У Київській області з початку року зареєстровано вже шостий випадок захворювання на ботулізм.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.
Відомо, що захворів молодий чоловік, який споживав в’ялену непатрану рибу, приготовану вдома. У нього спостерігалися: нудота, блювання, біль у животі та м’язах, а також спрага. Хлопця спочатку госпіталізували до терапевтичного відділення.
Згодом у нього з’явилися порушення зору і мови, у зв’язку із чим хворого перевели до реанімаційного відділення. На даний момент його стан є важким, зазначили в Держпродспоживслужбі. Наразі триває санітарно-епідеміологічне розслідування.
«Ботулізм є серйозним захворюванням, яке виникає внаслідок споживання продуктів із токсинами, що виробляються Clostridium botulinum. Цей токсин вважається одним з найсильніших відомих біохімічних отрут», — вказується у повідомленні.
Причини виникнення ботулізму можуть включати не лише споживання консервів з м’яса, грибів, овочів і фруктів (як домашнього приготування, так і придбаних на стихійних ринках), а також консервів у здутих банках і продуктів із пліснявою, а й копченості, солоні та в’ялені продукти, виготовлені в домашніх умовах.
Ботулізм — це харчова токсикоінфекція, яка в першу чергу вражає центральну нервову систему людини. Симптоми зазвичай з’являються через 3-4 години після споживання зараженої їжі.
Також читайте на «Вечірньому Києві»: