Вівсянка може стати справжнім делікатесом, якщо її приготувати за правильним рецептом.
Таким чином, вона стане ідеальним вибором для сніданку або легкого обіду, стверджує суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко, яка ділиться своїм рецептом.
Вівсянка з помідорами та сиром
Інгредієнти:
Вівсянка – 1 шт (велика);
Вода – 500 мл;
Цибуля – 1/2 шт;
Часник – 2 зубчики;
Томатний соус – 2 ст. л або паста – 1 ст. л;
Орегано – 1 ч.л;
Оливкова олія – за смаком;
Свежий базилік – 6 листочків;
Масло – 15 г;
Пармезан – 50 г за бажанням;
Страчетелла (мʼякий сир) – за бажанням.
Інструкція приготування:
Почніть з обшпарювання помідорів, зніміть з них шкірку і наріжте дрібно.
На сковороді обсмажте цибулю й часник до прозорого стану.
Додайте підготовлені помідори, сіль, перець, орегано та томатний соус. Тушкуйте все протягом 5 хвилин.
Влийте вівсянку і воду. Варіть до досягнення бажаної консистенції.
Наприкінці додайте масло, ретельно перемішайте. Включіть нарізаний базилік і зніміть з плити.
Для подачі я використовувала мʼякий сир, пармезан і оливкову олію. Можете подавати з яйцем на пару, смаженим беконом, будь-яким білком або з авокадо.
Правильно обраний раціон може суттєво покращити здоров’я, зменшивши кислотність, знімаючи подразнення слизової оболонки та налагоджуючи функціонування шлунково-кишкового тракту.
Банани сприяють природному зниженню кислотності, а також захищають шлункову слизову. Вівсянка, в свою чергу, ефективно поглинає кислоту, захищаючи стінки шлунка. Це ідеальний вибір для тих, хто має проблеми з печією.