Знижує ризик смерті від деменції: назвали олію, яка впливає на серце

Дієтологиня зазначила, що олія позитивно впливає на серце та судини. Фото: pinterest

Оливкова олія може надавати позитивний вплив на серцево-судинну систему завдяки вмісту мононенасичених жирів, які є корисними для серця.

Дієтологиня Менді Енрайт в інтерв’ю для Eatingwell зазначила, що в оливковій олії є ще один важливий елемент — поліфеноли.

Ці поліфеноли є потужними рослинними сполуками з антиоксидантними властивостями. Грецькі дослідники вирішили глибше дослідити поліфеноли в оливковій олії екстра-класу.

Дослідження показало, що група, яка споживала оливкову олію з високим вмістом фенолів, продемонструвала суттєве покращення загального рівня холестерину в крові в порівнянні з групою, яка використовувала олію з низьким вмістом фенолів у великих дозах.

В експерименті застосовувалася оливкова олія першого віджиму, а не звичайна, що має світліший відтінок і смак.

Оливкова олія є важливим складником середземноморської дієти, вона підтримує загальне здоров’я та зменшує ймовірність розвитку ряду захворювань, зокрема серцево-судинних. Дослідження також свідчать, що вона може знизити ризик смерті від деменції.

Регулярне споживання кавуна сприяє гідратації організму, покращує стан шкіри, функціонування серцево-судинної системи та контроль ваги.

Дієтологи радять обирати свіжий кавун, а не соки, оскільки при віджиманні знижується кількість клітковини.

Водночас експерти попереджають про популярні в соціальних мережах дієти з кавуном, коли люди дотримуються такого раціону кілька днів. Це може спричинити дефіцит необхідних речовин та дати лише короткостроковий результат.