Бита редиска: як приготувати хрустку та пікантну весняну закуску

Тренд весни: як приготувати биту редиску на закуску Фото: скриншот

Бита редиска – це проста, але неймовірно смачна весняна закуска, яка точно здивує не лише вас, а й гостей.

Хрустка текстура, легка пікантність і яскравий аромат завдяки спеціям і зелені роблять цю страву ідеальним доповненням до м’яса, риби або просто шматочка хліба з маслом.

Готується за лічені хвилини, а смакує так, ніби над нею чаклував шеф-кухар. Рецептом поділилась в instagram фудблогерка з ніком vita_vorotniuk.

Бита редиска

Інгредієнти

Редиска – 250 г

Часник – 2 зубчики

Петрушка кілька гілочок (можна замінити на кінзу або кріп)

Духмяний перець – за смаком

Сіль – 0,5 ч. л.

Винний оцет – 1 ст. л.

Олія – 2 ст. л.

Як приготувати

Легенько відбийте редиску, щоб вона трохи потріскалася.

Перекладіть в банку, додайте часник, петрушку, перець, сіль, оцет та олію.

Закрийте банку та гарно струсіть, щоб усе рівномірно перемішалося.

Відправте у холодильник на 30 хвилин, але ще смачніше буде, якщо залишити на ніч.

Ідеально смакує з м’ясом, рибою або просто з хлібом.

Хрусткою та соковитою домашньою редискою можна смакувати вже за місяць і навіть менше. Це цілком реально, якщо правильно вибрати час для посіву та доглядати за рослиною.

Обирайте ранні сорти, які можуть дозріти за 20-30 днів. Ранні сорти висаджують у березні-квітні, коли ґрунт прогріється до +2°C, а повітря – до +15-18°C.


Джерело