Знайдеться небагато людей, які можуть без проблем дотримуватись здорового харчування на своєму робочому місці. Незалежно від того, де і ким ви працюєте, це не завжди просто.
Більшість людей стикаються з харчовими помилками на роботі. Повсякденне життя в офісі часто формує звички, які можуть негативно впливати на здоров’я, говорить дієтолог Світлана Фус.
“Якщо ви серйозно задумались про своє здоров’я та здорове харчування, але водночас активно працюєте, не бажаючи довести себе до голодного непритомності чи гастриту, або не хочете “приносити” зайву вагу з офісу, вам доведеться розглянути питання: ‘Як організувати харчування на роботі?'”, – зазначає Світлана Фус.
Найбільш розповсюджені помилки в харчуванні на роботі
Вживання великої кількості тонізуючих напоїв, таких як чай, кава, енергетики, а також солодких напоїв, може заважати засвоєнню заліза і кальцію з їжі.
Занадто тривалі перерви між прийомами їжі, або ж надто часті перекуси, без належного пережовування їжі через брак часу ведуть до застійних процесів в жовчних шляхах, що може спровокувати загострення хронічних захворювань ШКТ.
Одноманітність у харчуванні. Багато людей щодня приносять на роботу ті ж самі страви, оскільки так простіше не думати про приготування. Проте, таке харчування може призвести до дефіциту вітамінів і минералів на тривалий час.
Вживання їжі швидкого приготування та фаст-фуду, може привести до надмірного споживання глюкози і жирів, що впливає на розвиток цукрового діабету, порушення обміну речовин й надмірної ваги.
Зловживання солодощами через міфи про те, що інтелектуальна праця потребує додаткової енергії для мозку. Насправді ж, енергії достатньо – приблизно 19% від загального обміну припадає на розумову діяльність. Зниження працездатності зазвичай викликане нерегулярним і неповноцінним харчуванням.
Недостатнє споживання фруктів, овочів та зелені.
“Правильне харчування на роботі має стати вашою звичкою, корисною для здоров’я”, – підкреслила дієтолог.
Багато наукових досліджень підтверджують важливість сніданку для покращення загального стану здоров’я.
Популярні бутерброди можуть бути корисними, якщо знати, як їх правильно приготувати.
Додайте до звичних інгредієнтів овочі, зелень та трохи білка. Наприклад, смачним вийде поєднання томатів, куриного філе та авокадо. Це забезпечить антиоксиданти і знизить рівень холестерину.