Сніданок, який заряджає енергією: що додати в омлет, щоб не зголодніти до обіду

Ідеальний сніданок для будніх днів: як приготувати омлет зі шпинатом, грибами та сиром Фото: pinterest

Швидкий, смачний і поживний сніданок можна приготувати всього за кілька хвилин.

Омлет з грибами, сиром і шпинатом – це відмінний вибір для ранку.

Ця страва наповнена білками, вітамінами та мікроелементами.

Омлет з грибами, сиром і шпинатом

Складники

печериці – 150 г

яйця курячі – 4 шт.

сир твердий – 40 г

сметана – 1 ст. л.

шпинат – 30-50 г

зелена цибуля – 4 пера

олія оливкова – 1 ст. л.

сіль

чорний перець мелений.

Покроковий процес приготування

Спочатку розігрійте духовку до 200 градусів.

Видаліть жорсткі стебла зі шпинату, промийте листочки під проточною водою, обсушіть їх на паперовому рушнику і наріжте на менші частини.

Натріть сир на дрібній тертці.

Промийте гриби та зелену цибулю. Гриби наріжте пластинами, а цибулю подрібніть.

На сковороді розігрійте оливкову олію, потім обсмажте печериці на сильному вогні, додайте сіль, зелену цибулю та шпинат, перемішайте і викладіть в форму для запікання.

Збивайте яйця, сметану, чорний перець та сіль віночком. Вилийте суміш до форми з грибами та шпинатом, посипте тертим сиром і відправте в духовку на 10-15 хвилин.

Сніданок повинен бути не лише ситним, але й вишуканим. Один з варіантів, який вразить ваших близьких і піднесе настрій на весь день – це омлет, запечений в половинках болгарського перцю з ароматними травами та пармезаном.

Яскраві перці слугують ефектними “чашками” для ніжної яєчної маси, а пармезан додає унікального смаку. Такий сніданок виглядає дуже привабливо, готується легко і приносить справжнє кулінарне задоволення.