Полуниця в шоколаді – не лише смачний десерт, але й справжня насолода для очей. Вона занурює нас у світ задоволення та робить кожну подію особливою та незабутньою.
Ці ласощі стануть прекрасним додатком до сімейного свята або чарівним подарунком для вашого коханого. Приготувати полуницю в шоколаді дуже просто, але важливо знати деякі секрети ідеального поєднання шоколаду та полуниці.
Поради
Важливо обрати якісні інгредієнти, адже їх смак легко відчутний один від одного.
Полуниця
Ягоди повинні бути без дефектів. Це важливо, оскільки при зануренні в шоколад може виникнути середовище для розмноження бактерій. Обирайте великі, стиглі та пружні полуниці.
Шоколад
Вибирайте лише якісний шоколад з високим вмістом какао-бобів і без домішок. Ви можете використовувати будь-який вид шоколаду: чорний, молочний або білий, а також комбінувати їх для створення елегантного декору.
Рецепт полуниці в шоколаді
Інгредієнти:
500 грамів полуниці;
плитка чорного чи молочного шоколаду;
1-2 столові ложки вершків.
Як приготувати
Полуницю ретельно миємо та обсушуємо, плодоніжки залишаємо на місці.
Шоколад кришимо у каструлю та додаємо вершки.
На водяній бані розтоплюємо шоколад, не допускаючи його кипіння. Трішки охолоджуємо його.
За плодоніжки беремо полуницю та вмочуємо її наполовину в шоколад. Потім перевертаємо та ставимо на решітку, щоб шоколад застиг.
У Україні стабільно дешевшає полуниця. Ціни на ягоди коливаються від 35 до 80 грн за кг, що є майже втричі нижче порівняно з минулим роком завдяки сприятливим погодним умовам та високій врожайності.
У найближчі тижні очікується подальше здешевлення ягоди у супермаркетах. Наразі на ринку переважає українська полуниця, імпорт значно зменшився.