Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури



Сторінка2/4
Дата конвертації15.04.2017
Розмір0.6 Mb.
1   2   3   4

Відповіді: 1 – А; 2 – В; 3 – Б; 4 – А; 5 – В; 6 – А; 7 – Б; 8 – Б; 9 – А; 10 – А; 11 – А; 12 – Б
Джек Лондон «Жага до життя»

Тести

1. Дж. Лондон - це письменник:

а) американський; б) англійський; в) російський;

2. Справжнє ім’я Дж. Лондона:

а) Джек Гріффіт; б) Джон Гріффіт; в) О. Грін.

3. Оповідання «Жага до життя» належить до циклу:

а) «Північних оповідань»;     б) «Південних оповідань»;

в) «Східних оповідань»

4. Події оповідання відбуваються на:

а) Сахарі; б) Алясці; в) Кавказі.

5. Герої твору Дж. Лондона шукали на Півночі:

а) залізну руду; б) срібло; в) золото.

6. Героїв у творі «Жага до життя» було:

а) 2; б) 3; в) 1.

7. Того, що йшов попереду, звали:

а) Том; б) Білл; в) Джек.

8. Той, що йшов позаду:

а) підвернув ногу; б) поранив руку;

в) упав і отримав струс мозку.

9. Місцевість, у якій відбувалася дія, індіанці називали:

а) Країна Озер; б) Країна білої пустелі; в) Країна Патичків.

10. Від чийого імені ведеться розповідь в оповіданні:

а) Білла; б) автора; в) оповідача.

11. Хто переслідував хвору людину, сподіваючись, що та незабаром вмре :

а) дикий олень; б) бурий ведмідь; в) хворий вовк?

12) Хто у творі Дж. Лондона врятував «живу істоту, у якій важко було впізнати людину»:

а) учені з борта судна «Бедфорд»;

б)  мисливці;

в) золотошукачі.
Відповіді: 1 – А; 2 – Б; 3 – А; 4 – Б; 5 – В; 6 – А; 7 – Б; 8 – А; 9 – В; 10 – В; 11 – В; 12 – А.
Гаррієт Бічер-Стоу «Хатина дядька Тома»

Тести для перевірки змісту роману


1. Г. Бічер-Стоу – це письменниця:

а) американська;

б) російська;

в) англійська.

2. Дія роману «Хатина дядька Тома» відбувається в:

а) Англії;

б) США;

в) Канаді



3. Головною проблемою твору є:

а) рабовласництво;

б) кріпацтво;

в) війна та її наслідки

4.У романі згадується річка

а) Міссісіпі;

б) Амазонка;

в) Конго


5.Головний герой твору Том продається містером Шелбі через

а) банкрутство;

б) борги;

в) хворобу;

6.Том рятує від смерті:

а) Елізу;

б) місіс Шелбі;

в) Єву Сен-Клер.



7. Еліза втікає від господарів, тому що вони:

а) хотіли продати її сина;

б) знущались над нею;

в) хотіли посадити її у в’язницю.

8. Легрі- це плантатор

а) добрий;

б) поблажливий;

в) жорстокий.

9.Дядько Том є:

а) віруючий і покірн ий;

б) байдужий;

в) бунтар.

10.Дядько Том розлучається з Євою Сен-Клер через те, що вона

а) помирає;

б) виїжджає;

в) виходить заміж.

11.Тома було побито до смерті через те, що він заступився за:

а) Кассі;

б) тітоньку Хлою;

в) Елізу.

12. Після смерті Тома своїх рабів на волю відпустив:

а) Джордж Шелбі;

б) Гейлі;

в) Легрі.





Відповіді: 1 – А; 2 – Б; 3 – А; 4 – А; 5 – Б; 6 – В; 7 – А; 8 – В; 9 – А; 10 – А; 11 – А; 12 – А.
В. Г. Короленко. Біографія

«Доповніть речення»

1. В. Г. Короленко народився … (15 липня 1853 року).

2. Він народився в місті …(Житомир).

3. Помер у місті … (Полтава, 25 грудня 1921 року).

4. За національністю він був … (українцем).

5. Батько письменника був … (повітовим суддею).

6. Короленка дуже приваблювали: … (музика, мистецтво, історія, філософія), але ніщо не захоплювало його так, як … (література).

7. Короленко вчився в…(Житомирській гімназії), а потім в… (Рівненській гімназії).

8. Після закінчення гімназії Володимир Короленко вступив до … (Петербурзького технологічного інституту), але через матеріальні нестатки був змушений покинути навчання.

9. 1874 року він перейшов до … (Петровської хліборобської та лісової академії у Москві).

10. У … (1876 році) за вільнодумство і участь у студентських виступах його виключено з академії.

11. Він працював коректором у друкарнях і репетитором у багатих сім’ях, якийсь час був … (чоботарем і чорноробом).

12. Майже 6 років провів Короленко у тюрмах та на засланні. Останній термін він відбував у … (Якутській області через відмову підписати вірнопідданську присягу цареві Олександру ІІІ).
В. Короленко «Сліпий музикант»

Тести

1. Сліпого хлопчика звали:

а) Петро;

б) Максим;

в) Федір.

2. Хлопчик народився в сім’ї:

а) Вороніних;

б) Попельських;

в) Ставрученків

3. Дівчинку, з якою дружив сліпий хлопчик звали:

а) Аліна;

б) Вероніка;

в) Евеліна.

4. Першим, хто привчив хлопчика слухати музику був:

а) дядько Максим;

б) конюх Юхим;

в) батько.

5. Вечорами хлопчик втікав до:

а) батька;

б) дядька Максима;

в) конюха Юхима.

6. Перший музичний інструмент, на якому почав грати хлопчик:

а) фортепіано;

б) піаніно;

в) сопілка.

7. Прізвище старого дядька, який опікувався хлопчиком:

а) Тищенко;

б) Яценко;

в) Луценко.

8. Настрій хлопчика змінився після зустрічі в монастирі зі сліпим:

а) дзвонарем;

б) монахом;

в) дяком.

9. Влітку хлопчик з дядьком Максимом покинули маєток і поїхали:

а) на навчання в Київ;

б) дядько віддав його ходити зі сліпим бандуристом;

в) на навчання в Петербург.

10. Проблема повісті «Сліпий музикант»:

а) людина і суспільство;

б) боротьба за власне щастя;

в) проблема вибору;

11. «Він прозрів, так, це правда – він прозрів», – думав:

а) батько;

б) дядько Максим;

в) мати.


12. Герой повісті знайшов своє щастя в:

а) сім’ї;

б) музиці;

в) самотності.


Відповіді: 1 – А; 2 – Б; 3 – В; 4 – Б; 5 – В; 6 – В; 7 – Б; 8 – А; 9 – Б; 10 – А; 11 – Б, 12 – Б.


Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц»

Літературний диктант

  1. А. де Сент-Екзюпері - відомий … письменник (французький);

  2. За жанром «Маленький принц» - це …(казка- притча)

  3. Оповідач у творі – це …(пілот)

  4. Пілот і Маленький принц зустрілись у …(пустелі)

  5. Маленький принц жив на астероїді…(В-612)

  6. На своїй планеті Маленький принц опікувався…(трояндою і вулканами)

  7. Перелічіть планети, які відвідав Маленький принц по дорозі на Землю (планети Короля, Честолюбця, П’янички, Ділка, Ліхтарника, Географа)

  8. Кого першого зустрів Маленький принц на Землі? (гадюку)

  9. Маленький принц приручав на Землі …(Лиса)

  10. Що попросив намалювати пілота Маленький принц? (баранця)

  11. Скільки часу перебував герой на Землі? (рік)

  12. Закінчи речення «Ти завжди відповідаєш за тих, кого…» (приручив).


Контрольна робота з теми «Людські стосунки»

( А. П. Чехов, Г. Бічер-Стоу, Дж. Лондон, В. Г. Короленко, А. де Сент-Екзюпері.)



І варіант

Початковий рівень (3 бали)

1. Автор оповідання «Товстий і тонкий»:

а) Короленко;

б) Чехов;

в) Лондон

2.Справжнє прізвище Дж. Лондона:

а) Джон Гріффіт;

б) Джек Гріффіт;

в) Джон Янсон.

3.Головна проблема роману Бічер-Стоу «Хатина дядька Тома»:

а) рабовласництво;

б) кріпацтво;

в) вибору.

Середній рівень (3 бали)

1. Дайте визначення оповідання, наведіть приклади.

2.Поясніть вислів з твору А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц»: «Найголовнішого очима не побачиш…»

Достатній рівень (3 бали)

1. Дайте характеристику образу Тома, героя роману Г. Бічер-Стоу «Хатина дядька Тома»



Високий рівнь (3 бали)

Завдання за вибором:

а) в чому полягає актуальність творів Дж. Лондона і А. де Сент-Екзюпері сьогодні?

б) скласти сенкан на тему казки-притчі «Маленький принц».



II варіант

Початковий рівень

1.В.Г. Короленко народився в:

а) Києві;

б) Житомирі;

в) Полтаві.

2.Прийом, що допомагає Чехову підкреслити негативні риси людського характеру:

а) антитеза;

б) іронія;

в) сарказм.

3. Твір Сент- Екзюпері «Маленький принц» за жанром:

а) казка;

б) казка-притча;

в) повість.

Середній рівень

1.Які вади людського суспільства засуджує Чехов у своїх оповіданнях?

2. Поясніть вислів з твору А. де Сент- Екзюпері «Ти завжди відповідаєш за тих, кого приручив»

Достатній рівень

1.Дайте характеристику Петра, героя повісті Короленка «Сліпий музикант»



Високий рівень

Завдання за вибором:

а) висловіть власне ставлення до проблем, які порушені у романі Г. Бічер-Стоу «Хатина дядька Тома».

б) скласти сенкан на тему оповідання Дж. Лондона «Жага до життя».


ПОЕТИЧНЕ БАЧЕННЯ СВІТУ

Мацуо Басьо. Хайку.

«Дай відповіді на запитання»

1. Яким поетичним висловом часто послуговуються, називаючи Японію? (Країна сонця, що сходить)

2. Що в перекладі означає літературний псевдонім «Басьо»? (Бананова пальма)

3.Що символізує в мистецтві Японії вислів «бананова пальма»? (нестійкість, змінність, плинність часу)

4.Звідки Мацуо Басьо черпав враження для створення хайку?

(З життя, з довготривалих мандрів)

5.Яка головна тема хайку Мацуо Басьо?



(Тема природи і людини)

6.Творчість яких китайських поетів стала прикладом для Мацуо Басьо? (Лі Бо і Ду Фу)

7.Що таке хайку?

(Хайку – поетична форма японської поезії, тривірш)

8.Який музичний інструмент завжди носив у своїй торбинці Мацуо Басьо? (Флейту)

9.Які дві ознаки дають можливість називати хайку поезією загадки? (Асоціативність, лаконічність)

10.Які образи завжди використовував Мацуо Басьо в своїй творчості? (Місяць, осінь, дощ, сакура, слива та ін..)

11.Яке японське прислів’я любив повторювати Мацуо Басьо вслід за своїм батьком? (День без праці – день без їжі)

12.Чому Мацуо Басьо називають Петраркою японської поезії? (Басьо зумів поєднати класичне хайку з народним)




Роберт Бернс «Моє серце в верховині»

Літературний диктант

1.Роберт Бернс народився в сім’ї… (фермера)

2.Перший вірш Р. Бернс написав у…років (15)

3.Що сучасники називають вічною ганьбою Англії 18ст.



(долю Р. Бернса)

4.Роберт Бернс помер у віці… (37 років)

5.Який день із життя Р. Бернса на його батьківщині відзначається як національне свято? (день його народження)

6.Що відіслав Р. Бернс у Францію на озброєння повсталого народу? (куплену ним гармату)

7.«Поетом народним і великим» назвав Роберта Бернса…

(Тарас Шевченко)

8.У якій із своїх поезій Р. Бернс прославляє загальнолюдські ідеали – людяність, чесність, шляхетність. («Чесна бідність»)

9.Що Р. Бернс називає любим рідним краєм у поезії «Моє серце в верховині»? (верховину)

10.Що, крім серця поет залишив у верховині? (Душу, думку, мрію)

11.З чим асоціюється думка автора в поезії «Моє серце в верховині»? (З соколом)

12.Як називає Р. Бернс весь оточуючий світ, крім верховини? (чужиною)



Генрі Лонгфелло «Пісня про Гайавату»

«Дай відповіді на запитання»

1. Ім’я головного персонажа «Пісня про Гайавату»…



(Гітчі-Маніту)

2. З якою метою Гітчі-Маніту піднявся на вершину Гір скелястих? (Щоб скликати племена на нараду)

3.Для чого Гітчі-Маніту взяв глину? (Щоб зліпити люльку)

4.З яким запитанням звертався Гітчі-Маніту до племен? («Нащо  сваритесь та б’єтесь?»)

5.До чого закликає Гітчі-Манітуусі народи

(запалити Люльки Миру)

6.Що пообіцяв Гітчі-Маніту усім племенам?

(Надіслати пророка)

7.Для чого племена скупалися в річці?



(«Щоб змити кров із своїх

пальців та фарби бойові…»)

8.У якому столітті жив і творив Г. Лонгфелло? (19ст.)

9.Назвати жанр твору «Пісня про Гайавату» (поема)

10.«Пісня про Гайавату» - це творча обробка міфів та легенд…               (індіанців Північної Америки)

11.Якимиджереламискористався Г. Лонгфелло, щоб створити  «Пісню про Гайавату»?

(записами етнографа Скулкрафта, який багато років прожив серед індіанців)

12.До чого закликає Г. Лонгфелло своєю «Піснею про Гайавату»?   



(до  добровільного союзу індіанців із білими «братами-християнами»)
Джанні Родарі «Листівки з видами міст»

Літературний диктант

  1. Представником якого народу є Д. Родарі?

(італійського народу).

  1. Д. Родарі народився в сім’ї… (пекаря).

  2. Яку професію здобув Д. Родарі?

(вчителя початкових класів).

  1. Чому письменник не служив в армії?

(через проблеми зі здоров’ям)

  1. Чому Д. Родарі покинув лави фашистської партії?

(через загибель двох друзів і брата)

  1. У чому полягала боротьба письменника проти фашизму?

(брав участь в італійському русі опору)

  1. Який другий фах здобув Д. Родарі?

(професійний журналіст)

  1. Якою премією був нагороджений Д. Родарі?

(Премією Г. К. Андерсена)

  1. Чим цікавляться найбільше туристи в Італії?

(листівками з видами міст)

  1. Які відомі італійські міста згадує автор у поезії «Листівки з видами міст»? (Рим, Мілан, Піза, Венеція, Генуя)

  2. Які із чудес світу згадані у поезії «Листівки з видами міст»?

(Колізей, Пізанська вежа)

  1. До чого закликає автор поезії?

(заглянути за глянцеві картинки і побачити реалії життя)

«Впізнай поета із трьох спроб».

  1. Літературне ім’я цього письменника означає «бананова пальма».

  2. Доробок цього письменника складається приблизно з тисячі тривіршів.

  3. Він застерігав, що «хайку не можна складати з різних шматочків… його потрібно кувати, як золото».

(Мацуо Басьо)

  1. Цей романтик був демократично настроєною людиною, хоча діяльної участі в політичній боротьбі не брав.

  2. Йому вдалося опоетизувати життя і побут, вірування й повір’я індіанців.

  3. Він оспівав героя, який мріяв про добровільний союз індіанців із білими людьми.

(Генрі Лонгфелло)


  1. У віці сімнадцяти років він вже почав викладати у початкових класах.

  2. Під час Другої світової війни він був звільнений від призову до армії з причини поганого здоров’я.

  3. За внесок до дитячої літератури був нагороджений Премією Ганса Хрістіана Андерсена.

(Джанні Родарі)


  1. Цей поет прожив коротке, сповнене злиднів життя, підірвавши здоров’я в намаганні забезпечити сім’ю.

  2. Кращий поет своєї батьківщини обміряв на митниці діжки з пивом та рахував поросят.

  3. Герої його творів в нужді і в горі не втрачають власної гідності та надії на краще життя.

(Роберт Бернс)
ОБРАЗ МАЙБУТНЬОГО В ЛІТЕРАТУРІ

Рей Дуглас Бредбері «Усмішка»

«Уважний читач»

Тести для перевірки знання змісту новели

  1. Якого року відбуваються події, описані у творі :

А) 2007 року;

Б) 3000 року;

В) 2061 року.


  1. Навіщо люди зібралися вранці на майдані:

А) щоб помилуватися картиною;

Б) щоб жбурляти у неї каміння;

В) щоб плюнути на картину.


  1. Як виглядають люди, що зібралися на майдані:

А) вони брудні, дуже бідні;

Б) вони охайні, дуже багаті;

В) вони милосердні та гуманні.


  1. Як відбувалося свято науки:

А) показували космічний корабель;

Б) розбили кувалдою машину;

В) відбувалися виступи науковців.


  1. На вашу думку, «людина з душею» у новелі це:

А) Грігсбі;

Б) Том;


В) Білл Гендерсон.

  1. Том не зміг плюнути на картину, бо:

А) вважав її гарною;

Б) не вмів цього робити;

В) не встиг плюнути.


  1. Що зробив Том із клаптиком картини:

А) розірвав його;

Б) подарував братові;

В) обережно склав і заховав.


  1. Що було зображено на клаптику полотна, який потрапив до рук Тома:

А) очі Джоконди;

Б) усмішка Джоконди;

В) рука Джоконди.


  1. Що під час свята розтрощив Білл Гендерсон:

А) двигун автомобіля;

Б) лобове скло;

В) дверцята.


  1. Що жувала літня жінка з натовпу:

А) ягоди;

Б) клаптик полотна;

В) окраєць хліба.


  1. Жінка, зображена на картині:

А) плакала;

Б) була сумною;

В) усміхалася.


  1. Яким було перше враження Тома від картини:

А) він залишився байдужим;

Б) у нього пересохло в роті;

В) у нього спітніли руки.

Відповіді : 1 – В; 2 – В; 3 – А; 4 – Б; 5 – Б; 6 – А; 7 – В; 8 – Б; 9 – А; 10 – Б; 11 – В; 12 – Б.

«Закінчи речення»


  1. «Черга зібралась на міському майдані о …» (п’ятій ранку).

  2. «Том побачив маленьке палахкотливе вогнище й іржавий казанок, де шумувало вариво. Це не була справжня кава. Її запарили з …» (якихось ягід).

  3. «Людина ненавидить те, що зламало її, покалічило …».

(їй життя)

  1. «А на свято науки місяць тому, коли притягли останній автомобіль, вони кидали жеребок, і щасливчики могли по разу вгатити машину …». (кувалдою)

  2. «Жінка усміхалася Томові з картини лагідно і загадково, а він, відповідаючи на її погляд, чув калатання власного …» (серця)

  3. «Він поглянув на свою руку. Вона міцно притискала до грудей …». (клаптик полотна)

  4. «Ще з’явиться, от побачите, якийсь головатий і підлатає цивілізацію. Та людина матиме …». (чутливе серце)

  5. «Закривавлений, в пошматованому одязі він дивився, як чоловіки ударами ніг розривали цупкі частини полотна, дерли їх на…». (дрібне шмаття)

  6. «Натовп ревів на все горло, і руки роздирали портрет, як зграя голодних …». (птахів)

  7. «Довкола панувала тиша. Його рука міцно-міцно була притиснута до …» (грудей)

  8. «Том підніс її до очей, розтиснув пальці й розгладив шматок …». (помальованого полотна)

  9. «Все довкола спало під місячним сяйвом. А на долоні в нього лежала …». (Усмішка)


Робота в групах з текстом новели

І група

  1. Яким було перше враження Тома від картини?

  2. Як проявляється ненависть людей до минулого?

  3. Який світ створили навколо себе герої новели?

  4. Чому люди прагнули плюнути на картину?

  5. Поміркуйте, чи є у людей з новели Р.Бредбері надія на порятунок?


ІІ група

  1. Чому Том не міг плюнути на картину?

  2. Чому люди впевнені, що цивілізація не повернеться?

  3. Носіями яких цінностей були герої новели?

  4. Що знали люди про картину, в яку збиралися плюнути?

  5. Поміркуйте, чому дія новели «Усмішка» закінчується вранці?


ІІІ група

  1. Що люди зробили з картиною?

  2. Кого цікавить повернення минулого?

  3. Чи гарантовані ми, що цей вигаданий світ не стане реальністю?

  4. Про що розмовляв Том з Грігсбі на майдані?

  5. Поміркуйте, чи потрібна людям краса?



Роберт Шеклі «Запах думки»

«Уважний читач»

Тести для перевірки знання змісту оповідання

1. Лерой Кліві був:

А) космонавтом;

Б) поштовим перевізником;

В) поштмейстером бази

2. Герой потрапив на планету:

А) З-М-22;

Б) З-М-43;

В) А-М-24.

3.Яку тварину першою побачив Кліві:

А) вовка;

Б) білку;

В) пантеру.

4.Що незвичного було у тваринах:

А) вони були без очей і носа;

Б) вони були без вух і хвоста;

В) вони були без очей і вух.

5.Як тварини знаходили свою жертву:

А) за допомогою телепатії ;

Б) за допомогою нюху;

В) за допомогою розуму.

6.Що збило пантеру з пантелику:

А) запах парфумів;

Б) запах думок;

В) запах диму.

7.Які птахи кружляли у небі:

А) орли;

Б) яструби;

В) шуліки.

8.Яка думка непокоїла Кліві:

А) що він не зможе вчасно доставити пошту;

Б) що він буде першою людиною, яку з’їли на цій планеті;

В) що він ніколи не повернеться на Землю.

9.Якого кольору був вовк:

А) зеленого;

Б) рудого;

В) чорного.

10.Що врятувало героя від розлючених звірів:

А) кущ;

Б) вогонь;



В) птах.

11.Чи вдалося Лерою зберегти пошту:

А) так;

Б) ні;


В) частково.

12.Чим були здивовані рятувальники:

А) відсутністю на тілі Лероя поранень;

Б) відсутністю на тілі Лероя опіків;

В) відсутністю на тілі Лероя переломів.

Відповіді: 1 – Б; 2 – А; 3 – Б; 4 – В; 5 – А; 6 – Б; 7 – В; 8 – Б; 9 – А; 10 – Б; 11 – А; 12 – Б.
«Закінчи речення»

1.«Попри те, що система охолодження працювала на повну потужність, корабель і надалі …». (нагрівався)

2.«Пального не залишилося. Я сідаю на першу ж кисневу …». (планету)

3.«Кліві з останніх сил намагався не втратити …». (свідомість)

4.«Йому здавалося, що розум відокремився від його …». (тіла)

5.«Метрів за п'ятнадцять від нього стояла істота, схожа на …» (пантеру)

6.«Як діють ці тварини? Можливо, замість зору вони користуються …». (локаторами).

7.«Схоже на те, що тут кожна тварина має характерний запах … ». (думки)

8.«Від поштольота 243 залишилася купа покрученого …». (металу)

9.«Кліві ще не усвідомлював, що відтепер він став справжнім …». (телепатом)

10.«Запах думок Кліві збив пантеру з …» (пантелику)

11.«Ти стояв у центрі найбільшої степової пожежі. Як сталося, що на тобі немає …?» (опіків)

12.«Коли розплющив очі, то був уже на рятувальному судні та зберіг до останнього …». (пошту)



Поділіться з Вашими друзьями:
1   2   3   4

Схожі:

Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconМетодичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів зарубіжної літератури
Збірник завдань для розвитку навиків вдумливого читання на уроках зарубіжної літератури. 6 клас. Яворів, 2014. 53 с
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти черкаської районної державної адміністрації районний методичний кабінет
Схвалено радою районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти черкаської районної державної адміністрації районний методичний кабінет
Схвалено радою районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconУправління освіти, молоді та спорту баришівської районної державної адміністрації методичний кабінет баришівської районної ради упровадження інтерактивних методів роботи на уроках світової літератури
Упровадження інтерактивних методів навчання як один із шляхів підвищення ефективності уроку світової літератури стор
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconМетодичний кабінет районного відділу освіти Новоархангельської районної державної адміністрації
Вітчизни прагне досягти взаємної любові від неї з метою створення умов для вільного саморозвитку І збереження індивідуальності; І...
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Петрівської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет Література рідного краю Розробки уроків з української літератури для 6-8 класів
Митько Н. П., учитель Петрівського нвк «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія»
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconБабенко Любов Василівна, вихователь-методист Білопільського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) «Зірочка» Бабенко Л. В. Використання інтерактивних форм І методів роботи у навчанні педагогів методичні рекомендації
Науково-методична установа «Районний методичний кабінет» відділу освіти Білопільської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Рокитнянської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет Ольшаницька загальноосвітня школа I-III ступенів
Підсумкові контрольні роботи із зарубіжної літератури (5-11 класи) // Василенко Н. С., Ольшаниця, школа. – 2010. – с
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconЛітературне краєзнавство як один із шляхів національно патріотичного виховання в школі
Відділ освіти Бердичівської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Криворізької районної державної адміністрації ку «Криворізький районний науково-методичний кабінет» Криворізької районної ради
Персонажі як на долоні. – Укл. Петросян-Чиркінян І. А.– с. Красіне: Красінська зош І-ІІІ ступенів, 2016. – 36 с


База даних захищена авторським правом ©biog.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка