Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг

Сирно-шпинатний пиріг: альтернативна версія грецької спанакопіти Фото: скриншот

Якщо ви є прихильником випічки з тіста філо, варто спробувати сирно-шпинатний пиріг.

Цей пиріг, натхненний класичною спанакопітою, поєднує в собі ніжний сир, свіжий шпинат і запах ароматних трав в ідеальній гармонії смаку та текстури. Приготувати його зовсім не складно, а виглядає він так, ніби його подали в ресторані на узбережжі.

Як приготувати цю смакоту вдома, продемонструвала фудблогерка Ірина Козачук.

Сирно-шпинатний пиріг

Інгредієнти:

350 г кисломолочного сиру

370 г фети

400 г шпинату

100 г зеленої цибулі

2 яйця

6 листів тіста філо

80 г вершкового масла

сіль (~0,5 ч. л., залежно від солоності фети)

чорний мелений перець

Приготування:

Візьміть форму розміром 20*30*6,5 см. Шпинат наріжте дрібно та викладіть в миску. Додайте кисломолочний сир, фету і дрібно нарізану цибулю. Посоліть, поперчіть, додайте яйця і ретельно перемішайте.

У форму викладіть 2 листи філо так, щоб вони заходили на боки, змастіть розтопленим маслом. На дно покладіть лист філо, змащений маслом, і викладайте половину начинки, розрівнюючи її. Закрийте тістом філо, змастіть маслом, на поверхню викладіть другу половину начинки, знову закрийте тістом, загорніть боки та змастіть маслом ще один лист філо, складений удвічі.

Краї акуратно підгорніть за допомогою кондитерського шпателя. Змастіть верх маслом, посипте кунжутом і наріжте на порційні шматочки гострим ножем.

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин до зарум’янення. Дайте охолонути, і можливо смакувати.

Приготувати традиційний пиріг із Середземномор’я можна з легкістю вдома.

Мова йде про грецьку спанакопіту, для якої знадобляться тісто філо, сир фету, шпинат і ароматні спеції.

Спанакопіта відмінно смакує на сніданок або як перекус протягом дня. Цей пиріг обов’язково стане улюбленим у вашій родині.