Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури



Сторінка4/4
Дата конвертації15.04.2017
Розмір0.6 Mb.
1   2   3   4

Глави 13 - 27

1. У якій країні проживала фрау Зубпер?

А)Фінляндія;

Б) Медландія;

В) Бедландія.

2. Де знаходилося Місто Драконів?

А) у країні Тисячі Скель;

Б) у країні Тисячі Вулканів;

В) у країні Тисячі Печер.

3. Кого зустріли Лукас і Джим Ґудзик у пустелі?

А) фрау Зубпер;

Б) Пінг Понга;

В) Ка Лань Чу.

4. Хто вказав машиністу Лукасу і Джиму шлях до Міста Драконів?

А) Ка Лань Ча;

Б) Непомук;

В) китайський імператор.

5. Кого Лукас і Джим Ґудзик побачили в кімнаті фрау Зубпер?

А) маленьких дракончиків;

Б) доньку імператора принцесу Лі Ші;

В) Непомука.

6.Що Лукас і Джим Ґудзик вирішили зробити з драконшею Зубпер?

А) вбити драконшу;

Б) закрити у в’язниці;

В) взяти з собою, причепивши її за зуб до локомотиву.

7. Яку винагороду отримав Крісті від китайського імператора?

А) велику зірку з чистого золота;

Б) сто каністр пального;

В) новий свисток.

8. З яким проханням машиніст Лукас звернувся до китайського імператора?

А) залишитися жити у Пекіні;

Б) відвезти їх до Медландії;

В) прокласти у Китаї залізницю.

9. У кого перетворилася фрау Зубпер?

А) у жінку;

Б) у Золотого Дракона Мудрості;

В) у метелика.

10. Ким була фрау Зубпер для Джима?

А) мамою;

Б) сестрою;

В) нянею.

11.Яким чином вирішили збільшити площу Медландії?

А) захопити інші країни і приєднати до Медландії;

Б) засипати землею частину моря, яке омиває острів;

В) приєднати до Медландії плавучий острів.

12. Як назвали новий острів?

А) острів Лукаса;

Б) Ново-Медландія;

В) острів Лі Ші.
Відповіді ( глави 13 – 27 )


1………..

В

7………..

А

2………..

Б

8………..

В

3………..

В

9………..

Б

4………..

Б

10………

А

5………..

Б

11………

В

6………..

В

12………

Б


Крістіне Нестлінгер «Конрад, або дитина з бляшанки»

«Уважний читач»

Тести для перевірки знання змісту повісті

1. Пані Бартолотті була власницею:

А) магазину;

Б) фірми;

В) компанії.

2. Пані Берта збирала:

А) монети;

Б) поштові марки;

В) цигарки.

3.Пані Бартолотті отримала у посилці ;

А) ляльку;

Б) коробку цукерок;

В) блискучу бляшанку.

4.З якою метою фірма надіслала їй хлопчика:

А) щоб забезпечити нащадком;

Б) щоб всіх дітей навчити бути ввічливими;

В) щоб врятувати країну від біди.

5. Конрад був хлопчиком:

А) ввічливим і розумним;

Б) ледачим і брехливим;

В) байдужим і жадібним.

6.Чого найбільше хотів Конрад:

А) розважатися і веселитися;

Б) навчатися в школі;

В) лежати та байдикувати.

7.Хлопчик вирішив піти в школу до:

А) 1 класу;

Б) 2 класу;

В) 3 класу.

8.Пані Бартолотті готувала для Конрада омлет:

А) з беконом;

Б) з малиною;

В) з цибулею.

9.Мешканці будинку вважали пані Берту:

А) чудовою господинею;

Б) цікавою співрозмовницею;

В) химерною жінкою.

10.Пан Егон купив Конрадові:

А) шкільне приладдя;

Б) дитячу машину;

В) дитяче ліжко.

11.Коли названі батьки сварилися, хлопчику ставало:

А) весело;

Б) сумно;

В) цікаво.

12.Про свої шкільні справи Конрад розповідав:

А) Антону;

Б) Флоріану;

В) Кітті.

Відповіді : 1 – Б; 2 – А; 3 – В; 4 – А; 5 – А; 6 – Б; 7 – В; 8 – Б; 9 – В; 10 – А; 11 – Б; 12 – В.
«Закінчи речення»

1.«Скоро він став схожий не на карлика, а на звичайну …» (дитину)

2.«Живильний розчин був … кольору». (темно-рудого)

3.«У посвідченні про громадянство було написано, що Конрад Бартолотті – громадянин …» (Австрії)

4.«Пані Бартолотті могла піти грати у теніс – у чорних штанях, а в оперу – в …» (джинсах)

5.«Пан Егон побачив Конрада в блакитній шапочці із золотим …» (дзвоником)

6.«Солодощі ввечері перед сном дуже-дуже …» (шкідливі)

7.«За кілька хвилин Конрад лежав у ліжку і спав, мов …» (янголятко)

8.«Ти повинна обтесатися, стати зовсім іншою, поважнішою, як і личить …» (матері)

9.«Конрад страшенно зрадів, коли отримав читанку і підручник з …» (арифметики)

10.«До шостої години він виїв цілу коробочку … цукерків.» (м’ятних)

11.«Через неточність у роботі нашого комп’ютера Ви отримали семирічного хлопця, який Вам …» (не належить)

12.«Я повинен виконувати свій обов’язок! Мій обов’язок - …» (записувати їхні порушення)
Робота в групах з текстом повісті

І група

1.Що виявила у блакитному конверті пані Бартолотті?

2.Чи знала пані Берта, як поводитися із семирічним хлопчиком?

3.Який запис був у метриці Конрада?

4.Який дитячий одяг купила пані Бартолотті Конрадові? Чому?

5.Назвіть Конрадові чесноти.



ІІ група

1.Що виявила пані Берта у картонній коробці?

2.Що було засвідчено у медичній довідці Конрада?

3.Які іграшки купила пані Бартолотті Конрадові?

4.Чому пані Берта не хотіла, щоб пан Егон став батьком хлопчикові?

5.Які проблеми порушує Крістіне Нестлінгер у повісті?



ІІІ група

1.Для чого був потрібний живильний розчин?

2.Яким був зміст листа, що його отримала пані Берта?

3. Хто з батьків більше цікавився шкільним життям Конрада?

4.Чому однокласники не любили Конрада?

5.Яке значення мала для хлопчика дружба з Кітті?



«Впізнай автора»


  1. Вона народилася у Швеції у сім’ї фермера. Джерелом натхнення творчості послужило її щасливе дитинство. Вигадувала для своїх дітей цікаві історії. Прожила 94 роки. (Астрід Ліндгрен)




  1. Вона закінчила Віденську академію мистецтв. Займалися графікою та ілюструвала книжки для дорослих. Перша її книга для дітей «Рудоволоса Фредеріка» була написана у 1970 році. (Крістіне Нестлінгер)




  1. В цілому світі вона відома як автор дитячих творів «Малюк і Карлсон», «ПеппіДовгапанчоха». (Астрід Ліндгрен)




  1. Діапазон її творчості надзвичайно широкий: вірші, оповідання, детективи, казки та фантастичні повісті. Вона – автор більше ста книг для дітей і підлітків, серед яких «Діти з дитячого підземелля», «Маргаритко, моя квітка», «Конрад, або Дитина з бляшанки». (Крістіне Нестлінгер)




  1. За повість «Расмус-бродяга» вона отримала Міжнародну золоту медаль імені Г.К.Андерсена. Уряд її держави у 2002 році заснував літературну премію, названу її іменем.


(Астрід Ліндгрен)


  1. Вона - лауреат більше 30 літературних премій. У 2003 році за свою творчість була нагороджена премією імені А. Ліндгрен. (Крістіне Нестлінгер)


ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………..........3

Міфи народів світу...…………………………………….........5

Мудрість байки ……………………………………………….7

Природа і фантастика ………………………………………...8

Людські стосунки …………………………………………….15

Поетичне бачення світу ………………....................................24

Образ майбутнього в літературі……………………………...28



Сучасна література ……………………...................................33




Поділіться з Вашими друзьями:
1   2   3   4

Схожі:

Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconМетодичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів зарубіжної літератури
Збірник завдань для розвитку навиків вдумливого читання на уроках зарубіжної літератури. 6 клас. Яворів, 2014. 53 с
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти черкаської районної державної адміністрації районний методичний кабінет
Схвалено радою районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти черкаської районної державної адміністрації районний методичний кабінет
Схвалено радою районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconУправління освіти, молоді та спорту баришівської районної державної адміністрації методичний кабінет баришівської районної ради упровадження інтерактивних методів роботи на уроках світової літератури
Упровадження інтерактивних методів навчання як один із шляхів підвищення ефективності уроку світової літератури стор
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconМетодичний кабінет районного відділу освіти Новоархангельської районної державної адміністрації
Вітчизни прагне досягти взаємної любові від неї з метою створення умов для вільного саморозвитку І збереження індивідуальності; І...
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Петрівської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет Література рідного краю Розробки уроків з української літератури для 6-8 класів
Митько Н. П., учитель Петрівського нвк «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія»
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconБабенко Любов Василівна, вихователь-методист Білопільського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) «Зірочка» Бабенко Л. В. Використання інтерактивних форм І методів роботи у навчанні педагогів методичні рекомендації
Науково-методична установа «Районний методичний кабінет» відділу освіти Білопільської районної державної адміністрації
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Рокитнянської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет Ольшаницька загальноосвітня школа I-III ступенів
Підсумкові контрольні роботи із зарубіжної літератури (5-11 класи) // Василенко Н. С., Ольшаниця, школа. – 2010. – с
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconЛітературне краєзнавство як один із шляхів національно патріотичного виховання в школі
Відділ освіти Бердичівської районної державної адміністрації Районний методичний кабінет
Методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Для вчителів світової літератури iconВідділ освіти Криворізької районної державної адміністрації ку «Криворізький районний науково-методичний кабінет» Криворізької районної ради
Персонажі як на долоні. – Укл. Петросян-Чиркінян І. А.– с. Красіне: Красінська зош І-ІІІ ступенів, 2016. – 36 с


База даних захищена авторським правом ©biog.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка