Вісім смачних страв з гарбуза для яскравої осені.

Фото: instagram.com/shajevska_olha

Восени настав час гарбуза.

Цей яскравий овоч вважається справжнім суперфудом. Він містить велику кількість вітамінів, клітковини та антиоксидантів, що підтримують імунітет у холодну пору року.

З гарбуза можна приготувати багато смачних та корисних страв.

Нутриціолог Ольга Шаєвська поділилася шістьма ідеями, які страви можна приготувати з ароматного гарбуза.

“З нього можна зробити безліч страв: від ніжного супу до здорового десерту. Це ідеї страв з гарбуза, які зроблять осінь яскравою та смачною”, – зазначає Ольга Шаєвська.

У переліку – крем-суп, оладки, хумус, салат.

Чому варто вживати гарбуз саме восени

Гарбуз багатий на вітамін С і бета-каротин, які допомагають організму протистояти застудам у сезон вірусних інфекцій.

Вітаміни групи B і повільні вуглеводи забезпечують відчуття ситості та заряд енергії у похмурі дні.

Клітковина сприяє нормалізації роботи кишківника, що є особливо важливим після важких літніх або святкових страв.

Детокс-ефект. Гарбуз сприяє виведенню надлишку рідини та токсинів із організму.

Антиоксиданти сповільнюють процеси старіння та підтримують здоровий відтінок шкіри, що важливо в період сухого повітря та недостачі сонця.

Восени гарбузи найбільш соковиті та багаті на поживні речовини, адже настає їхній пік зрілості.

Швидкий, легкий та некалорійний сніданок можна приготувати без особливих зусиль. Спробуйте струдель у лаваші з гарбузом.
Він чудово підходить для тих, хто не любить витрачати час на приготування тіста.