Кабачкові оладки вражають своєю простотою та смаковими якостями.
Золотиста хрустка скоринка, м’який нутрощ і свіжий аромат трав роблять їх чудовим вибором для сніданку, перекусу або легкої вечері.
Цей рецепт варто спробувати влітку, коли кабачки особливо соковиті та свіжі.
Американський актор і кулінар Стенлі Туччі поділився своїм легким рецептом кабачкових оладок, який передала йому бабуся, згідно з інформацією від Allrecipes.
Багато рецептів оладок потребують тривалого віджимання тертих овочів. Часто кабачки залишаються недостатньо сухими, що серйозно впливає на результат приготування.
Туччі ж пропонує інший варіант. Він радить помістити терті кабачки в друшляк на 30 хвилин, щоб з них стікали надлишки рідини. Потім достатньо кілька разів натиснути на кабачки, щоб видалити зайву воду, цього буде досить для приготування оладок за рецептом Туччі.
Оладки з кабачків
Інгредієнти для приготування
2 середніх кабачки
2 чайні ложки солі
1 яйце
1/4 склянки дрібно натертого сиру Пекоріно Романо
5 столових ложок борошна
1/4 склянки оливкової олії для смаження
Приготування
Натріть кабачки на терці, змішайте їх із сіллю та залиште в друшляку над мискою на 30 хвилин, щоб стікала рідина.
Відтисніть зайву воду з кабачків та перекладіть їх у миску. Додайте яйце, сир і 3 столові ложки борошна. Все гарно перемішайте виделкою.
Розігрійте олію на середньому вогні на антипригарній сковороді. Коли вона нагріється, викладайте тісто з кабачків столовою ложкою, обережно розплющуючи кожен оладок. Смажте до золотистого кольору — приблизно 3 хвилини з кожного боку.
Перекладіть оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб охолонули.
Існує багато варіацій страв із кабачків. У сезон їхнього дозрівання, Gazeta.ua пропонує три унікальні рецепти, за якими ви, напевно, ще не готували кабачки. Смачно, просто і зовсім по-новому!