Картоплю приготують майже щодня в різних варіантах більшість українських сімей.
Отже, вирощування, догляд та збирання картоплі — це глибока традиція. Це не лише смачний продукт, а й важливе джерело багатьох поживних речовин. Gazeta.ua пояснює, як правильно зберігати картоплю на кухні.
Зазвичай картоплю залишають у холодильнику або в сухому, прохолодному та темному місці на кухні.
Якщо в холодильнику достатньо місця, картоплю можна зберігати в нижньому відділенні для овочів. Важливо, щоб вона не контактувала з продуктами, які виділяють етилен, такими як яблука, оскільки це може прискорити її псування.
Якщо немає можливості зберігати картоплю в холодильнику, варто знайти прохолодне, сухе і темне місце на кухні. Дуже важливо, щоб на картоплю не потрапляло пряме сонячне світло, адже це може призвести до її зеленіння.
Ще можна використовувати сітку або кошик. Зберігання картоплі у кошику чи сітці забезпечить якісну циркуляцію повітря. Також картоплю можна тримати в паперовому мішку — це дозволяє зменшити вологість.
Не рекомендується зберігати картоплю біля цибулі чи часнику, оскільки ці овочі виділяють етилен, що може призвести до раннього псування. Регулярно перевіряйте запаси картоплі і видаляйте будь-які проростки, щоб перешкоджати її псуванню.
Щоб зберегти свіжість картоплі, важливо створити відповідні умови для її зберігання.
Температура повинна бути приблизно +7°C до +10°C. Найкраще місце для зберігання картоплі — це прохолодний підвал або спеціальний холодильник для овочів. Простір для зберігання картоплі має бути з хорошою вентиляцією, щоб уникнути накопичення вологи та неприємних запахів. Дотримуючись цих рекомендацій, картопля залишиться свіжою та смачною протягом тривалого часу.
Виявляється, картопляне лушпиння не завжди потрібно викидати. Його можна використати з користю. Gazeta.ua зібрала кілька ідей щодо застосування картопляного лушпиння.
На кінець зими знайти свіжу капусту на ринку чи в магазині вкрай важко. Якщо капусту зберігати неправильно, вона може втратити до весни значну частину вітамінів, стати рихлою і втратити смак. Тому важливо знати, як і де зберігати капусту взимку, щоб вона залишалася свіжою до весни.