Драма-феєрія "Лісова пісня". Фольклорно-міфологічна основа сюжету



Дата конвертації02.10.2017
Розмір505 b.


Українська література 10 клас


Презентація на тему: Драма-феєрія “Лісова пісня”. Фольклорно-міфологічна основа сюжету.

Виконавець:

Вчитель вищої категорії, “старший учитель” Жовтоводської СЗШ №10 з профільними класами

Л.А.Усенко

Під час вивчення цієї теми учні повинні знати зміст драми-феєрії,основні віхи життєвого і творчого шляху письменниці. Вміти визначити основні проблеми, порушені в “Лісовій пісні”, розкрити фольклорну основу сюжету, схарактеризувати образи. Висловлювати власне міркування про життя и творчість Лесі Українки











































































Вкажіть роки народження Лесі Українки

  • А)1814-1816рр

  • Б)1838-1918рр

  • В)1856-1916рр

  • Г)1871-1913рр

  • Д)1864-1913рр



Вкажіть який новий жанр драматургії розвинула в український літературі Леся Українка

  • А)трагедію;

  • Б)комедію;

  • В)водевіль;

  • Г)драматичну поему;

  • Д)інтермедію;



За жанром “Лісова пісня” Лесі Українки це-

  • А) соціально-побутова поема;

  • Б) казка;

  • В) роман у віршах;

  • Г) драма-феєрія;

  • Д)лірична драма;



Лукаш причарував Мавку…

  • А)грою на скрипці;

  • Б)піснею;

  • В)грою на сопілці;



Дядько лев це-

  • А)лісник;

  • Б)сільський крамар;

  • В)брат матері Лукаша;



Мати Лукаша ставилась до Мавки.....

  • А)прихильно; б)вороже; В)байдуже



Килина - це .

  • А) родичка Лукаша;

  • Б) молода вдовиця;

  • В) сестра Мавки.



Жанр твору «Лісова пісня»:

  • А) поема;

  • Б) драма-феєрія;

  • В) казка.



«О, не журися за тіло!» - так починається монолог:

  • А) Мавки;

  • Б) Лукаша;

  • В) Лісовика.



 Вершина драматичної майстерності Лесі Українки – твір:

  • А) «Одержима»;

  • Б) «Лісова пісня»;

  • В) «В катакомбах».



Справжнє ім’я Лесі Українки:

  • А) Марія Олександрівна Вілінська; Б) Наталія Іванівна Кобринська; В) Лариса Петрівна Косач.



Леся Українка народилася у:

  • А) с. Колодяжному;

  • Б) м. Звягелі;

  • В) м. Гура-Гумора.



1)Г 7)Б 2)Г 8)Б 3)Г 9)А 4) В 10)Б 5) В 11)В 6) Б 12)Б



Домашнє завдання: Написати твір – роздум на тему “ Невмирущість духовної краси за драмою-феєрією Лесі Українки “Лісова пісня”



Каталог: uploads -> editor -> 1805 -> 342025 -> blog -> files
editor -> Тема. Олександр Олесь (О. Кандиба). Життя І творчість, світоглядні Переконання. Прагнення гармонії людини й природи, майстерність у відтворенні настрою І почуття в поезіях «З журбою радість обнялася»,
editor -> Па́уль Цела́н нім. Paul Celan; справжнє ім'я Пауль Анчель
editor -> Креативний підхід вчителя до підготовки уроків читання
editor -> Розділ 1 Загальні відомості
editor -> Урок №3 Тема. Гійом Аполлінер як чільна постать європейського авангарду
editor -> Тема. Шекспірівський театр. Трагедія «Гамлет»: її філософсько-етична проблематика. Особливості конфлікту, зображення світу у творі. Мета
files -> Григір Тютюнник."Три зозулі з поклоном ". Коротко про письменника."Вічна" тема "любовного трикутника" в новелі
1805 -> Літературне читання


Поділіться з Вашими друзьями:

Схожі:

Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconТема. Драма-феєрія «Лісова пісня». Фольклорно-міфологічна основа сюжету. Тл: драма феєрія Мета: розкрити етапи зростання Лесі Українки в жанрі віршованої драматургії; дослідити фольклорно-міфологічну основу драми феєрії «Лісова пісня»
Мета: розкрити етапи зростання Лесі Українки в жанрі віршованої драматургії; дослідити фольклорно-міфологічну основу драми феєрії...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconОбладнання: текст, портрет письменниці, ілюстрації до твору, макет вінця, дерево бажань, мультимедійна дошка, музичний центр, аудіозаписи музичних творів, музичний інструмент, мультимедійна презентація. Тип уроку
...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconТема: “Чорна рада” П. Куліша перший україномовний історичний роман. Історична основа сюжету. Тл: роман, роман хроніка, історичний роман. Мета навчальна
Тема: “Чорна рада” П. Куліша перший україномовний історичний роман. Історична основа сюжету. Тл: роман, роман хроніка, історичний...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconПояснювальна записка >ІІ. Розробки уроків для навчально -методичного забезпечення викладання української літератури
Образи драми-феєрії «Лісова пісня». Неоромантичне утверд- ження духовно- естетичної сутності людини, її творчих можли
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconПоложення міського відкритого хореографічного фестивалю «квітнева феєрія 2014» м. Умань 11 квітня 2014 р
«Квітнева феєрія – 2014» запрошуються дитячі та юнацькі хореографічні колективи, організовані при державних дошкільних та загальноосвітніх...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconБорис Грінченко “Каторжна”, “Дзвоник” Іван Карпенко-Карий
Хвиля”. “Стояла я І слухала весну…”, “Все- все покинуть, до тебе полинуть…”, “Уста говорять: “Він навіки згинув!”, «Квіток, квіток…»,...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету icon"Лісова пісня" Лесі Українки-гімн красі рідного Полісся
Мета (навчальна): Познайомити учнів з історією написання та змістом твору, розкрити тему, ідею, проблематику твору, його джерела,...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconСценарій літературно-музичної композиції «Українська пісня злет душі людської»
Українська пісня Що може бути прекрасніше, мелодійніше, ніж наша українська пісня. Пісня, навіть у найважчі хвилини, була єдиною...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconВеликий драматург стародавньої індії калідаса І його «шакунтала» «З усіх видів поезії – драма; із драм найпрекрасніша – "Шакунтала"»
У творінні великого драматурга оспівуються прекрасні людські почуття, а драма "Шакунтала" вважається в Індії неперевершеним прикладом...
Драма-феєрія \"Лісова пісня\". Фольклорно-міфологічна основа сюжету iconУроку музичного мистецтва у 5 класі на тему: " Історія народу в пісні"
Музичний матеріал: українська народна пісня «Дума про козака Голоту», українська народна пісня «Засвіт встали козаченьки»; М. Лисенко,...


База даних захищена авторським правом ©biog.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка