Молода картопля у соусі песто: спробуйте новий смак страви цього сезону

Зберігайте рецепт молодої картоплі у соусі песто Фото: shuba

Усім відомий традиційний смак молодої картоплі з кропом, часником, вершковим маслом або шкварками.

Але спробуйте відкрити нові смаки цього довгоочікуваного овочу сезону.

Картопля з песто — це насправді неймовірно смачно.

Коли класичний італійський соус гармонійно поєднується з м’якою картоплею, це створює справжній кулінарний шедевр. До останньої краплі песто знікне з тарілки, запевняє shuba.

Щоб песто зберіг свій насичений зелений колір, найкраще подавати його з картоплею безпосередньо перед їдою.

Інгредієнти

Молода картопля – 1 кг

Кедрові горіхи – 15 г

Базилік – 50 г

Петрушка – 20 г

Лимон – 1 шт.

Пармезан – 20 г

Часник – 1 зубчик

Оливкова олія – 150 мл

Сіль за смаком

Чорний перець мелений – за смаком

Як приготувати

Добре промийте картоплю, потім покладіть її в каструлю і залийте холодною водою. Додайте сіль і доведіть до кипіння на високому вогні. Після закипання зменште вогонь, накрийте кришкою наполовину і варіть, поки картопля не стане м’якою, приблизно 20 хвилин.

Паралельно підсмажте кедрові горішки на сухій сковороді, поки вони не стануть ароматними і легенько підрум’яняться, приблизно 4 хвилини, постійно помішуючи.

Промийте базилік, петрушку і лимон. Відокремте листочки базиліку і петрушки, натріть цедру з лимона. Пармезан натріть на дрібній тертці.

У глибоку миску помістіть базилік, петрушку, лимонну цедру, тертий пармезан, підсмажені кедрові горішки, часник та оливкову олію. Змішайте все занурювальним блендером до отримання однорідної маси. Додайте лимонний сік за смаком, приправте сіллю і перцем, а потім ще раз ретельно перемішайте. Поливши песто зверху на картоплю, добре перемішайте.

Картопля — це популярний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Нещодавнє дослідження показало, що цей продукт менш шкідливий, ніж вважалося раніше. Вчені з’ясували, що споживання картоплі не веде до ожиріння або діабету.