Для кого полуниця має стати головним десертом літа

Дев’ять причин частіше вживати полуницю: переваги ягоди літа Фото: pinterest

Полуниця має безліч корисних якостей.

Вона сприяє виробленню колагену, допомагає зменшити симптоми акне, захищає серце, стабілізує рівень цукру в крові та підтримує психічні функції, згідно з Vogue.

Переваги полуниці

Ця ягода багата на вітамін С і природні антиоксиданти. Частина з них – елагова кислота, яка допомагає підтримувати колаген, завдяки чому шкіра залишається здоровою і сяючою протягом тривалого часу.

Полуниця також має протизапальні властивості.

Вона ефективно регулює рівень цукру в крові завдяки низькому глікемічному індексу, тому її часто рекомендують діабетикам.

Ягода містить фолієву кислоту (вітамін B9), важливу для майбутніх матерів.

Полуниця є джерелом калію, що допомагає контролювати кров’яний тиск.

Ця ягода містить велику кількість води (91%) і має низьку калорійність – всього 32 калорії на 100 грамів.

Полуниця також багата на розчинну та нерозчинну клітковину, яка корисна для корисних бактерій у кишківнику та сприяє хорошому травленню. Вона допомагає контролювати рівень “поганого” холестерину.

Кому слід обережно вживати полуницю

Алергія на полуницю є відносно поширеною, особливо у дітей, тому будьте обережні.

Ця ягода містить антинутрієнти, які можуть порушувати роботу щитовидної залози. Таким людям варто уникати вживання полуниці.

Полуниця – це надзвичайно корисна ягода, яку варто вживати під час її природного дозрівання.

Ароматна полуниця насичена вітамінами та поживними речовинами, здатними поліпшити пам’ять, зір і зміцнити імунітет.