Між червоними і жовтими помідорами існують значні відмінності.
Жовті томати менш кислі, у них більше м’якоті. Вони безпечні для людей з алергіями та розладами травлення.
Такі плоди мають менше калорій.
Крім того, жовті помідори багаті на залізо, цинк, фосфор, фолієву кислоту та ніацин. Завдяки високому вмісту вітаміну А вони мають свій унікальний колір.
Проте, в них мало бета-каротину (провітамін А) і лікопіну.
Жовті помідори цінуються за можливість їх споживання навіть маленьким дітям під час дієт.
Вони, до речі, солодші за червоні.
Однак не слід зловживати такими помідорами, адже вони можуть спричинити утворення каміння в нирках завдяки високому вмісту крохмалю.
У свою чергу, червоні помідори мають вищу калорійність. В них більше клітковини та вітаміну С.
Червоний колір томатів зумовлений пігментом лікопіну, який сприяє профілактиці серцевих і онкологічних хвороб, а також знижує ймовірність розвитку катаракти та запальних захворювань.
Важливо, щоб червоні плоди вживалися вагітними жінками та матерями, що годують.
Щоб отримати максимальну користь від томатів, їх слід споживати регулярно, але в міру.
Зберігайте помідори в темному, сухому місці, адже в холодильнику їх корисні властивості можуть зменшитися.
У спекотні літні дні підвищується ймовірність сонячних опіків. Чи знаєте ви про продукти, які можуть допомогти захистити вашу шкіру від ультрафіолету? Вони забезпечують природний захист від сонця зсередини.
Сезон помідорів ідеально співпадає з літніми місяцями високої ультрафіолетової активності. Ці яскраві плоди також забезпечують природний сонцезахисний ефект завдяки вмісту поліфенолів, каротиноїдів (зокрема лікопіну) та вітаміну С. Додавайте їх до салатів, супів, соусів або пасти — з стиглими помідорами неможливо помилитися.