Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури



Сторінка3/4
Дата конвертації15.04.2017
Розмір0.6 Mb.
1   2   3   4

Робота в групах з текстом оповідання

І група

1.Яким побачив Кліві світ невідомої планети?

2.Опишіть події першого дня перебування героя на планеті?

3.Яку роль в оповіданні відіграє телепатія?

4.Над ким і як іронізує Р. Шеклі у оповіданні «Запах думки»?

ІІ група

1.Як герой опинився на невідомій планеті?

2.Опишіть події другого дня перебування Лероя на планеті?

3.Визначіть жанрову специфіку твору?

4.Доведіть, що Р. Шеклі - автор, який любить іронію.

ІІІ група

1.Чому світ невідомої планети спочатку видався Кліві звичайним?

2.Опишіть посадку Кліві на планету З-М-22.

3.Яку роль у розвитку сюжету відіграє фраза: «Йому здалось, що розум його відокремився від тіла»?

4.Доведіть, що «Запах думки» - фантастичне оповідання.
СУЧАСНА ЛІТЕРАТУРА

Астрід Ліндгрен «Брати Лев’яче Серце»

«Уважний читач»

Тести для перевірки знання змісту повісті

1. Розповідь ведеться від імені:

А) Юнатана Лева;

Б) Карла Лева;

В) Акселя Лева.


  1. Як Юнатан називав Карла:

А) Хрущиком;

Б) Ведмедиком;

В) Лицарем.


  1. Мати Карла була:

А) кухаркою;

Б) прачкою;

В) швачкою.


  1. Скільки років було Юнатану :

А) 13;

Б) 10;


В) 14.

  1. Чому вчителька назвала Юнатана «Лев’ячим Серцем»:

А) бо він врятував брата під час пожежі;

Б) прагнув подвигів і пригод;

В) любив битися.


  1. Кращим стрільцем Вишневої Долини був :

А) Губерт;

Б) Юнатан;

В) Йоссі.


  1. Чому Ведер повернувся у печеру:

А) забув коня;

Б) забув кресало;

В) забув меча.


  1. Кого зустрів Карл у хаті діда Матіаса:

А) Тенгіла;

Б) Губерта;

В) Юнатана.


  1. Юнатан врятував свого ворога Перка:

А) щоб не бути «купкою гною»;

Б) щоб віддати його в руки правосуддя;

В) щоб той став його другом.


  1. Карл вважав себе:

А) боягузом;

Б) відважним;

В) гордим.


  1. Карл хотів зустрітися з дідусем Матіасом у:

А) Трояндовій Долині;

Б) Тюльпановій Долині;

В) Яблуневій Долині.


  1. Хто виявився зрадником у Вишневій Долині:

А) Губерт;

Б) Софія;

В) Йоссі.

Відповіді : 1 – Б; 2 – А; 3 – В; 4 – А; 5 – А; 6 – А; 7 – Б; 8 – В; 9 – А; 10 – А; 11 – В; 12 – В.
«Впізнай героя»

1. «Я завжди був негарний, боягузливий, дурний хлопчисько, клишоногий і взагалі … » (Карл)

2.«Він справді був королевич із казки. Чуб у нього полискував, мов золото, сині очі світилися, білі зуби блищали, а ноги були рівні та стрункі». (Юнатан)

3.«У нього був рудий кучерявий чуб і така сама руда коротенька борідка». (Губерт)

4.«… він був по-звірячому жорстокий і кровожерний. І шати на ньому були червоні як кров, і китиця на шоломі теж була червона, ніби її вмочили в кров». (Тенгіл)

5.«Не зломлений в’язень, а бунтівник і борець за волю. Хоч він був кволий, у ньому горів внутрішній вогонь, і тільки завдяки йому він витримав таку пекельну ніч». (Урвар)

6.«Вона й далі стояла внизу. З ніздрів у неї бухкали дим і вогонь, і вона переступала з лапи на лапу. Від її смертельного вогню нас затуляв камінь». (Катла)

7.«Він сидів на коні та раз у раз показував пальцем. Діамант на тому пальці щоразу блищав, коли він рокував когось на смерть». (Тенгіл)

8.«Він сидів на ліжку в найдальшому і найтемнішому кутку кімнати і мружив очі на світло. Він був у самій сорочці й розпатланий, ніби давно вже спав». (дід Матіас)

9.«Я також завив. Заверещав так, що небо здригнулося. З роду я ще так не кричав, і вовки трохи злякалися». (Карл)

10.«Він підвів зелену голову з води, збиваючи хвостом піну. Повертав голову на всі боки, шукаючи когось». (змій Карма)

11«Потім він попросив у мене ножа, підрізав собі бороду й чуба, і став вже не такий схожий на в’язня, що втік з печери». (Урвар)

12.«Він сидів верхи в самій сорочці та штанях і намагався присилувати свою гарну невеличку чорну кобилу зайти у воду. Він кричав на неї, підганяв її, молотив п’ятами. Тоді почав бити її кулаком по голові, бо в нього не було нагайки». (Перк)
Робота в групах з текстом повісті

І група

1. Чому Юнатан називав Карла Хрущиком?

2. Що стало причиною загибелі Юнатана?

3. Опишіть Шипшинову Долину?

4. Як ви розумієте слова Йоссі: «Малий Лев’яче Серце насправді ніякий не лев. Такого боягуза я ще не бачив»?

5. Які якості повинна виховувати у собі справжня людина, щоб подолати життєві труднощі?



ІІ група

1.Чому Карл вважав Юнатана королевичем із казки?

2. Хто такий Тенгіл? Чому його боялися жителі Шипшинової Долини?

3.Опишіть країну Нангіялу?

4.Як ви розумієте слова «Ті, кого люблять боги, помирають молодими. Спочивай у мирі, Юнатане Лев’яче Серце»?

5.Як Астрід Ліндгрен порушує проблему «життя і смерті» у повісті?



ІІІ група

1.Як ставився Юнатан до свого брата Карла?

2.Хто така Софія? Чому її вважали сильною людиною?

3.Опишіть Вишневу Долину.

4.Як ви розумієте слова Юнатана: «Є речі, які треба робити навіть тоді, якщо вони небезпечні. А то будеш не людиною, а грудкою гною»?

5.Як Астрід Ліндгрен порушує проблему «добра і зла» у повісті?


Літературний диктант

1.Автором твору «Брати Лев’яче Серце» є … (Астрід Ліндгрен)

2. Жанр твору «Брати Лев’яче Серце» - …

(фантастична повість-казка)

3. На думку Юнатана, всі казки походять з країни … (Нангіял)

4. Про якого англійського короля Юнатан сказав : «Яким треба бути відважним, щоб потім про тебе писали в підручнику історії!» (Річард Лев’яче Серце)

5. Шипшинова Долина опинилася в руках ворога, якого звали … (Тенгіл)

6. Кого Юнатан вирішив визволити із печери Катла? (Урвара)

7. Ім’я жінки, яку Тенгіл вважав своїм найзапеклішим ворогом? (Софія)

8. Як жартома називав Юнатан Софію? (Голуб’яча королева)

9. Хто насправді виявився зрадником у Вишневій Долині? (Йоссі)

10. Хто прагнув знищити країну Нангіял? (Тенгіл)

11. Кому належать слова : «Є речі, які треба робити, хоча вони є небезпечні»? (Юнатану)

12. Продовж слова Карла : «Я зроблю це! Зроблю! Я не …» (грудка гною)
Астрід Ліндгрен ««Міо, мій Міо»

«Упізнай героя»



  1. «…білявий чуб, блакитні очі, а того вечора на ньому були короткі брунатні штани, сіра вовняна сорочка і червона шапочка»

( Бусс Вільгельм Ульсон – Міо)

  1. «Я був годованцем у тітки Едлі й дядька Сікстена. Опинився в них, ще коли мені було всього рік. А до того жив у сирітському притулку» ( Вільгельм Ульсон – Міо )

  2. « Його тато завжди розмовляв із ним, допомагав йому будувати моделі літаків, позначав карбами на одвірку в кухні, скільки він виріс» (Бенк )

  3. «То був хлопчик з таким самим каштановим чубом і з такими самими карими очима, як у Бенка» (Юм-Юм)

  4. «Я люблю пташиний спів, люблю музику своїх срібних тополь, але найдужче люблю слухати, як сміється в садку мій син.»

(Тато-король)

  1. «Золота грива виблискувала на сонці, сам він мчав усе швидше й швидше і підіймався все вище й вище» (Кінь Міраміс)

  2. «Він був дуже ласкавий і чемний, і брати й сестри його теж усміхалися нам» (Їрі)

  3. «сиділи чорні, страшні серед мертвих дерев у моторошному сірому світанку. А їхні коні закусували вудила й рили копитами землю.» (Вивідувачі Като)

  4. «…такого кремезного й дужого чоловіка я ще ніколи не бачив. У нього був довгий рудий чуб, така сама довга руда борода й густі кущуваті брови» (Зброяр)

  5. «Він мав у замку покій, повітря в якому було просякнуте злом. Це там він сидів дні і ночі й кував лихо. Ніч у ніч і день у день сидів він там і кував лихо.» (Като)

  6. «Його страшне обличчя скривилось і посіріло, а в страшних очах заблисли ляк і ненависть.» (Като)

  7. «Дівчинка не ворушилася і не розплющувала очей. Вона була мертва. ЇЇ личко було біле, як сніг, і маленьке, а тіло геть обпалене.» (Ткалина дочка Мілімані)


«Впізнай місце події»

1.«Біла хатина під солом’яною стріхою, така самісінька, як хатини в казках. По стінах і по дахові вилося стільки троянд, що самої хатини майже не було видно».

(Хатина садівника короля, батька Юм-Юма)

2.«Це найдовший міст на світі. Він з’єднує Острів Зелених Лук із Землею Заморською». (Міст Вранішньої Зорі)

3.«На подвір’ї перед хатиною був круглий колодязь…Таких старих колодязів тепер уже немає…» (Хатина сім’ї хлопчика Їрі)

4.«Раптом серед лісу ми побачили казкову білу хатинку під солом’яною стріхою. Навколо неї росли яблуні. Проти місяця білів яблуневий цвіт». (Хатинка ткалі)

5.«Я їхав до країни, де не було жодної квіточки, де не могли рости ні дерева, ні трава.» (Країна Чужинецька)

6.«Місячне світло погасло, земля стала кам’яниста й тверда, навкруги здіймалися голі скелясті кручі.» (Країна Чужинецька)

7.«На другому боці озера, на найвищій скелі стояв великий замок. У ньому світилося лише одне вікно. Воно скидалося на лихе око, жорстоке, небезпечне, моторошне око, що дивилося на нас із ночі і бажало нам зла.» (Замок Като)

8.«В ньому стояла мертва тиша, не віяв вітер, не шелестіло листя, бо на деревах не було зеленого листя, яке могло б шелестіти. Тільки стирчали мертві, чорні стовбури з чорним сучкуватим мертвим гіллям.» (Мертвий Ліс)

9.«Таких грізних хвиль іще ніколи не бачив. Вони накидалися на нас, били, торощили наш човен і шпурляли його далі, новим хвилями….Хвилі ревли, клекотіли, здіймалися до неба…»

(Мертве озеро)

10.« …ніде темрява не була така чорна, ніде холод не був такий крижаний, а тиша така лиховісна, як тут…» (Замок Като)

11.«Повітря там було таке просякнуте злом, що звичайна людина не могла ним дихати. Зло спливало звідти струменями і вбивало все гарне й живе за вікном…» (Замок Като)

12.Країна, де «дзвенять срібні тополі, де вночі пастухи розпалюють вогнища, щоб світили їм і гріли їх, де є хліб, що втишує голод…» (Країна Далека)



«Уважний читач»

Тести для перевірки знання змісту твору

ГЛАВИ «Він у дорозі день і ніч» - «Колодязь, що ввечері шепоче»

1.Хто дав Вільгельмові золоте яблуко?



А) тітка Лундін;

Б) тітка Едля;

В) дядько Сікстен

2. Що знайшов Вільгельм у парку Тегнера під лавкою?

А) чоботи-скороходи;

Б) пляшку, заткану уламком гіллячки;

В) плащ-невидимку.

3. З якої країни прибув дух?

А) із Країни Далекої;

Б) із Країни Південної;

В) із Країни Казок

4.Хто супроводжував Вільгельма до Країни Далекої?

А) троль;

Б) ельф;


В) дух.

5.Кого зустрів Вільгельм у Країні Далекій?



А) тата-короля ;

Б) чарівника;

В) Като.

6.Хто вперше Вільгельма назвав Міо?

А) дух;

Б) тато-король;

В) Бенк.


7.Як називався острів, де стояв палац тата-короля?

А) Острів Зелених Лук;

Б) острів Казкової Зорі;

В) острів Вранішньої Зірки

8.Як звали пастушка?

А) Юм-Юмом;

Б) Їрі;


В) Нонно.

9.Що зробив Нонно для Міо та Юм-Юма?

А) підковки на щастя;

Б) сопілки;

В) амулети.

10.Який міст з’єднував Острів Зелених Лук із Землею Заморською?

А) міст Вранішньої Зорі;

Б) міст Вечірньої Зорі;

В) міст Сонця, яке сходить.

11.Від кого почув Міо про Землю Чужинецьку?



А) від тата-короля;

Б) від Нонно;

В) від Юм-Юма.

12.Яке полотно ткала ткаля серед ночі?



А) чарівне ;

Б) місячне;

В) зоряне.

ГЛАВИ «Він їхав пущею» - «Міо, мій Міо»


  1. Чому сумували люди на Острові Зелених Лук, і в Землі Заморській, і в Землі Загірній?

А) бо були голодні;

Б) не мали води;



В) сумували за своїми вкраденими дітьми.

2. Що нашіптував старий колодязь?



А) забуті казки і пісні;

Б) імена хлопців;

В) шлях до Землі Чужинецької.

3. Хто лише може поїхати у Країну Чужинецьку?

А) тільки доросла людина;

Б) тільки той, хто має чарівну паличку;



В) тільки хлопець королівської крові

4. Хто відправився з Міо у Країну Чужинецьку?



А) Юм-Юм;

Б) Нонно;

В) Їрі.

5. Що необхідно було Міо для того, щоб стати до бою з лицарем Като?



А) кам’яна стріла;

Б) меч, який розтинає камінь;

В) знати чарівні слова.

6. Що допомогло Міо та Юм-Юмові знайти один одного в печері, коли вони заблукали?

А) сопілка;

Б) ріжок;

В) джерельце.

7. Яке серце було у лицаря Като?

А) залізне;

Б) золоте;



В) кам’яне.

8. Як вирішив розправитися Като з Міо та Юм-Юмом, коли упіймали їх?

А) перетворити у птахів;

Б) утопити у Мертвому Озері;



В) замкнути у вежі, щоб вони вмерли голодною смертю.

9. Що врятувало Міо та Юм-Юма від голоду, коли вони знаходилися у вежі?



А) ложечка сестрички Їрі;

Б) знайдений сухар;

В) чарівна скатертина-самобранка.

10. Хто допоміг дістати меч з дна Мертвого Озера?

А) Зброяр;

Б) тато-король;



В) зачаровані птахи.

11. Що допомогло Міо вибратися з в’язниці?

А) шапка-невидимка;

Б) невидимий плащ ткалі з чарівної тканини;

В) його забрали птахи на крилах.

12. Під впливом чого ожила Мілімані?

А) водиці, яка оживляє;



Б) плаща з тканини, яку виткала мати Мілімані;

В) чарівних слів.





ГЛАВИ

«Він у дорозі день і ніч» - «Колодязь, що ввечері шепоче»

ГЛАВИ

«Він їхав пущею» - «Міо, мій Міо»

1……..

А

1……..

В

2……..

Б

2……..

А

3……..

А

3……..

В

4……..

В

4……..

А

5……..

А

5……..

Б

6……..

Б

6……..

А

7……..

А

7……..

В

8……..

В

8……..

В

9……...

Б

9……...

А

10…….

А

10…….

В

11…….

А

11…….

Б

12…….

А

12…….

Б



Міхаель Енде «Джим Ґудзик і машиніст Лукас»

«Впізнай героя»

  1. «..Невеликого зросту, кряжистий, кругловидий, він чимось нагадував пружний гумовий м'ячик». (Машиніст Лукас)

  2. «На голові у нього завжди красувався кашкет, а сам він ходив в незмінному робочому комбінезоні». (Машиніст Лукас)

  3. «Ніхто і не підозрював, що він такий сильний, тому що сам він любив жити зі всіма в світі у згоді». (Машиніст Лукас)

  4. «Він був непоганим правителем. В усякому разі, ніхто про нього не міг сказати нічого худого, як, втім, і хорошого…»

(король Альфонс За Чверть Дванадцятий)

  1. «Він дуже любив гуляти. На прогулянку він завжди виходив в чорному казанку і ще неодмінно брав з собою парасольку…» (перший підданий пан Піджакер)

  2. «… пані (відмітимо відразу - дуже і дуже мила). По своїй комплекції вона чимось нагадувала Крістофа - кругленька, угодована, справжня товстуха-пампушка…»

(друга піддана фрау Каакс).

7. «…він не любив митися - як, втім, і всі хлопчики його віку. Він ніяк не міг узяти в толк, навіщо йому митися, якщо у нього чорна шкіра і все одно не видно, яка у нього шия — брудна або чиста».



(Джим негренятко)

8.«…він був такий маленький, що запросто міг би уміщатися на долоньці. Його голова, наприклад, була не більша, ніж кулька для пінг-понгу». (крихітний китайчук Пінг Понг)

9.«Він був страшенно честолюбний і завидющий і терпіти не міг, коли хтось робив що-небудь видатне». (Пан Пі Па По)

10.«Перед друзями стояв худорлявий стариган з дуже славною, доброю особою». (Ка Лань Ча)

11.«Ця фізіономія чимось змахувала на морду бегемота, тільки вона була ще в жовту і синю крапушку. Далі йшла досить довга шия, яка переходила в щупле тільце, що закінчувалося худим хвостом». (Непомук)

12.«На довгій худій шиї відчайдушно випинав кадик, а з хижої пащі стирчав єдиний зуб, який надавав драконівській морді абсолютно мерзотне вираження». (пані Зубпер)



«Впізнай місце події»

1. «Посередині країни підносилася гора, що займала майже всю територію, а довкола цієї гори, в якої було цілих дві верхівки: одна вище, інша нижче, вилися дороги і доріжки з крихітними мостами і тунелями». (Медландія)

2. Цей самий острів лежав посеред безкрайнього океану, і тому тут ні на хвилину не замовкав шум морського прибою. Великі і маленькі хвилі з гуркотом розбивалися об кордони цієї крихітної держави (Медландія)

3. «Там стояли фантастичні дерева і квіти найхимерніших форм і фарб, але, що дивно, всі вони здавалися прозорими, ніби то зробленими з кольорового скла» (Китай)

4. «Над запашними полями і луками клубочився легкий туман, тут і там виднілися звивисті річечки, через які були перекинуті витончені вузькі містки із справжнього фарфору… На багатьох деревах висіли срібні дзвіночки…» (Китай)

5. «Вся вулиця була загачена народом — це китайці гуляли зі своїми дітьми…Здавалося, ніби все довкола аж кишіло людьми…» ( Пекін)

6. «До воріт … вели срібні сходи з дев'яноста дев'яти сходинок, а самі ворота, заввишки в десять метрів і шириною в шість з половиною метрів, були зроблені з дуже коштовного ебенового дерева» (Імператорський палац)

7. «Товсті колони із зеленого нефриту підпирали дивну стелю з переливчастого перламутру. Всюди висіли прекрасні завіси з червоного оксамиту і дорогого квітчастого шовку» (Імператорський палац)

9. «Тут, наприклад, пурхали велетенські метелики, що нагадували по своїх розмірах парасольку від сонця. На гілках дерев тут і там перекидалися папуги з яскравими дзьобами. У траві шаруділи величезні черепахи…» ( Ліс Тисячі Див)

10.«Все тут було з каменю: знизу - суцільний червоний камінь, гладкий, як асфальт, згори - нависають неприступні скелі, а в самому кінці ущелини видніється палаюча куля передзахідного сонця, що освітлює пурпурним кольором моторошнуваті кам'яні стіни, що йдуть увись, готові ось-ось зімкнутися»(Долина Сутінків)

11. «Навкруги тільки пісок, камені і якийсь гул. Десь на горизонті на тлі присмеркового неба чорнів силует велетенського кактуса, розчепірені відростки якого здалека нагадували п'ятірню, підняту догори на знак вітання.» (пустеля Край Світу)

12. «Навкруги все було залито місячним світлом, але там, де закінчувалася пустеля, чомусь нічого не було видно. Ні тобі землі, ні неба. Попросту нічого.» (Чорні Скелі)

14. «На багато миль навкруги розкинулися вогнедишні гори…У деяких гір спостерігалася підвищена активність - раз у раз з них виривалися потужні язики полум'я, інші ж поводилися досить тихо, і тільки слабенькі цівки диму говорили про те, що і вони не дрімають.» (Країна вулканів)

15. «Тут височіли тисячоповерхові будинки, складені з велетенських сірих валунів, вулиці нагадували вузькі похмурі ущелини.» (Місто Драконів)

16. «…а садочків та галявин тут взагалі не було. Так само як і дерев, кущиків, травички і тому подібного. І над усіма цими незліченними смердючими шумними вулицями, що нагадують ущелини, нависали похмурі стіни кратера» (Бедландія)

17. «Усі меблі в кімнатах були зроблені з каменю - кам'яні столи, крісла, дивани з кам'яними подушками. А на одній стіні навіть висів кам'яний годинник, жахливе цокання якого гучною луною відгукувалося в зловісній тиші. Вікон в кімнатах не було, тільки високо під стелею виднілися діри, крізь які проникало слабке денне світло.» (Кімнати пані Зубпер)

18. « Три акуратні тераси, покриті суцільним килимом зелені, сходинками піднімалися одна над іншою. І всюди росли дерева самих різних видів і форм. Були тут, наприклад, і прозорі дерева, як в Китаї. (Плавучий острів )
«Уважний читач»

Тести для перевірки знання змісту твору

Глави 1 - 12

1.Що привіз поштовий корабель в Медландську гавань?

А) розсаду невідомих квітів;

Б) загадкову посилку;

В) листи для мешканців Медландії

2. Яке рішення прийняв король щодо посилки?

А) відкрити посилку;

Б) відіслати посилку назад;

В) вкинути посилку в море.

3. Що виявилось у посилці, яку одержав король?

А) багато різних солодощів;

Б) подарунки для жителів Медландії;

В) маленьке негренятко.

4. Хто став найкращим другом Джима?

А) машиніст Лукас;

Б) фрау Каакс;

В) Піджакер.

5. Чому Лукас і Джим вирішили покинути Медландію?

А) їм захотілося подорожувати;

Б) не вистачало місця для всіх у Медландії;

В) король виганяє їх з країни.

6. Куди прибули Лукас і Джим Ґудзик?

А) до Німеччини;

Б) в Африку;

В) у Китай.

7. Про які твори йде мова: «Таким творам ціни немає»

А) різьба по слоновій кості;

Б) казки;

В) картини.

8.Чому палички для їжі привернули увагу Лукаса?

А) на них були написи;

Б) вони були занадто великі;

В) вони були яскравого кольору.

9. Звідки Лукас і Джим дізналися, що дочку китайського імператора потрібно звільнити з полону?

А) з напису на стовпі;

Б) зі слів Пінг Понга;

В) з напису на ліхтарі.

10. Яке підступне рішення прийняв бонза Пі Па По щодо Лукаса і Джима Гудзика?

А) вигнати з країни;

Б) заарештувати і кинути до темниці;

В) відвести незнайомців до імператора.

11. Хто повідомив імператора про небезпеку, яка чекала на Лукаса і Джима?

А) Пінг Понг;

Б) верховний бонза Пі Па По;

В) локомотив Крісті

12. Хто така фрау Зубпер?

А) правителька Медландії;

Б) драконша;

В) повариха імператорської кухні.


Відповіді ( глави 1 - 12 )

1………..

Б

7………..

А

2………..

А

8………..

А

3………..

В

9………..

В

4………..

А

10………

Б

5………..

Б

11………

А

6………..

В

12………

Б



Поділіться з Вашими друзьями:
1   2   3   4

Схожі:

Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconМетодичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів зарубіжної літератури
Збірник завдань для розвитку навиків вдумливого читання на уроках зарубіжної літератури. 6 клас. Яворів, 2014. 53 с
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти черкаської районної державної адміністрації районний методичний кабінет
Схвалено радою районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти черкаської районної державної адміністрації районний методичний кабінет
Схвалено радою районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconУправління освіти, молоді та спорту баришівської районної державної адміністрації методичний кабінет баришівської районної ради упровадження інтерактивних методів роботи на уроках світової літератури
Упровадження інтерактивних методів навчання як один із шляхів підвищення ефективності уроку світової літератури стор
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconМетодичний кабінет районного відділу освіти Новоархангельської районної державної адміністрації
Вітчизни прагне досягти взаємної любові від неї з метою створення умов для вільного саморозвитку І збереження індивідуальності; І...
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Петрівської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет Література рідного краю Розробки уроків з української літератури для 6-8 класів
Митько Н. П., учитель Петрівського нвк «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія»
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconБабенко Любов Василівна, вихователь-методист Білопільського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) «Зірочка» Бабенко Л. В. Використання інтерактивних форм І методів роботи у навчанні педагогів методичні рекомендації
Науково-методична установа «Районний методичний кабінет» відділу освіти Білопільської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Рокитнянської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет Ольшаницька загальноосвітня школа I-III ступенів
Підсумкові контрольні роботи із зарубіжної літератури (5-11 класи) // Василенко Н. С., Ольшаниця, школа. – 2010. – с
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconЛітературне краєзнавство як один із шляхів національно патріотичного виховання в школі
Відділ освіти Бердичівської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Криворізької районної державної адміністрації ку «Криворізький районний науково-методичний кабінет» Криворізької районної ради
Персонажі як на долоні. – Укл. Петросян-Чиркінян І. А.– с. Красіне: Красінська зош І-ІІІ ступенів, 2016. – 36 с


База даних захищена авторським правом ©biog.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка