Заморожені креветки з магазину можуть стати основою закуски, яка вразить навіть найвибагливіших гастрономів.
Трохи спецій – і ви отримаєте ідеальну закуску для дружніх зустрічей.
“Приготування займає всього кілька хвилин. Відмовитися неможливо,” – ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.
Креветки в пиві і до пива
Складники:
Варено-морожені креветки – 600-800 г;
Часник – 5 зубчиків;
Масло – 50 г;
Темне пиво – 180 мл;
Пучок кропу;
Копчена паприка – 1 ч.л;
Сіль та перець за смаком.
Приготування
Часник очистіть і подрібніть.
У сковороді розтопіть масло, додайте часник та прогрівайте кілька секунд до розкриття аромату.
Викладіть креветки (можна не розморожувати) та швидко обсмажте на сильному вогні.
Додайте пиво, паприку, сіль і перець, зменшіть вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини, щоб рідина трохи випарувалася.
Долайте подрібнену зелень.
Подавайте гарячими з соусом, що утворився в сковороді.
Після насиченого дня хочеться смачно повечеряти, але без тривалого готування. Легка вечеря — це не лише про швидкість, а й про користь.
Ось 10 простих ідей, які можна приготувати з доступних інгредієнтів. Ці страви не набриднуть і обов’язково стануть вашими фаворитами у повсякденному меню.