Гречка по-французьки: цією стравою ви здивуєте усіх

Зберігайцте рецепт гречки по-французьки Фото: pinterest

Багато українців готують на обід чи вечерю гречку. Це одна найпопулярніших круп, які швидко використовуються під час приготування.

Спробуйте приготувати гречку по-французьки. Крупа виходить ідеальна за консистенцією, а за рахунок вершкового соусу смак – насичений та ніжний.

Інгредієнти

гречана крупа – стакан

вода – 2 стакани

куряче філе – 1 шт

тертий сир – 150−200 гр

вершкове масло – 50 гр

цибуля – 1 велика

Як приготувати

Гречку потрібно промити під проточною водою та перемістити у форму для запікання. Форму краще брати з високими бортами.

Куряче філе помити та нарізати невеличкими квадратиками. Викласти зверху на гречку.

Зверху посипаємо будь-якими приправами на власний розсуд та викладаємо шматочки вершкового масла.

Цибулю та моркву нарізаємо на дрібні кубики та викладаємо зверху.

Посипаємо тертим сиром. Сиру має бути стільки, аби повністю покрити м’ясо, гречку та овочі.

Накриваємо фольгою та відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин. Потім забираємо фольгу і випікаємо ще 7 хв.

Коли часу обмаль або лінь готувати обід, можна зварити абсолютно повноцінний обід, вечерю чи сніданок.

Не варто обмежуватись тостами, бутербродами. Зваріть гречану кашу всього лише за сім хвилин.

Джерело