Гаряче
27 Вер 2025, Сб

П’ять щоденних продуктів для полегшення болю при артриті

Лікарі назвали продукти, які треба їсти щодня при артриті Фото: unimed

Включення певних продуктів у раціон може значно знизити запальні процеси при артриті.

Протизапальна дієта може суттєво допомогти в зменшенні болю при артриті, повідомляє Express.

“Хоча вони не здатні повністю вилікувати артрит, проте додавання цих продуктів у ваше меню може полегшити симптоми та покращити загальний стан суглобів”, — зазначив лікар Суні Патель.

Ось п’ять “найкращих” протизапальних продуктів, що здатні знизити біль і набряки в суглобах при артриті.

Жирна риба

Риба, багата омега-3 жирними кислотами, така як лосось, скумбрія, сардини та форель, може допомогти зменшити біль і скутість суглобів у людей, які страждають на артрит, заявляє лікар.

Доктор Патель рекомендує вживати мінімум дві порції жирної риби на тиждень, з кожною порцією вагою від 85 до 120 грамів, для отримання “такої жаданої” дози омега-3.

Куркума

Ця спеція славиться своїми потужними протизапальними та антиоксидантними властивостями завдяки наявності куркуміну.

ВООЗ вважає, що добова норма куркуми становить від нуля до трьох міліграмів на кілограм маси тіла.

Імбир

Імбир, незалежно від способу його споживання – в напоях або стравах – має природні протизапальні властивості, які можуть зменшити біль при артриті.

Лікар радить додавати до своєї щоденної дієти одну-дві чайні ложки свіжого імбиру або імбирного порошку.

Ягоди

Ці фрукти є багатими антиоксидантами та протизапальними сполуками, що може допомогти знизити запалення та окислювальні процеси в організмі.

Намагайтеся споживати хоча б одну чашку ягід щодня, включаючи їх у свій раціон фруктів, для отримання доброго джерела антиоксидантів.

Зелень

Листова зелень, така як шпинат та капуста, є природними джерелами вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які допомагають у боротьбі із запаленням. Тому лікар радить вживати порцію листової зелені щодня у вигляді салатів.

Кількість кожного з цих протизапальних продуктів може варіювати залежно від індивідуальних факторів, таких як вік, стать, рівень фізичної активності та загальний раціон харчування, але загальні рекомендації можуть дати позитивний результат, підсумував експерт.

Ревматоїдний артрит розвивається у тричі частіше у жінок, ніж у чоловіків. Люди будь-якого віку можуть потрапити в зону ризику, особливо ті, хто має вік 30-60 років.

Причини виникнення цього захворювання можуть включати стрес, ожиріння, порушення обміну речовин, спадковість, гормональні зміни чи вагітність. Хвороба може проявлятися ранковою скутістю в суглобах кистей. Пацієнт може не в змозі стиснути руку в кулак протягом 30 хвилин і більше. Суглоби постійно болять, а шкіра навколо них набрякає та червоніє.