В літечко саме час насолоджуватися легкими сніданками, які не лише підбадьорюють, а й наповнюють енергією.
Gazeta.ua пропонує п’ять смачних ідей для ранкового прийому їжі.
Ліниві вареники з ягідною сметаною
Не забудьте приготувати ці смачні ліниві вареники – ви будете вражені, як простий соус може змінити класичну страву, стверджує шеф-кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти
Для вареників:
300 г кисломолочного сиру 9%
1 яйце
1 ст. л. цукру
4 ст. л. борошна (+ ще 2 ст. л. для підпилу)
½ ч. л. солі
цедра 1 лимона
Для ягідної сметани:
1 склянка сезонних ягід (малина та смородина)
1 склянка сметани
1 ст. л. цукрової пудри
Приготування
Спочатку приготуйте тісто для лінивих вареників. Розімніть 300 г кисломолочного сиру виделкою або товкачкою. Додайте ½ ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, яйце та 4 ст. л. борошна. Замісіть м’яке тісто.
Присипте стіл 2 ст. л. борошна для підпилу і розкачайте ковбаску з тіста товщиною близько 3 см. Наріжте вареники товщиною приблизно 1,5 см.
Для ягідної сметани в миску викладіть 1 склянку сметани. Додайте 1 склянку сезонних ягід (в цьому випадку малина та смородина) та 1 ст. л. цукрової пудри. Перемішайте все за допомогою занурювального блендера. Відваріть вареники в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню води. Подавайте з ягідною сметаною, прикрасивши цедрою лимона, натертою на дрібній тертці.
Парфе на сніданок

Цей сніданок має омолоджувальні властивості та підвищує настрій.
Інгредієнти:
3/4 ст. нежирного сиру або йогурту
1 ст. персиків або абрикосів, нарізаних шматочками
2 ч. л. підсмажених волоських горіхів
1 ч. л. цукру
Приготування
В маленьку миску покладіть сир і збийте його з цукром виделкою. Перемішайте з фруктами, зберігши частину для оформлення. Викладіть у креманку, прикрасьте горіхами та фруктами.
Рисовий пудинг

Інгредієнти
Рис – 100 г
Масло вершкове – 40 г
Цукрова пудра – 75 г
Молоко – 1 л
Вершки 33% – 150 мл
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Мускатний горіх мелений за смаком
Приготування
Розігрійте духовку до 140°С. Розтопіть вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додайте рис і перемішайте, щоб він покрився маслом. Додайте цукор, перемішуючи, поки він не розчиниться. Продовжуйте помішувати, поки рис не стане липким.
Влийте молоко і продовжуйте помішувати до зникнення грудочок. Додайте вершки та ваніль, доведіть до кипіння. Додайте натертий мускатний горіх.
Омлет з літніми овочами

Інгредієнти
2 яйця
2 ст. л. молока (для ніжнішої текстури, за бажанням)
½ болгарського перцю
½ маленького цукіні або кабачка
5-6 помідорів чері
1 ст. л. оливкової олії
сіль, перець – за смаком
зелень (петрушка, кріп, базилік)
Приготування
Наріжте овочі: перець – соломкою, цукіні – півкільцями, помідори – навпіл.
На сковороді розігрійте олію, обсмажте перець і цукіні 3-4 хвилини до м’якості. Додайте помідори та готуйте ще 1-2 хвилини.
Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем.
Влийте яєчну суміш до овочів, зменште вогонь і готуйте під кришкою 4-5 хвилин, поки омлет не схопиться. Посипте зелень і подавайте гарячим.
Цей омлет чудово поєднується з цільнозерновими тостами або свіжим салатом.
Літній смузі з полуницею, бананом і м’ятою

Цей смузі освіжає і насичує організм вітамінами та антиоксидантами – те, що потрібно в літній ранок.
Інгредієнти
1 склянка свіжої або замороженої полуниці
1 стиглий банан
½ склянки грецького йогурту або нежирного кефіру
½ склянки охолодженої води або кокосового молока
1 ч. л. меду (за бажанням)
кілька листочків м’яти
лід – за смаком
Приготування
Усі інгредієнти змеліть у блендері.
Збивати до отримання однорідної маси. Спробуйте на смак, за потреби додайте мед або кубики льоду.
Розлийте в склянки, прикрасьте листочком м’яти.
Яйця – це чудове рішення для швидкого, поживного та смачного сніданку. Вони завжди знайдуться в холодильнику та підходять для багатьох страв. Омлет з начинкою, ніжна яєчня або модні яйця в авокадо – вибір за вами.
Пропонуємо п’ять оригінальних ідей для сніданку з яєць, які зроблять ваш ранок різноманітним і нададуть енергії на цілий день.