10 квітня у всьому світі відзначають День банана. Це смачний, поживний та улюблений мільйонами фрукт.
Якщо вам здається, що банани годяться лише для перекусу або смузі, настав час змінити уявлення.
Gazeta.ua ділиться трьома рецептами, які варто спробувати приготувати.
Банани на грилі
Інгредієнти
4 банани
80 г чорного шоколаду
30 г мигдалю.
Як приготувати
Ретельно промийте та протріть рушником 4 банани. Зробіть в кожному банані досить глибокий розріз вздовж.
Вкладіть в кожен банан кілька шматочків шоколаду, так щоб вони глибоко увійшли в плід. Мигдаль подрібніть ножем.
Запікайте банани на решітці для гриля протягом 15 хвилин або поки нижня частина бананової шкірки не потемніє, а шоколад не розплавиться.
Перед подачею посипте банани мигдалем. Їжте десерт ложкою або поріжте і їжте разом зі шкіркою.
Шведська піца з бананами

Інгредієнти
2 коржі для піци індивідуального розміру
соус для піци
2 стиглі банани
карі-порошок
Копчений сир, натертий на тертці
Інший сир, натертий на тертці (будь-який, який ви любите, зазвичай це суміш моцарели та чедеру)
Як приготувати
Викладіть тісто для піци на деко. Змастіть тісто тонким шаром соусу для піци.
Наріжте банани тонкими скибочками і рівномірно розподіліть на піці. Посипте їх порошком карі, скільки вам подобається (у рецепті не менше 2 ст.л. на піцу).
Покриваємо тертим сиром, дотримуючись пропорцій: 20% копченого сиру і 80% іншого. Якщо ви використовуєте занадто багато копченого сиру, смак стає занадто насиченим.
Поставте піцу в духовку і випікайте згідно з інструкцією для тіста, яке ви використовуєте.
Банановий лікер

Інгредієнти:
3 дозрілі банани,
0,3 л горілки,
150 мл свіжого молока,
1 банка (400 г) згущеного молока,
2 курячі яйця.
Як приготувати
Банани очистити, нарізати дрібними шматочками шириною 2-3 см. Відокремити білки від жовтків, надалі знадобляться тільки білки. Змішати міксером до однорідної консистенції свіже і згущене молоко, білки яєць, шматочки банана.
Тонкою цівкою влити горілку, продовжуючи перемішувати.
Герметично закрити, покласти лікер в холодильник на 45 хвилин. Профільтрувати отриманий напій через марлю, потім розлити в пляшки для зберігання.
Лікер можна пити відразу без настоювання. Термін придатності в холодильнику – до 30 днів, але краще вжити напій в перші 7 днів, потім смак може стати гірше. Міцність – 13-15%.
Банани мають різну користь для здоров’я залежно від кольору шкірки. Але один конкретний вид набагато кращий для вас, ніж інші.
Незрілі банани мають дивовижні переваги для тих, хто хворіє на діабет.Коли банани починають дозрівати, вони втрачають клітковину, але компенсують це за рахунок підвищення рівня калію в кожному плоді. На цих середніх стадіях банани також починають ставати м’якшими та “дещо солодшими” для споживання.