Кабачкова лазанья: ідея смачного обіду без грама борошна

Для тих, хто слідкує за фігурою: запам’ятайте рецепт кабачкової лазаньї. Фото: gospodynka

Якщо вам подобається готувати італійську лазанью, спробуйте її альтернативу. У цьому рецепті замість макаронів використовуються тоненькі скибки кабачків.

Ця версія ідеально підходить для тих, хто дбає про свою фігуру, уникає глютену або просто прагне скуштувати щось нове та смачне.

Кабачкова лазанья: рецепт

Інгредієнти:

Кабачки – 2-3 шт. (середнього розміру)

Фарш (курячий або яловичий) – 400 г

Помідори або томатний соус – 300 г

Цибуля – 1 шт.

Часник – 2 зубчики

Твердий сир – 150 г

Оливкова олія – 2 ст. л.

Сіль, перець, орегано, базилік – за смаком.

Як приготувати

Наріжте кабачки уздовж тонкими скибками. Посоліть їх і залиште на 10 хвилин, щоб випустили сік. Потім обсушіть паперовим рушником для видалення зайвої вологи.

Обсмажте дрібно нарізану цибулю з фаршем. Додайте подрібнені помідори або соус, часник, спеції. Готуйте 10-15 хвилин до загустіння.

У форму розмістіть шарами: кабачки, м’ясна начинка, трохи сиру. Повторюйте шари. Завершуйте верхнім шаром кабачків і сиру.

Відправте у розігріту до 180°C духовку на 30-35 хвилин.

Дайте настоятися 10 хвилин, наріжте і подавайте з зеленню.

Існує безліч варіацій страв з кабачків. У сезон дозрівання цього овочу, Gazeta.ua публікує три незвичайні рецепти, за якими ви точно ще не готували кабачків. Смачно, просто і абсолютно по-новому.