Під час сезону кабачків неодмінно приготуйте з них смачну ікру.
Скористайтеся рецептом видатного одеського шеф-кухаря Савелія Лібкіна.
Ця страва, безсумнівно, заслуговує на вашу увагу. Вона просто надзвичайно смачна і не залишить байдужими нікого.
“Магазинна кабачкова ікра не змінилася за останні 60 років. Жодна політична ситуація не має впливу на неї. Це те ж саме стерилізоване пюре майже помаранчевого кольору з присмаком глутамату натрію і приправ”, – зазначає Савелій Лібкін.
Необхідні інгредієнти
Молоді кабачки – 2 кг
Помідори мікадо – 1 кг
Болгарський перець – 400 г
Цибуля ріпчаста – 400 г
Часник – 200 г
Гострий перець – 2 шт
Оливкова олія – 200 мл
Сіль – за смаком
Покрокове приготування
Кабачки вимити та розрізати вздовж навпіл; запікати під пергаментом 15-18 хвилин при температурі 220 °C. Потім охолодити й нарізати дрібним кубиком.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і порізати кубиками.
Цибулю та часник подрібнити і пасерувати на низькому вогні до готовності приблизно 15 хвилин.
Болгарський перець запекти, очистити від шкірки, розрізати і видалити насіння, а м’якоть нарізати кубиками.
Гострий перець також очистити від насіння та подрібнити.
Додати до цибулі з часником кабачки, помідори, болгарський і гострий перець.
Посолити і приправити до смаку.
Готувати на слабкому вогні без кришки протягом 10-15 хвилин, аби все добре прокипіло.
Охолодити, потім додати оливкову олію.
Регулювати смак сіллю.
Ікра повинна постояти у холодильнику не менше 2-3 годин.