Готові кулінарні рішення: як приготувати вечерю за 15 хвилин

Для багатьох українців на сьогодні пріоритетами стали улюблене хобі, родина та відпочинок. Люди вже не хочуть проводити вільний час, стоячи по кілька годин біля плити на кухні. Тому шукають сучасні рішення – обирають готові страви. Бо це зручно, якісно та доступно. І головне – допомагає заощаджувати дорогоцінний час, звільняти хвилини на улюблене.

У спецпроєкті Gazeta.ua ми розкажемо, як “Легко!” робить якісну їжу доступною без зайвих зусиль, поєднує швидкість приготування та бездоганний смак. Українці діляться історіями, як їм завдяки готовим стравам вдалося спростити приготування їжі та насолоджуватися життям без зайвих клопотів.

Я втомився(лася) готувати

36-річна Галина Павлів:

– У родині мого чоловіка культ їжі. Його мама може прокинутися о шостій ранку, аби приготувати кілька страв на сніданок. Витратити цілий день, щоб наліпити повну морозилку вареників і пельменів, насмажити млинців з трьома видами начинки. Чоловікова сестра майстриня з випічки та десертів. Перед великими святами їхня родина цілий тиждень присвячує приготуванню їжі та стільки ж – після свят, щоб усе доїсти.

У моїй сім’ї такого ніколи не було. Мене вчили свій час проводити цікаво та з користю. Коли вийшла заміж, то спершу теж намагалася готувати щодня по кілька страв. Потім зрозуміла, що так не можу й не хочу. Коли сказала чоловікові, він аж зрадів: “З дитинства пам’ятаю маму на кухні у фартуху. І не хочу, щоб наші діти бачили тебе такою”. Замість стояння біля плити час можна прекрасно провести в кінотеатрі, дитячому центрі чи в парку. У нашій морозилці завжди є заморожені нагетси, піца, крильця Crispy, булочки з різними начинками. Вони потребують мінімальних зусиль і часу на приготування – 5-15 хвилин у духовці чи аерогрилі. Також часто після роботи на вечерю беремо готові страви – гречку з курячими котлетами, супи чи салати.

29-річна Ольга Марчишин:

– До декретної відпустки я працювала копірайтеркою. Завжди була організованою: зранку складала список справ до вечора встигала все виконати. Ще під час декрету доньку віддала в дитячий садок, але в офіс вирішила не повертатися обрала фриланс. Проте робота вдома не була такою продуктивною, як раніше в офісі.

Я не розуміла причини, адже дитина в садку, ніхто не заважає. Проаналізувала все і зрозуміла: надто багато часу проводжу на кухні. Здається, нічого складного в тому, щоб приготувати сніданок. Але через кілька годин переривала роботу на приготування обіду. Згодом знову йшла на кухню, бо сім’я чекала на вечерю. Роботу доводилося відкладати на ніч. Через декілька тижнів такого розпорядку зрозуміла, що довго не витримаю – треба обирати між кухнею та роботою. Бо через постійне стояння біля плити не мала достатньо часу на сон, спілкування з родиною, не могла виділити зайву хвилину на улюблене хобі.

Одного вечора чоловік запропонував купувати готову їжу. Це зручно – мінімум зусиль і максимум результату. Широкий асортимент – є страви на будь-який смак. Переконана: саме готова їжа мене врятувала від безсонних ночей і звільнення. Тепер можу легко витрачати більше часу на те, що справді важливо.

32-річний Андрій Носовський:

Коли купив власну квартиру, ретельно спланував кухню, придбав якісний посуд, приладдя, яке мені подобалося. Мріяв, що швидко опаную кулінарію і дивуватиму гостей своїми шедеврами. Першим кулінарним експериментом стали суші для моєї дівчини, але щось пішло не так. Після вечері вона сказала, що на дієті. Готувати більше нічого не треба, їстиме у мене вдома лише фрукти.

Та я не здавався. Запросив друзів подивитися футбол і взявся готувати пасту. Але й цього разу не впорався: тісто вийшло, як цемент. Друзі замість футболу допомагали прибирати кухню. Наступного разу прийшли в гості зі своєю їжею.

Врешті я змирився, що кухаря з мене не вийде. Навіщо витрачати стільки часу та грошей, якщо потім харчі опиняються у сміттєвому відрі? На щастя, існує готова їжа. У морозилці постійно маю нагетси, крильця і стрипси. Нарізаю овочі, додаю соуси – і смачна страва готова, навіть у такого новачка в кулінарії, як я. Якщо хочеться домашньої кухні, купую пюрешку чи гречку з курячою котлетою. Усе легко: розігрів і смачно поїв.

45-річний Юрій Яцко:

– Я з дитинства люблю смачно поїсти. Моя дружина, скуштувавши будь-яку страву, легко визначить, які там інгредієнти. Я надаю перевагу м’ясу, дружина рибі. Але в нас є велика проблема: ми кулінарні теоретики. Ніхто з нас не вміє смачно готувати. Та ще й часу бракує. Жартуємо, що наш талант їсти, а не стояти біля плити на кухні. Тому часто надаємо перевагу готовій їжі. Коли запрошуємо гостей, то не готуємо традиційних страв. Обираємо сучасні продукти – піцу, класичні нагетси і Nacho Style, крильця Crispy, курячі стрипси. До кави чи чаю подаємо булочки з різними начинками. Усе готується легко – 5-15 хвилин у духовці. Завдяки готовим стравам маємо більше часу на приємне спілкування з гостями.

Чесно скажу, я і свою маму на готову їжу підсадив. Каже: “Батько навіть не відрізнив, що курячі котлети не домашні”. А вона час, який мала витратити на готування, витратила на улюблене – сходила на манікюр.

Як продукція “Легко!” допомагає заощаджувати час

Класичні курячі крильця у хрусткій паніровці

Як приготувати:

Крок 1 – 1 кг курячих крилець промити й обсушити, розрізати на частини

Крок 2 – збити яйця з молоком, додати сіль, перець, паприку, сухий часник, орегано. Покласти в цю суміш крильця на 30 хв.

Крок 3 – підготувати три миски: в одну насипати борошно, в другу залишки яєчної суміші, у третю панірувальні сухарі.

Крок 4 – обваляти кожне крильце спочатку в борошні, потім у яйці, далі в сухарях.

Крок 5 – у глибокій сковороді або фритюрниці розігріти олію до 170-180°C.

Крок 6 – посмажити крильця до золотавої скоринки приблизно 7-10 хв. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Орієнтовний час приготування крилець за класичним рецептом – 60 хв.

Крильця Crispу від “Легко!” – 15 хв. у духовці або аерогрилі

Економія часу – 45 хв.

Що можна зробити за 60 хвилин:

– прочитати в середньому 50 сторінок книжки

– пройти близько 6 тис. кроків

– подивитися нову серію улюбленого серіалу

– послухати корисну лекцію

– зробити оздоровче тренування

ФАКТИ ПРО ПРОДУКЦІЮ “ЛЕГКО!”

– Страви “Легко!” готуються 5-20 хв. у духовці чи аерогрилі

– “Легко!” дотримується високих стандартів якості. Виробництво входить до четвірки найбільш високотехнологічних підприємств Європи.

– Продукція експортується в Нідерланди, Словаччину, Швейцарію, Велику Британію, Молдову, Грузію, ПАР, ОАЕ, КСА, Марокко.

– П’ять технологічних ліній “Легко!” щоденно виготовляють 60 тонн їжі – 25% охолодженої та 75% замороженої. У лінійці бренду є мʼясні продукти, піца, хлібобулочні вироби. Також готові страви “Їж Легко!” –

різноманітні курячі котлети з гречкою або картопляним пюре, паста, плов, млинці, різні супи та салати.

ЧОМУ ОБИРАЮТЬ “ЛЕГКО!”

– Зручність мінімум зусиль, максимум результату. Страви можна приготувати за 5-20 хв.

– Якість використовуються перевірені інгредієнти, дотримуються високі стандарти виробництва, щоб споживач отримував найкраще.

– Доступність “Легко!” пропонує рішення, які підходять для будь-якого ритму життя незалежно від кулінарних навичок чи рівня зайнятості.

– Смак заморожені та готові страви “Легко!” – це смачна їжа, що приносить задоволення.

– Сучасність продукція “Легко!” відповідає сучасним трендам харчування та стилю життя багатьох українців.

– Порятунок від рутини – кожен може готувати улюблені страви за лічені хвилини й витрачати більше часу на те, що справді важливо (карʼєру, хобі, відпочинок, подорожі).

Люди почали цінувати свій час

Україна посідає третє місце у світі за кількістю годин, які люди проводять біля плити, зазначає шеф-кухар “Легко!” Алік Мкртчян.

“За кордоном раніше зрозуміли переваги готової їжі. У деяких країнах є навіть супермаркети, де взагалі немає, наприклад, сирого м’яса. Україна поступово приходила до ринку готової їжі. Почалося це з маленьких магазинчиків та замовлень у ресторанах доставка піци та іншої продукції. Тепер усе більше українців починає цінувати свій час і усвідомлює, що його можна провести з більшою користю”, розповідає Алік Мкртчян.

Готова кулінарія це сучасне рішення для багатьох, тому що люди почали цінувати свій час, зазначає шеф-кухар.

“Люди розуміють, що години, проведені на кухні, можна використати для чогось кориснішого. Тим паче, що готові страви це доступно та якісно. Сучасний підхід українців: навіщо мені стояти біля плити, якщо швидше та дешевше буде купити саме те, що я хочу цієї хвилини?” каже Алік Мкртчян.

Поради від шефа Аліка Мкртчяна

1. Продукція “Легко!” називається так, бо з нею все дуже легко. Головне – дотримуватися інструкції на пакованні. Там зазначено оптимальний час приготування, які кухонні гаджети використати. Довіртеся професіоналам, які розробляють цю їжу. Тоді отримаєте страву, яка здивує смаком.

2. Багато українців дотримується збалансованого харчування. Аби скласти повноцінний раціон, продукцію “Легко!” можна доповнити, наприклад, салатом. Встигнете його зробити, поки крильця Crispy або філе в обсипці Chiken Strips запікаються в духовці.

3. До мінібулочок із листкового тіста з мʼясною чи фруктовою начинками можна зробити чай, каву і насолоджуватися. Така трапеза принесе ще більше радості, якщо доповнити її спілкуванням із друзями чи рідними.

4. Для дитячих свят ідеально підійдуть різні види нагетсів діти їх дуже люблять. Якщо плануєте вдома приготувати шаурму, використовуйте філе в обсипці Chiken Strips.

5. Готову піцу “Легко!” достатньо розігріти протягом 7 хвилин – і можна смакувати. Раджу також експериментувати, доповнювати новими смаками. Наприклад, узяти сирну піцу “Легко!” за основу і додати морський коктейль. Або до м’ясної піци “Легко!” додати гострий соус отримаєте новий смак.

Джерело