Як приготувати соковиті низькокалорійні котлети з цвітної капусти: зберігайте рецепт

Курячі котлети з цвітною капустою: рецепт від фудблогера Фото: Instagram

Низькокалорійні котлети можна приготувати з цвітної капусти.

Вони здивують не лише смаком, а й особливою ніжністю та соковитістю.

Рецептом поділилась фудблогерка Ольга Головіна в Іnstagram.

“Неочікувано дуже смачне поєднання. Обов’язково спробуйте котлети з курки та цвітної капусти”, – каже кулінарка.

Інгредієнти на ~15 котлет:

куряче філе – 500 гр

цвітна капуста (у сирому вигляді) – 350 гр

цибуля – 1 шт.

яйця – 2 шт.

фета – 100 гр

борошно – 4-5 ст.л.

спеції (до курки, копчена паприка, перець), сіль – за смаком

Як приготувати

У киплячу воду кидаємо цвітну капусту і проварюємо 5-7 хв.

Куряче філе подрібнюємо на м’ясорубку. Також перемелюємо очищену цибулину та цвітну капусту.

У готовий фарш додаємо яйця, борошно, спеції та фету і все добре перемішуємо.

Даємо йому постояти хвилин 15, формуємо котлетки і смажимо з двох сторін під кришкою приблизно 5 хв. до золотистого кольору на невеликому вогні.

Смакуємо з будь-яким гарніром.⁣⁣⠀

Щоб фарш був більш повітряним, м’яким, важливо знати, які інгредієнти додати. Особливо, якщо м’яса не дуже багато, а фаршу треба зробити більше.

Можна вибрати панірувальні сухарі або вівсяні пластівці. При цьому треба враховувати, що в цьому випадку заготівлі потрібно дати настоятися, щоб додаткові компоненти розбухнули. Відварний рис допоможе склеїти фарш і зробить котлети більш насиченими.


Джерело