Кава має здатність захищати від ракових захворювань та сприяти продовженню життя.
Науковці переконані в цьому після проведення серйозних досліджень.
Їхні результати вказують на те, що ароматний напій не тільки допомагає швидше прокинутися, а й може запобігти проблемам із серцем і судинами, як повідомляє medicalanswers.
У новому дослідженні, опублікованому в The Journal of Nutrition, вчені вивчили зв’язок між здоров’ям 20,487 людей та їх щоденним споживанням кави, зокрема італійського еспресо.
На початку експерименту жоден із учасників не мав хронічних захворювань і споживав близько 30 мл кави щодня протягом більше восьми років.
Виявилося, що у тих, хто вживав три-чотири порції еспресо, ризик передчасної смерті від різних причин, включаючи серцево-судинні недуги, був найнижчим. За словами вчених, це пов’язано з речовинами, які містяться в даному напої, зазначають дослідники.
Італійці готують каву по-різному, і жоден із способів не вимагає використання кавомашини. Найчастіше вони вживають капучино, латте або латте макіато.
Еспресо з молоком італійці зазвичай п’ють до 11 години ранку.
Багато українців починають ранок з чашки міцної кави. Проте, експерти не рекомендують вживати такий напій саме вранці, оскільки це може бути шкідливо для здоров’я.
Натомість вони пояснюють, чому не варто пити міцну каву вранці, а також коли краще її споживати.