляд він матиме з (ланцюжком).

12. Волхви принесли коштовні дари, але серед них не було (одного).



Герберт Уеллс " Чарівна крамниця"

Тести для перевірки знань змісту оповідання

1. На якій вулиці знаходилась чарівна крамниця?



а) Ріджент-стріт;

б) Оксфорд-стріт;

в) Бейкер-стріт.

2. Як звали хлопчика з оповідання "Чарівна крамниця"?



а) Джек;

б) Джіп;

в) Джо.

3. Який предмет діставав продавець з кишень, з рота, з капелюха?



а) скляні кульки;

б) олов"яні солдатики;

в) ляльки.

4. Для яких дітей чарівна крамниця завжди була зачинена?



а) для жорстоких;

б) для добрих;

в) для плаксивих.

5. Як звати хлопчика, перед яким двері крамниці були зачинені?



а) Герберт;

б) Евелін;

в) Едвард.

6. Яка вивіска була на дверях крамниці?



а) "Справжня чарівна крамниця";

б) "Чарівна крамниця";

в) "Крамниця"

7. Чию вихованість успадкував Джіп?



а) мамину;

б) татову;

в) бабусину.

8. Під що заховав продавець Джіпа,і той зник?



а) відро;

б) барабан;

в) подушку

9. Що було під капелюхом в Джіпового батька?



а) голуб;

б) півень;

в) курка.

10. Скільки пакунків одержав Джіп, вийшовши з крамниці?



а) 4;

б) 3;

в) 5.

11. Що було у тих пакунках?



а) солдатики і кошеня;

б) солдатики і кролик;

в) солдатики і собака.

12. Скільки грошей заплатив батько за товар з чарівної крамниці?



а) 10 доларів;

б) нічого;

в) 20 доларіа;

Відповіді: 1-а; 2-б; 3-а; 4-а; 5-а; 6-а; 7-а; 8-б; 9-а; 10-а; 11-а; 12-б.
Робота в групах

І група

1. Прослідкуйте за текстом оповідання, як поводяться в чарівній крамниці батько і Джіп. Зверніть увагу на те, чи одне й те саме бачить кожен з них. Які думки тривожать батька, і що переживає Джіп?

2. Яким ви уявляєте собі Джіпа? Дайте його усну характеристику, відслідкувавши перед тим елементи портрета, риси характеру, поведінку.

3. Для яких дітей чарівна крамниця була "зачиненою"? Знайдіть в оповіданні відповідний епізод та зачитайте його. Подумайте над тим, чи змогли б ви потрапити у подібну крамницю.



ІІ група

1. Як ви розумієте слова продавця "Ніхто не знає, що ховається в людини за її добропристойною подобою... Всі ми - всього лиш прилизана зовнішність..."? Чи згідні ви з цим твердженням?

2. Чим можна пояснити те, що Джипів батько у пакунках з чарівної крамниці "нічого чарівного так і не помітив"? Як ви гадаєте, чи діждеться він колись довгоочікуваного рахунка на оплату.

3. Доведіть, що оповідання "Чарівна крамниця" належить до фантастичного жанру.


Рюноске Акутагава "Павутинка"

Тести для перевірки знань змісту новели

1.Хто бродив на самоті берегом райського ставка?

а) Муххамед;

б) Будда;

в) Іуда.

2. Як звали найбільшого грішника?

а) Джо;

б) Кандата;

в) Луі.

3. Кого пожалів найбільший грішник і це йому зарахувалося до добрих діл?



а) павучка;

б) муху;

в) жабу.

4. За що вхопився грішник, щоб врятувати собі життя?

а) за соломинку;

б) за павутинку;

в) за шнурок.

5. Назва озера, в якому терпіли муки грішники?

а) Озеро крові;

б) Озеро болю;

в) Озеро розпачу.

6. Які квіти вкривали райське озеро?

а) лілії;

б) лотоси;

в) водокраси.

7. Назва гори, куди гонили грішників?

а) Голкова;

Б) Шпилькова;

в) Булавкова.

8. Назва ріки, в яку входили грішники після смерті?

а) Дзиндзу;

б) Сандзу;

в) Фудзі.

9. Що закричав грішник, коли виліз високо з пекла?

а) врятований;

б) ура;


в) воля.

10. В якому місці розірвалась павутинка?

а) в руках Кандати;

б) посередені;

в) в руках грішників.

11. Чого не мало серце Кандати?

а) співчуття;

б) любові;

в) жалю.

12. Який час дня був у раю, коли Кандата пішов на дно Озера крові?

а) ранок;

б) полудень;

в) вечір.



Поділіться з Вашими друзьями:
1   2   3   4

Схожі:

Для вчителів зарубіжної літератури iconМетодичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів зарубіжної літератури
Збірник завдань для розвитку навиків вдумливого читання на уроках зарубіжної літератури. 6 клас. Яворів, 2014. 53 с
Для вчителів зарубіжної літератури iconУроках зарубіжної літератури "Освітня галузь "мови і літератури"
Застосування кросвордів для перевірки знань учнів на уроках зарубіжної літератури
Для вчителів зарубіжної літератури iconПрограма із зарубіжної літератури для 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання рівень стандарт
О. В. Орлова; ст викл. О. К. Бицько, члени групи – учителі-методисти зарубіжної літератури О. В. Гученко, І. І. Звершховська, Ж....
Для вчителів зарубіжної літератури iconПрограма із зарубіжної літератури для 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання профільний рівень
О. В. Орлова; ст викл. О. К. Бицько, члени групи – учителі-методисти зарубіжної літератури О. В. Гученко, І. І. Звершховська, Ж....
Для вчителів зарубіжної літератури iconМетодичні рекомендації щодо впровадження нового Державного стандарту із зарубіжної літератури за новою програмою для 8-го класу
Методичні рекомендації щодо впровадження нового Державного стандарту із зарубіжної літератури за новою програмою (2012 р зі змінами...
Для вчителів зарубіжної літератури iconНаказ №35/О 05. 02. 2018 Про розвиток комунікативної компетенції школярів на уроках зарубіжної літератури, російської мови
Згідно з річним планом роботи школи, планом внутрішкільного контролю за діяльністю вчителів та рівнем знань, умінь І навичок учнів,...
Для вчителів зарубіжної літератури iconВолянська Тетяна Миколаївна, вчитель зарубіжної літератури, спеціаліст першої категорії. Світова новела. Цикл урок
Світова новела. Цикл уроків із зарубіжної літератури для 7 класу. Нерубайське. 33 с
Для вчителів зарубіжної літератури iconМетодичні вказівки до самостійної роб оти з дисципліни "Історія зарубіжної літератури" для студентів
Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни „Історія зарубіжної літератури“ для студентів 1 курсу спеціальності „Переклад”...
Для вчителів зарубіжної літератури iconАктуальні проблеми новітньої зарубіжної літератури навчальнапрограм а
Кеба О. В., доктор філологічних наук, професор кафедри германських мов І зарубіжної літератури
Для вчителів зарубіжної літератури iconЗбірник літературних диктантів із зарубіжної літератури для 9 класу
Посібник є збірником літературних диктантів із зарубіжної літератури для 9 класу


База даних захищена авторським правом ©biog.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка