У ритмі сучасного життя жінки часто жертвують повноцінним сніданком. Обмежуються кавою або перекусами на ходу, коли збираються на роботу чи збирають дітей в школу чи дитсадок.
Дієтологи наголошують, що варто виробити кілька простих, але корисних звичок, щоб сніданок став не лише корисним, а й приємним ритуалом для всього дня.
В першу чергу варто зробити сніданок найщільнішим прийомом їжі, пояснює нутриціолог Сідні Спєвак EatThis, NotThat.
Він дасть енергію на цілий день, а відчуття ситості з ранку запобігає переїдання.
Дієтологиня Аманда Костро-Міллер пояснює, що таким чином можна підстрахуватися на випадок непередбачених ситуацій протягом дня, щоб не відчувати гострого почуття голоду, якщо не вдалося вчасно пообідати.
Фахівці відзначають, що одна з найпростіших і корисних звичок – випивати перед сніданком склянку води. Це дозволяє заповнити баланс рідини в організмі після сну.
Дієтологи також звертають увагу на необхідність правильно підбирати продукти. У корисному сніданку має бути не менше 20 г білка, вважає дієтолог Лорен Харріс-Пінкус. Така кількість необхідно жіночому організму для підтримки метаболізму. Американські дієтологи в якості джерела білка радять їсти вранці яйця, сир або грецький йогурт.
При цьому дієтологи нагадують, що ідеального рецепту здорового харчування не існує. Вони радять брати до уваги індивідуальні особливості організму і витрати енергії протягом дня.
Сніданок, обід та вечеря у чітко визначений час може вплинути на процес схуднення. Якщо ви серйозно підійдете до часу приймання їжі, це вплине на те, наскільки людина відчуває голод протягом дня.
Згідно з дослідженнями Університету Мурсії (Іспанія), найкращим часом для сніданку є період між 7:00 – 7:11 ранку. Обідати потрібно в районі 12:30 та 13:00.