Настав сезон молодої картоплі, котра корисна не лише для здоров’я, але й для фігури.
Вона може нормалізувати функції шлунково-кишкового тракту, головного мозку, а також поліпшити обмін речовин в організмі і підняти настрій.
Поділимось інформацією, чому молода картопля обов’язково має з’явитися на вашому столі.
Вітаміни, що містяться в молодій картоплі
Вітамін В6 – покращує психологічні функції організму, допомагає позбутися від стресу та втоми, сприяє нормалізації роботи нервової системи.
Вітамін С – його концентрація в три рази вища у молодій картоплі в порівнянні зі звичайною.
Калій – сприяє підтримці артеріального тиску в нормі.
Марганець, магній та кальцій – зміцнюють здоров’я нігтів та зубів, підтримують кістки.
Йод – необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, покращує стан шкіри.
Крім того, молода картопля є джерелом вуглеводів та клітковини. Щоб отримати необхідну добову норму вітамінів та мінералів, слід вживати 4–8 картоплин щодня.
Кому слід обережно вживати молоду картоплю
Людям із цукровим діабетом треба консультитися з лікарем перед вживанням молодої картоплі, адже вона містить значну кількість цукру, що може підвищити рівень глюкози в крові. Також не рекомендується їсти її тим, хто має алергію на крохмаль.
Картопля – це популярний овоч, який може стати основою безлічі страв. Як показали результати недавніх досліджень, вживання картоплі менш шкідливе, ніж вважалося раніше.
Дослідники виявили, що споживання картоплі не сприяє ожирінню і не підвищує ризик діабету.