Запечене м’ясо, риба, овочі та інші продукти не лише смачні, але й корисні. Часто їх готують у спеціальній фользі для запікання.
Проте, якщо фольги під рукою немає, не варто панікувати. Є щонайменше п’ять альтернатив, які можуть її замінити, як зазначає Gazeta.ua.
Слід пам’ятати, що замінники фольги повинні бути термостійкими, міцними та не містити шкідливих складових, які можуть виділитися під час приготування.
Рукав для запікання
Найкращим варіантом заміни фольги є рукав для запікання. Він виконує всі необхідні функції: захищає продукти від підгоряння та зберігає їхню соковитість.
Пергаментний папір
Для заміни фольги можна використовувати пергаментний папір. Він прекрасно справляється зі своїми завданнями, захищаючи продукти від підгоряння та утримуючи вологу.
Форма з кришкою
Також можна використати форму з кришкою. Проте перед запіканням її слід змастити олією з внутрішньої сторони, щоб страва не прилипала.
Силіконовий килимок
Силіконовий килимок може стати в нагоді під час запікання. Хоча він більше підходить як підкладка. Килимок запобігає пригоранню їжі, а деко — забрудненню. На ньому зручно випікати коржі, печиво, десерти. Він підходить і для запікання риби, м’яса, овочів. Але варто врахувати, що страва може підгоріти зверху та втратити соковитість.
Тонкий офісний папір
Можна використовувати й тонкий офісний папір для запікання. Проте перед цим його потрібно гарно змастити олією. Папір можна викласти на деко або сковороду, а зверху покласти продукти для запікання. Їх можна також загорнути в папір, зм’явши його для м’якості.
Борщ – це смачна та приваблива страва, яка завдячує своїм кольором соковитому та корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варення та смаження разом із іншими інгредієнтами.
Але є й менш поширений метод – запікання. За допомогою цього способу борщ набуває більш насиченого смаку та відтінку.