Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки

Чотири знаки, які можуть вказати на китайську гречку, а не продукцію українських фермерів. Фото: pinterest

Не вся гречка, яка представлена на прилавках магазинів, вирощена в Україні. Часто під виглядом “вітчизняної” продається імпортна крупа, зокрема з Китаю.

Вона має свої особливі характеристики, завдяки яким уважний споживач легко може виявити підміну.

Розкажемо, як за виглядом, ароматом і навіть смаком виявити, чи перед вами – китайська гречка.

Як розрізнити українську гречку від китайської

Форма та розмір зерна. Українська гречка має правильну тригранну форму з чіткими ребрами, а її зерно зазвичай більше і однорідне. В той час як китайська гречка має округлішу форму, нечіткі краї, вона значно менша і нерівномірна.

Колір зерна. Продукт українського виробництва зазвичай має світло-коричневий або кремовий відтінок, залежно від способу обсмажування. Китайська гречка часто має темно-коричневий колір, що може свідчити про надмірну термічну обробку або неналежне зберігання.

Аромат при варінні. Українська гречка має приємний аромат, знайомий багатьом з дитинства. Китайська продукція може видавати запах горілого або хімікатів. Це може свідчити про обробку хімічними речовинами.

Вміст рутину. Рутин – це природна сполука, що міститься в гречці і допомагає покращувати еластичність судин. У помірних кількостях він є дуже корисним для здоров’я. Проте вміст рутину в китайській гречці значно вищий. Надмір цього елемента може викликати алергічні реакції, головний біль і проблеми з травленням.

Каші здатні довго забезпечувати відчуття ситості. Ті, хто прагне схуднути, можуть обрати їх як ідеальний варіант, щоб уникнути почуття голоду за короткий час після їжі.

Вони покращують обмін речовин і надають енергію без зайвих калорій. Головне – вибрати правильні види та готувати їх без додавання цукру та жирних інгредієнтів.

Лікарі рекомендують вживання гречки для запобігання ожирінню. Ця крупа містить вітаміни, що запобігають анемії. Вона має низьку калорійність, всього 308 ккал на 100 грамів продукту.