У спекотний серпневий вечір стратегія вечері, яка не буде обтяжливою для організму, але буде смачною та насиченою, є ідеальною.
Gazeta.ua пропонує рецептуру легкого салату, що містить білки, свіжі овочі і корисні жири.
Салат “Літній вечір” з тунцем, авокадо та нутом
Цей салат – справжня знахідка в літню пору. Він не вимагає тривалого приготування на плиті, тож ви не будете додатково розігрівати кухню. У ньому поєднуються білки (тунець, нут), корисні жири (авокадо, оливкова олія) та безліч вітамінів із свіжих овочів.
Інгредієнти:
Листя салату (наприклад, мікс салатів, рукола або латук) – 1 пучок
Тунець консервований у власному соку – 1 банка (185 г)
Авокадо – 1 шт. (стигле)
Помідори чері – 10-12 шт.
Огірок – 1 шт.
Нут консервований – 1/2 банки (200 г, промитий)
Червона цибуля – 1/4 шт.
Свіжа зелень (петрушка або кріп) – невеликий пучок
Для заправки:
Оливкова олія – 3 ст. л.
Сік лимона – 1 ст. л.
Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
Сіль, чорний перець – за смаком
Як приготувати
Почніть з овочів: листя салату ретельно промийте та порвіть руками. Помідори чері розріжте навпіл, огірок наріжте кубиками, а червону цибулю тонкими півкільцями.
Розпочніть підготовку інших інгредієнтів: авокадо очистіть, видаліть кісточку та наріжте кубиками. З тунця злийте рідину й розімніть його виделкою. Нут промийте під проточною водою.
Приготуйте заправку: в невеликій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль та перець. Ретельно збийте вінчиком, аби соус став однорідним.
Зберіть салат: у великій мисці поєднайте усі підготовлені овочі, тунець, нут та авокадо.
Заправте та подавайте: полийте салат приготованою заправкою і обережно перемішайте. Прикрасьте свіжою зеленою. Подавайте безпосередньо, поки салат залишається свіжим і хрустким.
Ця вечеря не тільки освіжить, але й створить відчуття ситості без тяжкості в шлунку.
Приготувати ідеальне овочеве суфле, яке сподобається як дорослим, так і дітям, зовсім не складно. Це корисна альтернатива звичним запіканкам.
Таке суфле легке, повітряне і, що важливо, його легко приготувати з доступних сезонних овочів.