Про проведення тижня профмайстерності
з професії «Кухар, пекар»
З 23.02.2015 року по 27.02.2015 року в Архангельському професійному аграрному ліцеї проведено тиждень профмайстерності з професії: «Кухар, пекар». Перший день – день розгадування кросвордів, тестів та ребусів. Найспритнішими та винахідливішими виявилися учні випускної 35 групи, які дали 51 вірну відповідь.
У вівторок на загальноліцейській лінійці учні 35 групи Карпенко Надія та Колесник Наталія провели тематичну лінійку «Моя професія – кухар», на якій презентували свою професію за допомогою мультимедійних засобів, а це – реалізація отриманих знань під час проходження виробничої практики в кафе, ресторанах, барах та морських базах відпочинку, перевага працювати кухарем в ресторанах державних та приватних фірм, поступово підвищити кваліфікацію до су-шефа та шеф-кухаря, перспектива продовження навчання у вищих навчальних закладах без результатів зовнішнього незалежного оцінювання на ІІ або, навіть, ІІІ курс.
25.02.2015 року змагалися учні першого курсу (Арійончик Юлія, Серені Катерина, Котенко Марина, Колеснік Ганна, Шкодяк Наталія) та учні другого курсу (Король Володимир, Михайлов Євген, Губа Крістіна, Губа Наталія, Маслова Альоша) за звання «Кращого кухаря». Ведучі конкурсу Карпенко Надія та Колесник Наталія привітали всіх присутніх, розповіли цікаві історії з кулінарії, ознайомили з деякими кухнями світу, їх особливостями, задавали запитання, пропонували розтлумачити вислови. Тож учасники змагань зійшлися у двобої: робили нарізку сала, оформлювали страву та презентували, приймали участь у конкурсі «Хто більше начистить картоплі за одну хвилину», складали мозаїку з розрізаних фото страв, із закритими очима визначали страву на нюх кашу на дотик, показували мімікою приготування готової страви і доводили хто з них може найшвидше їсти, дотримуючись вимог технологічного процесу, охорони праці та санітарно — гігієнічних правил. Змагання виявилися дуже цікавими, повчальним та патріотичними, адже не одноразово наголошувалося що, українська кухня найсмачніша, бо ми – українці не можемо себе уявити без борщу, вареників, сала, галушок, кваші, холодцю, кулішу, ковбас та можемо нагодувати всю Європу.
Заключним етапом предметного тижня було виставка – продаж борошняних виробів з різною начинкою та різної форми, приготовлених учнями як закріплення умінь та знань, отриманих на виробничому навчанні. Кошти, отримані від реалізації продукції, учні спрямували на закупівлю продуктів харчування для подальших відпрацювань практичних навиків та інші товари.
Поділіться з Вашими друзьями: |