Сирна запіканка – це неймовірно смачна, корисна та поживна страва, яка чудово підходить для сніданку або перекусу протягом дня. Її охоче смакують як дорослі, так і діти.
Фудблогерка Наталія Жук поділилась простим способом приготування сирної запіканки.
“Такої запіканки з сиру ви ще не пробували”, – стверджує кулінарка.
Сирна запіканка
Інгредієнти
450-500 г кисломолочного сиру
2 яйця
100 г сметани
60-80 г цукру
10 г ванільного цукру
25 г кукурудзяного крохмалю
150-200 г ягід (лохина, малина) + кукурудзяний крохмаль
Ванільний пудинг за бажанням (готуємо по інструкції)
Форма 22 см на 12 см.
Приготування
У глибоку миску викладаємо близько 500 грам кисломолочного сиру. Додаємо 2 яйця, 100 грам сметани, цукор, ванільний цукор та 25 г кукурудзяного крохмалю. Все це ретельно змішуємо за допомогою блендера.
Далі форму застеляємо пергаментом і перекладаємо сирну масу.
200 грам ягід, у моєму випадку це лохина та малина, присипаємо кукурудзяним крохмалем і викладаємо зверху на сир. Розрівнюємо та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, після чого вимикаємо духовку і залишаємо запіканку ще на 20 хвилин.
Поки запіканка готується, я вирішила приготувати ванільний пудинг. Слідуючи інструкціям, розмішала з молоком, поставила на вогонь, додала цукор і варила на малому вогні до загустіння.
Коли запіканка готова, виймаємо її з духовки й даємо повністю охолонути.
“Поливаємо пудингом або, за бажанням, згущеним молоком. Нарізаємо та насолоджуємося. Вона виходить дуже ніжною всередині. Проте малина не залишила найкращих вражень, краще використовувати лише лохину”, – радить Наталія Жук.