Віталій Кличко та Євген Клопотенко підписують меморандум. Фото: тг-канал Віталія Кличка «Це дасть можливість створити сучасну платформу для підготовки висококваліфікованих спеціалістів у сфері кулінарії, — зазначив він. — Майданчиком для втілення креативних рішень викладачів-практиків стане один з профільних київських коледжів. І цей заклад має стати прикладом якісної освіти, що орієнтована на реальні потреби ринку праці».
Віталій Кличко підкреслив, що для молоді відкриються нові можливості — сучасне навчання в оновленому освітньому просторі та інтеграцію з бізнесом і перспективи працевлаштування.
Він зауважив, що готувати конкурентоспроможні кадри, розвивати економіку столиці та впроваджувати інноваційні освітні рішення — це частина комплексної стратегії міста.
«Кухарі — одна з найбільш затребуваних професій серед молоді, яка вибирає професійно-технічну освіту. Тому й об’єднуємо зусилля, щоб модернізувати один із закладів професійно-технічної освіти столиці, — повідомив заступник голови КМДА, депутат Київради (фракція «УДАР) Валентин Мондриївський . — Це більше, ніж оновлення простору — це створення сучасних освітніх умов, що відповідатимуть найкращим стандартам підготовки кухарів, пекарів, рестораторів і готельєрів.
Наша мета — дати молоді освіту, яка відкриє їм двері у сферу гостинності не лише в Україні, а й у світі. І при цьому зберегти й розвивати українську гастрономічну спадщину».
Віталій Кличко, Валентин Мондриївський та Євген Клопотенко. Фото: тг-канал Віталія Кличка Віталій Кличко, Валентин Мондриївський та Євген Клопотенко. Фото: тг-канал Віталія Кличка За його словами, документ передбачає спільні зусилля міської влади та громадського сектору для популяризації комунального закладу професійної освіти. Зокрема, заплановано розширення переліку спеціальностей у сфері громадського харчування та готельного господарства, залучення інвестицій для модернізації навчальних приміщень, а також розроблення сучасних навчальних програм.
«Ми об’єднаємо потреби бізнесу, найкращі сучасні навчальні підходи, провідних експертів і створимо прецедент у професійно-технічній освіті України. Команда ГО „КУЛЬТ ФУД“ спільно з Міністерством освіти і науки вже працює над осучасненням професійних освітніх стандартів та навчальних матеріалів», — заявив Євген Клопотенко.
Співпраця включає впровадження інноваційних методик навчання, адаптацію освітніх програм для соціально вразливих груп, використання цифрових технологій та маркетингових інструментів у навчальному процесі.
Читайте також:
Смачно і поживно: у столиці презентували збірник з понад 600 рецептами для шкільних кухарів. Серед рецептів від команди Євгена Клопотенка — традиційні українські й популярні страви світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн.
Марія КАТАЄВА , «Вечірній Київ»