Алкоголь, зокрема вино, часто викликає похмілля, погіршуючи якість сну та зневоднюючи організм. Власне, алкоголь можна вважати токсином. Коли він потрапляє в організм, той активно намагається його вивести. Однак існують певні стратегії, які можуть допомогти уникнути неприємностей уранці після святкування.
Напередодні зимових свят видання CambridgeLive опублікувало поради від керівника компанії Elite Wine Refrigeration Каллума Дулі про те, як швидко подолати похмілля.
Ваше самопочуття після вживання алкоголю значною мірою залежить від рівня шлункової кислоти. Тому, згідно із словами Дулі, важливо дбайливо ставитися до свого травлення. Так, фахівці радять уникати вживання солодощів до та після вживання вина або інших алкогольних напоїв. Адже вино може викликати різке підвищення рівня цукру в крові.
Чому яйця ефективні для боротьби з похміллям
Яйця містять амінокислоти, зокрема авідин, які допомагають розщеплювати ацетальдегід. Вони також багаті мінералами і корисними речовинами, які покращують функціонування шлунка.
При розщепленні алкоголю в організмі формуються шкідливі сполуки, зокрема ацетальдегід. Завдяки яйцям ваш організм може швидше відновитися.
Як споживати яйця для подолання похмілля
Найкраще допомагають саме сирі яйця. Рекомендується вживати їх натщесерце вранці після вечірки, коли з’являються симптоми алкогольної інтоксикації.
Крім того, експерти стверджують, що одне яйце, випите кілька годин або навіть під час святкування, може допомогти уникнути похмілля взагалі.
Залежно від обставин, можна подолати неприємне похмілля протягом доби, вживаючи два визначені напої.
Основна причина похмілля — це вплив етанолу на організм. Ця токсична хімічна речовина є сечогінною, виводячи воду з вашого тіла та змушуючи частіше ходити до туалету. В результаті можливе зневоднення.