Щоб варення вийшло густим і не текло після приготування, важливо знати кілька простих секретів.
Густота варення залежить не тільки від тривалості варіння, але й від правильного співвідношення інгредієнтів, вибору фруктів, а також від вживання натуральних загусників.
Від чого варення стає густішим
Вибір фруктів
Фрукти для варення слід обирати уважно. Уникайте повністю стиглих плодів, оскільки в них міститься менше природних загусників – пектину. Оптимально обирати трохи недозрілі ягоди та фрукти, адже вони здатні надати варенню необхідної щільності та текстури.
Додавання лимону
Є невеличкий секрет, відомий багатьом господиням – додавання лимонного соку як натурального загусника. Невелика порція свіжого соку лимона, додана під час варіння, значно підвищить в’язкість і щільність варення.
Відсутність води
Найкраще куховарити варення без води: ягоди слід пересипати цукром і дати їм можливість виділити сік. Тільки після виділення соку починайте процес варіння, що забезпечить кращу густоту та насиченість смаку.
Якщо у вас залишилось минулорічне варення чи навіть ще давніше, не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудовий десерт, який обожнюють діти – пастилу.
Домашня пастила – це смачні ласощі, які можуть стати відмінною альтернативою цукеркам до чаю і послужать хорошим перекусом під час робочого чи навчального дня.
Приготувати пастилу можна з свіжих ягід та фруктів, які попередньо проварюються, або з готового варення.