Азіатська кухня славиться своїми ситними стравами, які, незважаючи на незвичність, можуть бути приготовані вдома. Відкрити для себе цей світ смаків пропонує Gazeta.ua.
Місо-суп з грибами і тофу
Список інгредієнтів:
1,25 л курячого бульйону
3 ст. л. темної пасти місо
1 середня морква
5 середніх шампіньйонів
1/2 склянки замороженої кукурудзи
100 г зеленого горошку
2 жмені шпинату, бажано молодого
4 пера зеленої цибулі
120 г тофу
Спосіб приготування:
Моркву нарізати соломкою, а гриби – тонкими пластинками. Залити кукурудзу окропом на 3 хвилини, потім злити.
Горошок нарізати шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – кільцями. Листя шпинату порвати на частини. Тофу нарізати кубиками.
У великій каструлі довести бульйон до кипіння на середньому вогні. Відлити 1/2 склянки в миску, додати місо і ретельно перемішати до повного розчинення.
Додати в каструлю моркву, гриби і кукурудзу і варити 3 хвилини. Потім додати горошок, шпинат і цибулю, варити ще 1 хвилину.
Зменшити вогонь, влити розведену місо-пасту і варити 5 хвилин, не допускаючи кипіння.
Додати кубики тофу і прогрівати в супі 1 хвилину. Розлити суп по тарілках і подавати.
Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Список інгредієнтів:
1 середня морква
Половина великої пекінської капусти
Половина пучка кінзи або петрушки
1 ст. л. чорного кунжуту
1 ст. л. білого кунжуту
35 г кешью
200 г курячого філе
2 ст. л. соєвого соусу
2 ст. л. білого винного оцту
2 см кореня імбиру без шкірки
2 ст. л. оливкової олії
1,5 ч. л. кунжутної олії
2-3 пера зеленої цибулі
Процес приготування:
Для заправки змішати соєвий соус, оцет, олію і сіль, додати подрібнену цибулю та тертий імбир. Дати настоятися, поки готуються інші інгредієнти.
Тонко натерти очищену моркву. Пекінську капусту і зелень порізати. Варене куряче філе розділити на великі шматки.
Овочі і курятину викласти у велику салатницю, додати кунжут і кешью, залити заправкою та перемішати.
Рисова локшина

Список інгредієнтів:
100 г рисової локшини
200 г кальмарів
100 г солодкого перцю
100 г моркви
100 г червоної цибулі
3-4 зубчики часнику
1/2 лайма
20 мл олії
1/2 стручка гострого перцю
2 пера зеленої цибулі
1 ч. л. кунжуту
2-3 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. рибного соусу
3-4 гілочки кінзи
Спосіб приготування:
Рисову локшину замочити у воді на 20 хвилин.
Цибулю, моркву і гострий перець нарізати соломкою.
У сковороді розігріти олію з часником, потім додати кальмарів і гострий перець. Після 5 хвилин додати всі овочі.
Додати соуси та цедру лайма, перемішати і варити ще 5 хвилин.
Віджати локшину і додати до овочів, вимкнути плиту та дати настоятися 3 хвилини.
Перед подачею нарізати зелену цибулю і кінзу для оздоблення страви та посипати кунжутом.
У сезон помідорів можна приготувати чудову закуску. Вона має пікантний смак завдяки гострому перцю, часнику і зелені. Іноді до неї додають терту моркву.
Необхідно маринувати не менше 8 годин, щоб помідори просочилися ароматом і смаком заправки.