Бризолі – це витончені яєчні млинці, наповнені м’ясною начинкою, які вирізняються своєю смакотою та ситністю.
Існує безліч варіантів цієї страви: французи, наприклад, готують її з тонко відбитих шматків м’яса, обкатаних в борошні, яйцях та сухарях, тоді як в Італії актуальні яєчні рулети з фаршем, сиром і овочами, смажені на сковороді.
Пропонуємо вам унікальний рецепт з каналу “Кухня як релакс”.
По-перше, у тісто для яєчних млинців додається гарбузове пюре, що робить їх більш яскравими та з ніжним солодкуватим смаком. По-друге, фарш доповнюється тертим сиром. Ці інновації лише покращують смакові якості готової страви, роблячи бризолі ще більш соковитими.
Якщо у вашій родині полюбляють налисники з м’ясом, ці бризолі з фаршем по-українськи також припадуть до душі. Вони виходять соковитими, ситними, незабутньо смачними та апетитними. Рецепт цих яєчних рулетів із начинкою чудово підходить як для обіду, так і для вечері. Готувати їх можна на повсякденний, так і на святковий стіл.
Інгредієнти
Для яєчних млинців
Яйця курячі – 2 шт.
Сіль – 0.5 ч. л.
Цукор – 0.5 ч. л.
Гарбузове пюре – 300 г
Борошно – 150 г
Молоко 2,5% – 200 мл
Гаряча вода – 100 мл
Олія – 3 ст. л.
Для фаршу
М’ясний фарш – 400 г
Яйця курячі – 1 шт.
Спеції до фаршу – за смаком
Цибуля – 1 шт.
Холодна вода – 50 мл
Твердий сир – 100 г
Сіль – 1 ч. л.
Для заливки
Яйця курячі – 1 шт.
Молоко 2,5% – 100 мл
Як приготувати
Збийте яйця з сіллю та цукром. Додайте гарбузове пюре і ретельно перемішайте вінчиком. Поступово всипайте просіяне борошно, постійно перемішуючи до однорідності. Потім влийте молоко і гарячу воду, а також 1 ст. л. олії, знову добре перемішуючи. Відставте тісто на 15 хвилин.
Приготуйте фарш: перемеліть м’ясо, додайте дрібно нарізану цибулю, яйце, сіль, спеції і все добре змішайте. Влийте холодну воду і вимішайте масу. Додайте тертий сир та ще раз ретельно перемішайте.
Смажте млинці звичним способом. Налийте на змащену олією сковороду черпак тіста та розподіліть його рівномірно. Смажте до золотистого кольору з обох сторін по 1-2 хвилини.
На млинці покладіть фарш і закрутіть їх рулетиками. Викладіть у форму, змащену олією. Яйце збийте з молоком і залийте цією сумішшю бризолі у формі. Випікайте 1 годину при температурі 180°C.
Готувати тонкі млинці справді просто, але не завжди вони виходять ідеальними. Чому це так? Важливо дотримуватись запропонованих пропорцій, хоча багато господинь готують “на око”. Gazeta.ua підготувала ряд дієвих порад, як приготувати відмінні млинці, які швидко зникнуть зі столу. Головне – правильно замішувати тісто, щоб уникнути грудочок.