Перці не гнитимуть: як правильно збирати урожай

Перці можуть гнити одразу після збору. Фото: radiotrek.rv.ua

Перці, які зібрані з грядки, часто не мають тривалого терміну зберігання.

Досить часто вони починають гнити майже відразу. І справа не лише у невірних умовах зберігання овочів, про це повідомляє Gazeta.ua.

Згідно з досвідом професійних городників, причиною можуть бути серйозні помилки, допущені під час збору врожаю. Невірне зрізання перців з кущів може призвести до їх швидкої втрати.

Кожен перець слід зрізати так, щоб на ньому залишалася плодоніжка довжиною 4-5 сантиметрів.

Варто користуватися лише гострими ножицями, щоб уникнути пошкоджень. Дотримуючись цього простого правила, ви зможете значно покращити термін зберігання зібраних перців, і вони не почнуть гнити у перші дні чи тижні після збору.

Високі температури можуть стати причиною опіків на томатах, а також призвести до розвитку хвороб. У той же час, огірки можуть стати гіркими, жорсткими і дрібнішими.

Проте існує саморобне добриво, яке допомагає зміцнити рослини, щоб вони витримували спеку. Це сприяє зміцненню овочів і підвищує їх стійкість до несприятливих погодних умов.