У кавовій культурі є загальноприйнятий стандарт пропорцій кави до води, який гарантує отримання смачного напою.
Для приготування насиченої кави з відмінним смаком варто використовувати дві столові ложки меленої кави на 250 мл води. Цей варіант вважається найсмачнішим, як зазначає портал Tastingtable.
Оскільки розміри столових ложок можуть варіюватися, для точності пропорцій варто запам’ятати, що дві столові ложки кави без гірки—оптимальний варіант. Це дозволить досягти точності в співвідношенні води і кави.
Як правильно наливати воду для найкращого смаку кави
Щоб ваша кава була дійсно смачною, використовуйте мірну склянку. Це допоможе вам точно визначити кількість води для однієї або декількох порцій напою. Професійні баристи під час додавання води враховують також ступінь обсмаження кавових зерен, оскільки це також впливає на смакові якості кави.
Для отримання максимально ароматного напою, якщо ви використовуєте світло обсмажені зерна, варто додати трохи більше води, ніж для темних. Цей простий трюк допоможе розкрити всі нюанси смаку обраного виду зерна і зробить вашу каву неймовірно смачною. Для приготування кави в кавоварці чи у турці рекомендується використовувати середній помел, щоб напій вийшов більш густим і насиченим.
Щоб покращити смак кави й повноцінно насолодитися його ароматом, ми радимо спробувати додати один з незвичайних інгредієнтів.
Існує п’ять добавок, які можуть підвищити якість вашої кави. Наприклад, щіпка солі. Невелика кількість великої рожевої або морської солі зроблять ваш напій більш ароматним, якісним та смачним.