У спекотні літні дні надзвичайно хочеться чогось прохолодного та освіжаючого.
Спробуйте приготувати натуральні напої власноруч, які не тільки вгамовують спрагу, а й дарують енергію.
Gazeta.ua представляє трійку напоїв, котрі обов’язково варто спробувати цьогоріч.
Полуничний лимонад з м’якушем
Якщо ви любите полуницю, обов’язково спробуйте цей напій.
Інгредієнти:
Полуниця – 300-400 г;
Лимон – 1-2 шт;
Цукор або сироп – 100 г;
Окроп – 100 мл;
Лід – 300-400 г;
М‘ята;
Сильногазована вода – 600 мл.
Приготування
Розчиніть цукор в окропі.
Очищайте полуницю, лимон – від цедри та кісточок, наріжте його на шматочки.
Змішайте полуницю та лимон із сиропом в блендері.
У графині розмістіть лід, додайте пюре з полуниці, ароматизуйте м’яту (поплескайте по ній руками), залийте газованою водою.
Персикове беліні

Цей класичний італійський коктейль легкий, ігристий та надзвичайно ароматний. Ідеальний напій на спекотний день.
Інгредієнти
1 пакет заморожених персиків;
1-1/2 склянки персикового соку;
2 ч. л. лимонного соку або за смаком;
1 ст. л. меду або за смаком;
1 пляшка (750 мл) охолодженого ігристого вина;
Скибочки свіжих персиків для прикраси (за бажанням);
Приготування
Помістіть заморожені персики, персиковий сік, лимонний сік та мед у чашу високошвидкісного блендера. Збивайте до однорідної консистенції. Якщо суміш занадто густа, додайте більше персикового соку за потреби.
Виливайте в 5 або 6 коктейльних келихів, заповнюючи їх приблизно на половину.
Доливайте ігристе вино поверх персикової суміші в кожний келих, досягайте рівня трохи нижче краю. Обережно перемішайте беліні. Декоруйте скибочками персика, якщо бажаєте. Подавайте у відразу.
Полунична сангрія

Освіжаюча літня сангрія з насиченим полуничним смаком.
Інгредієнти
1 пляшка (750 мл) білого вина;
½ склянки полуничного шнапсу;
¼ склянки білого цукру;
2 склянки нарізаної полуниці;
Лід;
6 цілих полуниць для прикраси;
Приготування
Суміште вино, полуничний шнапс та цукор у великому глечику. Помішуйте, поки цукор не розчиниться. Додайте нарізані полуниці та поставте в холодильник на 2-3 години.
Перед подачею перемішайте з льодом та декоруйте цілими полуницями.
Щоб підтримувати водний баланс влітку, важливо не лише пити достатньо води, а також споживати “їжу” з водою. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Їх можна вживати окремо або додавати у воду для пиття, наприклад, малину чи полуницю.
Серед овочів з високим вмістом води, огірки містять 96% води та мають підвищений вміст заліза, вітамінів К та В6. Салат Айсберг також містить 96% води, тоді як полуниця на 92% складається з води та є джерелом клітковини та вітаміну С.