Прищі, висипання та почервоніння на шкірі можуть бути наслідком вживання деяких продуктів.
Не йдеться про жирні страви чи їжу, смажену у фритюрі. Відповідно до думки дерматолога Мелані Палм, вони не провокують появу прищів.
Продукти з високим глікемічним індексом, навпаки, можуть бути причинами таких проблем, як стверджують фахівці Медичної школи Гарвардського університету.
До них в першу чергу належать рафіновані вуглеводи та цукор. Ця їжа швидше підвищує рівень глюкози в крові, що в свою чергу веде до різкого стрибка цукру. Ці коливання можуть активізувати різноманітні процеси в організмі, в тому числі ті, що відповідають за вироблення шкірного сала.
В результаті відбувається закупорка пор і формування прищів, вважає дерматолог Дженніфер Чвалек.
Дерматолог Джошуа Цайхнер також підтверджує цю точку зору, наголошуючи, що велика кількість цукру активує певні процеси в кровотоку, які здатні призводити до запалення шкіри.
Крім зазначених продуктів, він радить відмовитися від вживання коров’ячого молока, особливо знежиреного, пов’язуючи його споживання з проблемами шкіри.
Багато людей соромляться червоного обличчя під час фізичних навантажень у спортзалі. Зірковий тренер Аніта Луценко пояснила, чому виникає почервоніння і чи слід через це панікувати. За її словами, під час тренувань тіло перегрівається, і тепло виводиться через шкіру, внаслідок чого розширюються капіляри.