Як сповна насолодитись відпочинком у форматі “All-inclusive” і не отруїтись: п’ять порад

Експерт надає рекомендації, як уникнути отруєнь під час відпочинку у форматі “все включено”. Фото: pinterest

Якщо ви плануєте відпочинок у форматі “все включено”, важливо враховувати потенційні ризики ще до прибуття в готель.

Їжа та напої в країнах, що розвиваються, можуть містити патогени та хвороби, такі як холера, черевний тиф і гепатит А, зазначає Грант Вінтер, що відповідальний за дотримання норм в страховій компанії Good to Go.

“Часто мандрівники страждають від блювоти та діареї через споживання забрудненої їжі або напоїв”, – підкреслює експерт у матеріалі для Daily Express.

Для того щоб мандрівники могли насолоджуватися своїми канікулами, Вінтер пропонує поради, щодо того, що робити і чого уникати, аби не провести тиждень в ліжку замість відпочинку.

Завжди обирайте бутильовану воду

Гостям курортів рекомендовано пити лише бутильовану воду, оскільки це найнадійніший варіант. Також слід перевірити, що кришка пляшки герметична перед споживанням.

“Якщо з якихось причин вам не вдається отримати бутильовану воду, споживайте лише кип’ячену водопровідну воду, або використовуйте таблетки хлору чи йоду для очищення води. Проте будьте обережні з використанням йоду – цей метод не найкращий для частого застосування”, – попереджає він.

Відвідуйте шведський стіл раніше

Експерт також рекомендує уникати вживання їжі, яка довго перебувала на столі, і намагатися приходити на шведський стіл “все включено” на початку, аби отримати свіжіші страви.

“Краще уникати їжі, над якою зависають мухи, і вживати тільки сирі фрукти та овочі, які ви самі очистили, щоб зменшити ймовірність захворювання”, – наголошує він.

Не додавайте лід у напої

“Не забувайте про ризик кубиків льоду в ваших напоях. Вони, як правило, виготовляються з неочищеної водопровідної води (хоча деякі великі курорти використовують бутильовану воду, тому завжди радимо це перевірити), що може призвести до хвороб”, – запевняє Грант.

Уважайте на можливість харчового отруєння

Перед тим, як замовити певні страви в екзотичних регіонах, вартоret добряче обдумати рішення, чи варто їх споживати і чи є вони безпечними. Якщо ви все ж таки наважились, переконайтесь, що їжа була приготовлена з дотриманням усіх санітарних норм.

“Вживання тропічної риби, яка не була належно приготована, може призвести до отруєння сигуатерою, а непастеризовані молочні продукти, наприклад, морозиво від вуличного продавця, можуть містити сальмонелу, кишкову паличку, лістерію або кампілобактер, що призводить до харчового отруєння”, – підкреслює експерт.

Не забувайте про особисту гігієну

“Хоча це може здаватися очевидним, особиста гігієна повинна бути пріоритетом номер один під час подорожі, щоб уникнути харчового отруєння і зарази. Завжди мийте руки після туалету і перед їжею або приготуванням їжі, а також беріть зі собою гель для дезінфекції рук, щоб користуватися ним у громадських місцях”, – додає Грант.

У данській столиці Копенгаген для туристів пропонують безкоштовні напої, їжу та розваги, якщо вони проявлять “екологічну відповідальність” під час подорожі.

Ця столиця, що займає третє місце у рейтингу найстійкіших міст світу, має намір активно пропагувати екологічно чисту поведінку серед понад 12 мільйонів гостей, які щорічно відвідують Копенгаген.