Полуниця має безліч корисних якостей.
Вона сприяє виробленню колагену, допомагає зменшити симптоми акне, захищає серце, стабілізує рівень цукру в крові та підтримує психічні функції, згідно з Vogue.
Переваги полуниці
Ця ягода багата на вітамін С і природні антиоксиданти. Частина з них – елагова кислота, яка допомагає підтримувати колаген, завдяки чому шкіра залишається здоровою і сяючою протягом тривалого часу.
Полуниця також має протизапальні властивості.
Вона ефективно регулює рівень цукру в крові завдяки низькому глікемічному індексу, тому її часто рекомендують діабетикам.
Ягода містить фолієву кислоту (вітамін B9), важливу для майбутніх матерів.
Полуниця є джерелом калію, що допомагає контролювати кров’яний тиск.
Ця ягода містить велику кількість води (91%) і має низьку калорійність – всього 32 калорії на 100 грамів.
Полуниця також багата на розчинну та нерозчинну клітковину, яка корисна для корисних бактерій у кишківнику та сприяє хорошому травленню. Вона допомагає контролювати рівень “поганого” холестерину.
Кому слід обережно вживати полуницю
Алергія на полуницю є відносно поширеною, особливо у дітей, тому будьте обережні.
Ця ягода містить антинутрієнти, які можуть порушувати роботу щитовидної залози. Таким людям варто уникати вживання полуниці.
Полуниця – це надзвичайно корисна ягода, яку варто вживати під час її природного дозрівання.
Ароматна полуниця насичена вітамінами та поживними речовинами, здатними поліпшити пам’ять, зір і зміцнити імунітет.