Для багатьох людей сало є звичним делікатесом. Але не всі впевнені, що його можна вживати часто чи у великих кількостях.
Gazeta.ua зібрала рекомендації щодо безпечного споживання сала для здоров’я.
На думку дієтологів, до вживання сала слід підходити так само, як і до інших продуктів, дотримуючись принципу міри — добре те, що в помірній кількості.
Якщо лікарі не забороняють, то не завадить з’їдати щодня невеликий шматочок сала. Проте важливо пам’ятати, що у кожної людини може бути своя індивідуальна норма споживання цього продукту.
Не рекомендується перевищувати обсяги споживання сала. Інакше організм може отримати надмірну кількість різних мікроелементів, що може викликати небажані наслідки. Незважаючи на те, що жири є важливим компонентом харчування, їх частка повинна залишатися невеликою.
За словами фахівців, дорослій людині рекомендовано споживати 12-20 грамів сала щодня. Протягом місяця безпечна норма не повинна перевищувати 150-200 грамів.
Але для того, щоб сало розкрило свої корисні властивості, його необхідно правильно вживати. Дієтологи зазначають, що сало є важливим джерелом вітамінів A, D, E, а також сприяє зміцненню кісткових тканин.
Необхідно пам’ятати, що надмірне вживання сала може призвести до накопичення жиру в печінці, що загрожує виникненням запальних процесів і серйозних захворювань.
Отже, лікарі закликають до помірності та рекомендують обмежуватись у споживанні сала, якщо у вас є проблеми з травленням, особливо з печінкою.
Унікальна українська національна кухня вважається однією з найсмачніших у світі. Її страви готують у різних куточках планети, і їх із задоволенням замовляють іноземці.
Деякі страви викликають у них захват і здивування. Що за українські страви приносить гастрономічне задоволення іноземцям, дізнаєтесь з Gazeta.ua.