П’ять видів чаю, які корисно пити вранці

Огляд найкорисніших видів чаю, які варто вживати вранці. Фото: pinterest

Мільйони людей надають перевагу чашці ароматного чаю на сніданок.

Проте, не всі знають, який саме чай буде оптимальним вибором для ранкового вживання. Такі напої позитивно впливають на травлення, судини та допомагають боротися з інфекціями, зазначає womanlife.

Які види чаю бажано пити вранці

Зелений чай

Зелений чай багатий потужними антиоксидантами і поліфенолами, які є важливими складниками здорового харчування. Ці речовини знижують ризик розвитку різноманітних форм раку та зміцнюють імунну систему. Окрім цього, зелений чай містить кофеїн, що стимулює розумову діяльність. Дослідження показують, що цей напій може підвищувати метаболізм і сприяти спалюванню жирових запасів.

М’ятний чай

Ефірні масла, що містяться в м’яті, допомагають полегшити симптоми застуди, такі як закладеність носа. Цей чай позитивно вплине на травлення, зменшуючи газоутворення та здуття живота. На відміну від зеленого, м’ятний чай не має кофеїну, що робить його ідеальним напоєм перед сном.

Чай з імбиром

Імбирний чай містить антиоксиданти, які зменшують запальні процеси в організмі та запобігають розвитку різних хронічних захворювань. Вважається, що імбир може допомогти у зменшенні головного болю, мігрені та знижувати кров’яний тиск.

Чай з женьшеню

Чай на основі женьшеню є популярним лікувальним засобом у Азії та Північній Америці, він покращує працездатність, дає енергію та допомагає знімати стрес. Цей напій також добре регулює рівень цукру в крові, покращує співвідношення “хорошого” та “поганого” холестерину, а також сприяє поліпшенню кровообігу.

Чай з гібіскуса

Гібіскусовий чай може допомогти у очищенні судин від надлишкового холестерину, контролюванні артеріального тиску та регулюванні рівня глюкози в крові. Також цей напій багатий вітаміном С, що позитивно впливає на імунну систему.

Якщо ви звикли вживати чай у пакетиках, варто переосмислити цю звичку. Онкологи радять уникати такого виду чаю.

У пакетованому чаї зазвичай міститься подрібнене листя, в якому відсутні корисні речовини. Якщо фільтр-пакет не упакований окремо, він може вбирати всі залишки виробництва, що є небажаним.

Цей чай низької якості, який може містити багато домішок, зокрема хімічних, що надають йому інтенсивного кольору навіть у холодній воді.