Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна

Одеська кабачкова ікра за рецептом Сави Лібкіна. Фото: Instagram

Під час сезону кабачків неодмінно приготуйте з них смачну ікру.

Скористайтеся рецептом видатного одеського шеф-кухаря Савелія Лібкіна.

Ця страва, безсумнівно, заслуговує на вашу увагу. Вона просто надзвичайно смачна і не залишить байдужими нікого.

“Магазинна кабачкова ікра не змінилася за останні 60 років. Жодна політична ситуація не має впливу на неї. Це те ж саме стерилізоване пюре майже помаранчевого кольору з присмаком глутамату натрію і приправ”, – зазначає Савелій Лібкін.

Необхідні інгредієнти

Молоді кабачки – 2 кг

Помідори мікадо – 1 кг

Болгарський перець – 400 г

Цибуля ріпчаста – 400 г

Часник – 200 г

Гострий перець – 2 шт

Оливкова олія – 200 мл

Сіль – за смаком

Покрокове приготування

Кабачки вимити та розрізати вздовж навпіл; запікати під пергаментом 15-18 хвилин при температурі 220 °C. Потім охолодити й нарізати дрібним кубиком.

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і порізати кубиками.

Цибулю та часник подрібнити і пасерувати на низькому вогні до готовності приблизно 15 хвилин.

Болгарський перець запекти, очистити від шкірки, розрізати і видалити насіння, а м’якоть нарізати кубиками.

Гострий перець також очистити від насіння та подрібнити.

Додати до цибулі з часником кабачки, помідори, болгарський і гострий перець.

Посолити і приправити до смаку.

Готувати на слабкому вогні без кришки протягом 10-15 хвилин, аби все добре прокипіло.

Охолодити, потім додати оливкову олію.

Регулювати смак сіллю.

Ікра повинна постояти у холодильнику не менше 2-3 годин.